Laparoscopia
Raspunsuri - Pagina 2
carmens spune:
Multumesc pentru raspuns Tia, intradevar asa am citit si eu. Am dat cautare pe google. Si totusi sper... ca poate exista o rezolvare si pentru mine, caci altfel singura solutie pentru a avea un copil este adoptia.
Carmen
MadalinaM spune:
Daca cineva a facut laparoscopie, si mai tine minte cit i-a intirziat ciclu, va rog spuneti-mi si mie!
La mine e parca prea mult! ultima data a fost 6 Martie iar operatia a fost pe 17 Martie. Dupa operatie am avut niste singerari vagi, maronii cam 3-4 zile.
tinatache spune:
Monica, si tatal meu a facut laparo, pt alte motive, dar si-a revenit f repede. O alta prietena a fost operata de apendicita tot prin laparo si cele 4 gauri s-au inchis f repede(cred ca tie iti face mai putine), cam dupa 1 luna era ca noua. Iti tinem pumnii si acum si mai ales dupa.
Un Paste Fericit!
Cristina
ilenya spune:
Madalina, nu am facut laparo, am facut operatie clasica pt. chist ovarian. Dupa operatie ma avut singerare citeva zile, apoi ciclul a venit in limite normale,dupa aprox. o luna de la aceasta singerare, nu mai stiu exact. Am impresia ca o data cu operatia se produce un usor dezechilibru si de atunci incepe un nou ciclu. Parca asa mi-a explicat dr. atunci. Poate te ajuta raspunsul meu.
Cum a fost la laparo?
Ilenya
heleny spune:
Rog pe cineva care a facut laparoscpica in Bucuresti sa- mi spuna si mie unde se face , cat costa si sa-mi descrie cu multe amanunte in ce consta.Doare???
Multumesc anticipat.
MadalinaM spune:
Ilenya, multumesc! asteptam cu sufletul la gura un raspuns.
Operatia nu se compara cu una clasica, am facut si asa ceva acum 2 ani, in schimb perioada pre/post-opratorie e la fel de neplacuta.
Si pentru laparoscopie se face clisma nu se maninca o zi inainte.
Anestezia e totala.
Eu, dupa anestezie m-am trezit mai usor decit inainte si am vomat mai putin(putin de tot, ceva de la bila) dar m-am invatat minte si le ceream asistentelor calmante si anti-vomitive(metroclopramid, nu stiu exact daca am scris corect).
Cel mai dureros a fost pina s-a eliminat acel gaz pe care ti-l introduc ei in cazul laparoscopiei: ma durea clavicula cu umar si piept. In rest nimic. E uimitor cum totul se uita!
Nu te doare nimic! inciziile acelea sau altceva.
Eu am facut la Giulesti op. Am stat internata 3 zile, in a 4 m-au externat! Inainte de op pentru pregatire 1 zi. A doua zi dupa op a vrut sa imi de-a drumu' acasa dar eu am refuzat, oricum trebuia sa ma intorc sa imi scoata firele si ar fi trebuit sa alerg eu dupa ei, asa ma rugau ei :-).
Nu vreau sa mai aud comentarii ca am stat prea mult internata, nu ma intereseaza care sint obiceiurile altor locatii si am devenit mai inteleapta in ceea ce priveste zicala "grabeste-te incet".
Partea buna e ca am slabit 4 kg, am pus eu la loc 2, dar tot am rams -2 per total
heleny spune:
Multumesc pentru informatii.
Eu acum un an am facut 4 instilatii iar la ultima mi-a facut film. Din film a reiesit ca o trompa s-a desfundat si cealalta a ramas infundata( de la uter). Dupa instilatii am avut hemoragie 3 luni continuu si i-mi e cam frica sa mai fac altele. Voi ce spuneti sa incerc laparascopia?
CODRINA spune:
Daca e blocata la uter (intersectia dintre uter si trompa) nu are cum sa rezolve, nici macar laparoscopic. Singura solutie ar fi taierea trompei, eliminarea blocajului si reconstructia legaturii dintre trompa si uter, ceea ce e ffff dificil si dr. zice ca se poate sa nu iasa.Daca e in uter la intrarea in trompa, se poate histeroscopic.
Pupici,
Codrina
Tia spune:
quote:
Originally posted by CODRINA
Daca e blocata la uter (intersectia dintre uter si trompa) nu are cum sa rezolve, nici macar laparoscopic. Singura solutie ar fi taierea trompei, eliminarea blocajului si reconstructia legaturii dintre trompa si uter, ceea ce e ffff dificil si dr. zice ca se poate sa nu iasa.Daca e in uter la intrarea in trompa, se poate histeroscopic.
Pupici,
Codrina
din pacate asa mi s-a spus si mie.. heleny, folseste la "maxim" trompa sanatoasa. sansele tale sunt la jumatate, dar SUNT bafta!