Relatii cu persoane mai in virsta- pareri?
Raspunsuri - Pagina 7
Monaa spune:
Virsta din acte nu este intotdeauna aceeasi cu virsta " biologica" cum se spune. Bineinteles ca o diferenta mai mare ( peste 10ani dupa mine) poate creea probleme teoretic iar practica de multe ori sfideaza teoria. Daca te simti bine cu partenerul respectiv doar asta conteaza. Diferenta dinte mine si sotul meu e de 7 ani ( el este mai mare) dar prietenul pe care l-am avut inaintea lui era mai mic decit mine cu 7 ani ( ca sa vezi coincidenta). Am inceput chiar sa cred ca marea majoritate a barbatilor ramin vesnic adolescenti nici macar la diferenta nu e in favoarea " tinerilor" 1/noapte inainte versus 2-3/ noapte acum . Cred ca d-aia sunt asa de in unele dimineti
CORNELIAP33 spune:
Sa facem clubul! deocamdata noi; ulterior, probabil vom mai primi si ale sotii, sigur mai sunt.
Cornelia si bb Rares
EdeL spune:
quote:
Originally posted by roxanica-mamicaquote:
Originally posted by EdeL
Dar totusi stau si ma intreb cati/cate apuca sa imbatraneasca langa partenerul de viata mai invarsta cu 25 de ani??????? ( sa lasam la o parte boli, accidente sau mai stiu eu ce de "Doamne fereste")Daca iubitul meu era mai mare cu 25 ani tot il alegeam ca-l iubesc dar , in speranta ca nu supar pe prea multe/multi, nu ma pot opri a nu-mi pune intrebarea de mai sus...
O seara placuta
Elena
Pai eu zic ca nu conteaza cantitatea ci calitatea !!!
Roxana & Marc
www.babiesonline.com/babies/b/bichelu
Pentru calitate si nu pentru cantitate.....dar sa zicem ea 30 el 55. El tocmai a iesit la pensie....Hm frumos....acum se bucura de viata: pensie frumoasa, sotie tanara.....dar fericirea dureaza putin (5-10 ani) caci el batran fiind se duse.....Iar ea se cheama vaduva "tinerica" si nu divortata.Dar a avut o casnicie frumoasa 5- 10 ani ce sa mai "conteze " pentru ea ca nu a apucat sa imbatraneasca langa el si ca acum este singura.... sau cine stie va avea un alt sot :) Cam asa vad eu o relatie cu un barbat mai mare cu 20....25..30...ani
Elena
roxanica-mamica spune:
quote:
Originally posted by EdeLdar fericirea dureaza putin (5-10 ani) caci el batran fiind se duse.....Iar ea se cheama vaduva "tinerica" si nu divortata.Dar a avut o casnicie frumoasa 5- 10 ani ce sa mai "conteze " pentru ea ca nu a apucat sa imbatraneasca langa el si ca acum este singura.... sau cine stie va avea un alt sot :)
Elena
Din mesajul tau eu inteleg cam asa : el batran , ea tanara , el moare , ea ramane "vaduva tinerica" , probabil cu o mostenire grasana , dupa care isi ia un alt sotior mai tanar si toaca impreuna banii mosului . Corect ? Nu stiu daca exact la asta te-ai referit , dar asa se intelege din mesajul tau .
1. Nu inteleg de ce ideea principala este ca el va muri . Sigur , toti murim la un moment dat si probabil el se va duce inaintea mea , dar oare viata traita impreuna pana la momentul respectiv chiar nu are nici o valoare ???
2. "Ce sa mai ""conteze" pt ea ca acum este singura?" Nici nu iti inchipui cat o sa conteze , dar daca l-ai iubit , poti avea rabdare pana vei fi alaturi de el , ca sa zic asa .
3. Ai iubit vreodata pe cineva mai mare cu 20 , 25 , 30 de ani ? Nu ? Atunci e mai greu sa intelegi !
Roxana & Marc
Porumbita spune:
ok, atunci eu recunosc...pot intelege o diferenta de 10, max 15 ani intre parteneri (nu conteaza dc el sau ea e mai mare).
Dar cand deja vorbesti de diferente de 20-30 de ani...
buburutza spune:
diferenta de varsta dintre mine si prietenul meu este de 12 ani. pot sa spun ca avem o relatie deosebita, ca ne iubim si ne intelegem f bine.
daca varsta este ceva care pe cei doi ii face sa gandeasca la o incompatibilitate intre parteneri consider ca relatia de cuplu este sortita esecului.
Atunci cand iubesti cu adevarat nu mai vezi nici varsta nici inaltimea nici altceva...vezi doar calitati.
Este o parere.
roxanica-mamica spune:
Este o parere f buna ..... parerea mea !
Roxana & Marc
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by buburutza
daca varsta este ceva care pe cei doi ii face sa gandeasca la o incompatibilitate intre parteneri consider ca relatia de cuplu este sortita esecului.
Atunci cand iubesti cu adevarat nu mai vezi nici varsta nici inaltimea nici altceva...vezi doar calitati.
Este o parere.
Subscriu si eu acestei opinii. Mi se pare ca e cea mai concisa argumentare pro. Si cum ati mai remarcat, doar cei care au trait experienta sint pro. Ceilalti, daca nu sint contra ramin cel putin dubitativi.
Ceea ce nu inteleg eu e faptul ca din start se pune bariera virstei (pentru cei care o fac).
Nu am auzit pe nimeni sa spuna : o casatorie cu o blonda nu va reusi / brunetii nu sint compatibili cu roscatele / barbatii care poarta mustata nu sint compatibili cu femeile care au ochi albastri / daca unul e muncitor si celalalt a facut studii superioare nu sint compatibili etc etc.
Se leaga lumea de detalii subiective, se simt datori in viata de zi cu zi sa isi dea cu parerea (aici pe forum cel putin au fost indemnati sa o faca).
De atitea ori mi s-au parut "ciudate" unele cupluri, adica neasortate din punct de veder al gusturilor mele. Dare nu m-am simtit obligata sa le spun ca nu au nici o sansa de reusita in cuplu.
Si asta nu ii impiedica sa traiasca fericiti impreuna si sa se inteleaga bine. De ce ar trebui suportate criticile celor din jur NUMAI din cauza diferentei de virsta asumate intr-un cuplu ?
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
Sabina spune:
Eu sunt prima la club.Sotul meu e cu 34 de ani mai in varsta.Dar e mult mai destoinic decat mine....atat pt. acum, ca n-am timp, dar ma si abtin, pt. ca prejudecatile intuneca gandirea multora...
Sabina & Sofia Galagia