problema delicata de finante

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Si eu am o mama care ma jacmaneste!Stie ca avem o situatie financiara precara in ultima vreme si are pretentii mari!Sta la casa ei,noi la a noastra .Vine dimineata la ora 8.00 si pleaca seara abia dupa ce isi ia si cina tot la noi.Acasa la ea numai face nimic.Mancare la mine,spalat la mine...sta cu fata pana vin eu de la serviciu.Nici macar nu imi calca.Nu face decat cate ceva de mancare.Si lucrurile ei le calca dna pe care o am 4 ore pe zi pt menaj.Nu imi cere bani pt ca sta cu fata dar nici nu ii cumpara nici macar o ciocolata.La inceput era mai calculata dar acum vrea ca noi sa-i dam totul!Pana si painea o ia de la noi!
Are pretentii sa-i iau si bere ca sa bea...noi nu bem si nu avem in casa asa ceva.
Acum asteptam toamna sa o dam la gradinita pe Moni si sper sa scapam de ea!Ea are impresea ca sacul este fara fund!
Astazi s-a suparat ca i-am spus ca nu avem bani ca sa facem cozonac!Soacra mea aspus ca ne da ea pasca si cozonac ca sa numai ne facem si la noi deranj!Suparare mare!Vroia sa dea de poamna pe banii mei si sa duca la fratele meu cozonac tot facut din banii mei!Tot postul a dat de pomana pe banii nostri!Ziua ei si-a facut-o la noi acasa tot pe banii nostri!
Astazi i-am spus...sa inteleaga!Nu avem bani decat pt noi si fata!

Oare suntem absurzi?Ce face cu pensia de 3 milioane?Nici macar o ciocolata nu i-a luat fetei!

Am adus-o in Bacau de la Galati ca sa ne ajute...ea insa ne jacmaneste!

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

LOL Gabid, stiu ca nu e de ras, dar felul in care ai povestit mi s-a parut atat de comic !

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucamatei spune:

Mai Conchita,
Daca nu esti psiholog eu cred ca ti-ai gresit cariera.Pentru ca analizarile tale fata de mine mi se par ca se potrivesc, exact ca musca in perete.Sfaturile mele pentru ea nu vin din trecutul personal, eu tocmai ca nu am acceptat sa fiu tratata asa, de aceea m-am si retras de la ajutorul familiei mele. Dar, tu vorbesti niste gogomanii, mai fata!
De la 6-7-8 ani cu cheia de git? In America cit si in Romania, mi se pare ca mai bine iti vinzi copilul direct la pedofil, sau il arunci singura in fata masinii.
Rosa,
Daca sentimentul tau de mama te sfatuiete sa nu il lasi singur atunci nu il lasa, pentru ca ai instincte de mama.
Stiu ca este greu cu reprosurile, dar poate reususeti incet-incet sa impaci si capra si varza, daca nu cauta o alta soluite in afara familiei tale.
Si la toate fetele care ati stat singure cu cheia de git, ati avut noroc ca nu s-a intimplat totusi nimic, dar sunt multe alte mame care nu au fost atit de norocoase si care ar sfatui-o exact pe dos, adica sa isi pazeasca puisorul.

oana olson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankka13 spune:

Eu sunt totalmente de acord cu ceea ce spune conchita .Eu am fost copilul cu menajera care s-a atasat mult de mine si care imi facea tot din ceea ce trebuia sa fac eu .Copil unic la parinti ,rasfatata dar nu si de mama care e cadru didactic si un picut mai severa .In schimb tanti care avea grija de mine imi facea toate sarcinile trasate de mama pt mine .Astfel pana in clasa a 8 a am avut-o pe aceasta tanti .Nu am spalat un vas ,nu-mi strangeam hainele ,nu faceam nimik decat scoala teme invatat .IUn clasa 1 ma ducea tanti la scoala si veneam fara ghiozdan de zapacita ce eram .Ma astepta in fata scolii si ma intreba unde mi-e ghiozdanul .Ii raspundeam ca e in clasa .Ea ma aducea acasa sa mananc si apoi se intorcea la scoala dupa ghiozdan ,daca va puteti imagina asa ceva .Ei si acest tratament m-a adus in stadiul in care nu eram in stare sa fac nimik .Studenta fiind daca mi se intrerupea apa calda eram in stare sa o sun pe mama la 160 km sa imi zica ce sa fac in acest caz .M-am tratat ca sa depasesc acest sentiment de incapabilitate .SAotul meu si cumnata mea au fost copii cu cheia in gat .Sunt de 1000000 de ori mai descurcareti decat mine .Vorbesc de probleme marunte nu de lucruri mare .Acolo trebuie sa recunosc ca ma duce si pe mine capul .
Asa ca conchita ,totalmente subscriu la parerea ta .
in ceea ce priveste propunerea lui luca matei nu cred ca ar trebui sa aplici sloganul :"pana treci puntea te infratesti cu dusmanii "chiar cu propria familie .Aceasta e o tactica care se aplica pt straini .Daca e familie sa se comporte ca atare .Decat sa ma simt vesnic datoare mai bine mai sarac putin dar cu fruntea sus .Mai bine dau banii astia la o bona careia pot sa-i pretind serviccii in schimb si daca ceva nu-mi convine sunt in masura sa cer explicatii ,nu sa-i dau mamei careia oricum nu pot sa-i pretind mare lucru ca doar imi da ea de inteles ca chiar si asa cu bani cu tot imi face mie un mare favor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by lucamatei
Dar, tu vorbesti niste gogomanii, mai fata!
De la 6-7-8 ani cu cheia de git? In America cit si in Romania, mi se pare ca mai bine iti vinzi copilul direct la pedofil, sau il arunci singura in fata masinii.

ei, chiar asa? suta la suta sigura ca eu spun gogomanii? se pare ca nu iti recitesti niciodata mesajele dar ce spui de cheie la gat de la 4 ani? si uite ce mare si tare m-am facut, sperii oanele pe net, brr

scuze pentru caterinca, dar nu pot decat sa ma amuz cand te vad cum te contorsionezi de furie ca altcineva are alta parere, alta experienta, alta viziune asupra lucrurilor. :))

Mergi la inceput

Ce-i aia "caterinca"...ca eu intelectuala de mine nu am auzit asa ceva, in alt mediu am crescut, nicidecum cu cheia de git!!!

oana olson

Mergi la inceput

Conchita , nu numai ca esti psiholog , dar vezi si prin ecranul computerului cum ma contorsionez eu de furie...
Eu am doi copii de crescut, nu sa ii las cu cheia de git, nu ma obosesc sa ma infurii cu cine nu cred ca merita..Ma intorci de-a dreptul pe dos , ai puteri magice ca sa zic asa, poate miine ma vezi cum ma , de ce spui tu...Eu nu cred ca te poti amuza de multe, se vede dupa tonul cu care abordezi multe din mesajele tale...

oana olson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by lucamatei

Ce-i aia "caterinca"...ca eu intelectuala de mine nu am auzit asa ceva, in alt mediu am crescut, nicidecum cu cheia de git!!!
oana olson

aa, da?? ma bucur atunci ca vrei sa cobori printre noi, astia de crescuram pe maidane, nu jtiu la ce-ti foloseste experienta, dar poate esti scriitor si ne dai la jurnal pe post de personaje bune de infierat?

Caterinca se numeste snurul ala de care legi cheia de gat, conform dictionarului meu ad-hoc cu argouri la comanda

p.s. intelectualii au habar de gramatica? sau au invatat-o la piscina de la clubul Nastase si-atunci primesc circumstante atenuante? (Radio Maidan sugereaza " ca intelectuala de mine nu a auzit de.." sau "ca eu, ca o intelectuala ce ma pretind, nu am auzit de.."). oops, regulamentul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Oana, eu sunt de aceeasi parere cu tine in legatura cu problema Rosei. Pe scurt, are nevoie de mama ei, se pare ca bani nu are de bona, asa ca ar fi bine sa faca in asa fel incat sa se inteleaga cu mama ei. Batranii sunt mai cu hachite, vor mereu dovezi de apreciere, sa fie si ei bagati in seama, sa li se rasplateasca eforturile, iar uneori li se pare ca sunt "taken for granted". Nu zic ca mama Rosei are dreptate, nu are, dar aici problema se pune cum e mai bine pentru Rosa nu cine are dreptate, poti sa mori cu dreptatea si ce ai realizat?

In alta ordine de idei, totusi, sa ne spui acum tuturor ca provenim din mediu indoielnic pentru ca am crescut cu cheia de gat este cel putin o impolitete si o lipsa de tact fenomenala. Nu poti sa judeci tu oamenii la gramada pe baza unui singur aspect, sau daca ii judeci, treaba ta, dar chiar sa ne-o spui in fatza asa? Cred ca nu e frumos. Bravo ca esti intelectuala, sa fii sanatoasa, dar nu cred ca esti singura intelectuala de pe planeta asta. By the way, ce studii ai? Cate carti ai scris? Ce premii si distinctii ai obtinut? Cine a stabilit ca esti intelectuala si restul sunt niste prosti?

ruxij

Mergi la inceput

Ruxi,
Multumesc de sprijin, dar eu nu de asta sunt aici...iar eu de "caterinca" nu am auzit asa ca sa ma iertati.
Eu nu am zis ca nu e bine ca sunt unii dintre noi crescuti cu cheia de git..Nu este, in schimb, situatia ideala.Eu totusi cred ca si parintii vostri, celor care ati stat cu cheia de git, ar fi preferat sa va fie aproape, ei sau o bunica, matusa , etc. Dar uneori parintii nu au incotro, si nu am vrut sa generalizez, dar este un noroc cind un copil sta singur de la 7 ani si nu i se intimpla nimic pina la 14. Mie, cel putin, asa mi se pare.
Sa stii ca si parintii mei nu au avut bani de femeie la un moment dat, dar am stat la semi-internat, unde eram supravegheati de un adult cu care faceam si lectii. Solutii exista, zic eu si mai putn extreme, decit lasa-ti parinti, ia-ti casa pe credit si lasa copilul sa se descurce singur.Imi pare rau, totusi, dar nu am vrut sa jignesc as vrea in schimn daca ne deranjeaza ceva la ce s-a scris la un subiect anume sa incercam sa ingnoram, mai ales cind fata asta are nevoie de pareri multe si variate.
Eu nu am vrut sa bag pe nimeni in aceeasi oala, prosti/intelectuali, copii lasati singuri/copii supravegheati, ca nu ma simt in stare sa judec pe nimeni. Insa mi se pare de-a dreptul deplasat ca Conchita sa imi disece mesajele mele catre o terta persoana, prin a-mi spune ca imi prezint parerile din trecutul personal.
Eu am crezut ca de aceea suntem aici sa ne respectam parerile, dar vad uneori ca nu este asa. Eu am rugat-o insistent, sa faca si ea cum face eu, cum vad numele ei trec mai departe, adica sa ignore.Vad ca nu se poate abtine...asta este, eu sunt in Postul Pastelui si dupa cum zice si marele duhovnic, sa nu ai dusmani, eu incerc sa nu atrag polemici.
Daca te-am jignit, te rog sa ma ierti.

oana olson

Mergi la inceput