Eczema la bebei - vol III
Raspunsuri - Pagina 8
Ela-Z spune:
Danis, se vede treaba ca nu prea ti-ai facut lectiile
(sunt cam mult trei volume asa ca te inteleg)! Eu ,si nu numai, am scris despre tratamentul hemeopat si trebuie sa-ti spun ca este destul de greu sa gasesti un medic hemeopat bun (eu am avut un noroc!), dar cel mai greu este sa individualizezi tratamentul. Din pacate dr. respectiv este din Craiova asa ca nu vad cum te-asi putea ajuta, dar iti pot spune, din ce-mi mai amintesc ca a trecut ceva vreme, ca tratamentul a durat cam o luna si ne-a fost foarte rau, adica bb se umplea tot de pete rosi, bibite si alte uraciuni. Am luat doua remedii, primul(dermodrenor) avea rolul de a aduce la suprafata tot ce nu iesise pana atunci, iar al doilea(psorium, parca) sa trateze. Tratamentul se lua dimineata pe nemancate cu o jumatate de ora inainte de masa, deci era destul de greu de administrat, dupa o schema data de medic. Nu are sens sa de bag in amanunte, dar important este ca la noi a dat rezultate, iar eu am fost foarte fericita o buna bucata de timp, asa ca eu te sfatuiesc sa incerci.
mstef, normal ca i-am dat peritol ca era destul de rau, dar nu mai mult de 6 zile. S-au mai retras si au inceput sa se vindece, dar Tavi se amuza f. tare cand le vede pe el si incepe si le rupa pana da sangele. Iti dai seama ca-mi vine sa-l mananc cu fulgi cu tot. Eu cred ca acum nu-l mai mananca, ci pur si simplu se amuza ca a descoperit ceva nou. Azi si-a rupt doua. Cred ca nu mai scapam de ele.
Ela
antoioana spune:
Iubibubi, multumesc pt. raspuns. Ce faci, fericito? Te plimbi prin iarba verde de acasa? Eu nu...
Ela-Z, chiar ma gandeam ce mai faceti si cum este cu unda verde. Nu cred ca-i bine sa-i pui leucoplast. Mai bine niste salopete lungi, f. subtiri, din bumbac. Eu lui Stefan ii mai pun ocazional manusi noaptea. Si-a facut un tic din a se scarpina. :( Stii ce-am citit? Ca ceapa ar fi buna...de consumat...si trei-frati-patati...
Sanatate la toate fetele si bbici lor!
Numai bine!
anto
ancuta06 spune:
FEtelor, din nefericire, ma alatur si eu voua, cu bebelusul meu de 7 luni, care in ultimele 3 luni are probleme cu pielea. Si anume, are doua zone, una pe fiecar piciorus, micute, unde pielea este foaarte uscata si se cojeste. Mai are pe manute, de la umar pana la cot, dar nu mereu, si nu la fel de serios, pielea uscata si rosie, pare iritata. Acum, vad, de fapt am simtit si pe spate, partea laterala, pielea uscata rau. Eu nu stiu ce sa-i mai fac. Aici mi-au spus sa-i dau cu crema lanette/vaseline, si atat, ca nu pot sti ce este. Si eu i-am dat, pe picioruse mai ales, in zonele mai afectate, se ameliorase putin, dar dupa cateva zile, cand inca ii dadeam cu crema, a devenit iar cum era cand am inceput sa-i dau. Asa ca m-am oprit. Si, periodic, se face mai bine sau mai aspra, nu trece niciodata.
Aveti vreuna dintre voi o experienta similara? Daca da, ce au zis doctorii? Ce ma sfatuiti? Ca doctora noastra a zis sa continui sa-i dau mereu cu crema.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
bubi spune:
quote:
Originally posted by ancuta06
FEtelor, din nefericire, ma alatur si eu voua, cu bebelusul meu de 7 luni, care in ultimele 3 luni are probleme cu pielea. Si anume, are doua zone, una pe fiecar piciorus, micute, unde pielea este foaarte uscata si se cojeste. Mai are pe manute, de la umar pana la cot, dar nu mereu, si nu la fel de serios, pielea uscata si rosie, pare iritata. Acum, vad, de fapt am simtit si pe spate, partea laterala, pielea uscata rau. Eu nu stiu ce sa-i mai fac. Aici mi-au spus sa-i dau cu crema lanette/vaseline, si atat, ca nu pot sti ce este. Si eu i-am dat, pe picioruse mai ales, in zonele mai afectate, se ameliorase putin, dar dupa cateva zile, cand inca ii dadeam cu crema, a devenit iar cum era cand am inceput sa-i dau. Asa ca m-am oprit. Si, periodic, se face mai bine sau mai aspra, nu trece niciodata.
Aveti vreuna dintre voi o experienta similara? Daca da, ce au zis doctorii? Ce ma sfatuiti? Ca doctora noastra a zis sa continui sa-i dau mereu cu crema.
Ancuta &Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
Imi pare rau ca ne inmultim pe zi ce trece la acest subiect. Ancuta, din experienta mea hidratarea este foarte, foarte importanta. Pana vei reusi sa te prinzi la ce anume reactioneaza pielea copilului, hidrateaza non stop. Nu stiu ce marci gasesti acolo, noi folosim Atoderm cu Zn si Eucerin. Hainele le spal cu Dove, sapun lichid-sa nu radeti.
daca ai rabdare, mai frunzareste si celelalte volume. E o groaza de informatie.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
danis spune:
mstef si Ela-Z, va multumesc mult pentru raspunsuri si sfaturi; este adevarat ca nu mi-am facu tema 100 % dar de rasfoit am rasfoit volumele inainte de a posta prima data la subiectul asta; ma gandeam ca mi-au scapat unele informatii, dar intru de la munca pe forum si trebuie sa fiu rapida, asa ca ... imi pare rau daca nu sunt destul de silitoare :(
in fine, incerc sa ma interesez de tratamente urmandu-va indicatiile si va anunt cum dau bubele inapoi (sper, cat mai repede)
antoioana spune:
quote:
Originally posted by ancuta06
FEtelor, din nefericire, ma alatur si eu voua, cu bebelusul meu de 7 luni, care in ultimele 3 luni are probleme cu pielea. Si anume, are doua zone, una pe fiecar piciorus, micute, unde pielea este foaarte uscata si se cojeste. Aveti vreuna dintre voi o experienta similara? Daca da, ce au zis doctorii? Ce ma sfatuiti? Ca doctora noastra a zis sa continui sa-i dau mereu cu crema.
Asa au inceput problemele la noi: piele f. uscata, apoi rosie...dr. a zis ca-i dermatita atopica. Trebuie sa-l dai mereu cu crema si sa fii atenta la ce alimente ii priesc. Altceva...nu prea este de facut :(.
Sanatate!
anto
Ela-Z spune:
Antoioana, am avut o perioada buna cam 6 luni cand nu am mai stiut ce e aia dermatita atopica, eczema, bubita sau cum vrei sa-i zici si culmea a si mancat de toate. Dupa chinuri indelungate aveam si eu senzatia ca am intrat in normalitate, dar dupa cum vezi m-am intors ...
Ancuta06, experienta noastra seamana oarecum cu a ta, dar cum fiecare copil este unic, reactioneaza intr-un fel anume. Medicii au pareri impartite. Eu pana am gasit un dr. bun in alergologie am crezut ca innebunesc! am trecut pe la o duzina de doctori si ficare era cu parerea lui, cu tratamentul lui samd... ce vreau eu sa-ti spun este ca numai tu iti poti ajuta cu adevarat copilul, adica ,eu de exemplu m-am apucat sa citesc tot ce am gasit despre acest subiect si am realizat ca o multime din sfaturile pe care le primisem si, culmea de la persoane avizate, nu erau deloc tocmai corecte.
Dar singurul lucru cu care au cazut toti de acord a fost: o sa treaca cu timpul si asa a fost, cam pana pe la 7-8 luni am innebunit, tot timpul era plin, apoi a inceput sa se rareasca in aparitie.
Bubi cum va mai merge?
Danis, stai linistita nu-ti cere nimeni sa citesti tot ce s-a scris la acest subiect, am glumit, si ca sa fiu sincera cred ca doar 20% din ce s-a scris este informatie utila, in rest niste mame disperate care ne mai alinam una pe alta si incercam sa ne sustinem reciproc.
In 2002 cand am postat pt. prima data subiectul despte bubite erau foarte putine care stiau despre dermatita atopica si uite acum cate fete noi si mai ales cati copii sufera de nenorocita asta de boala.
Numai bine!
Ela
bubi spune:
Ela-Z, aparitie rara, dar pretioasa
!
Noua ne merge binishor, multumim de intrebare. Cand ne abatem, fara sa stim, ca ultima oara (incercam sa combatem constipatia cu Activia cu Musli si piersici si si nu am citit ingredientii
: nuci+alune!!!!), apar bubele, dar dispar apoi, asa ca nu avem sa ne plangem prea mult!
Suntem in limite suportabile, dar cremuim din zori si pana in noapte! Oricum, se poate mult mai rau!
Multa sanatate tuturor!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
lexi spune:
Am facut si noi o iritatie urata de la susan si, cum a fost de trei ori, m-am convins ca asta-i cauza, prin urmare renuntam si asteptam, mai ales ca Iubibubi ne-a citit dintr-o carte unde scria ca mai avem de asteptat pana sa ne calificam pentru seminte si alte ciudatenii (n-avem decat 14 lunisoare).
Si am mai patit-o cu clorul din piscina, unde ne scaldam cu drag, dar cu urmari nefaste. Chiar cu crema inainte, tot ajunge si ne deranjeaza clorul, insa dispare uscaciunea pana in ziua urmatoare (probabil ca nu pun astia cat trebuie :)
In rest, liniste si pace dermatologica, cu mici scapari pe ici pe colo, pe pulpite si in susul manutelor, unde-i pielea mai sensibila. Etichetele le indepartam cu atentie, alimentele le citim dinainte, crema folosim numai [cel mult] o data pe zi, mai ales acum, ca ne dam cu crema de soare, spf-ul cat mai mare sa traiasca!
mstef spune:
Fetelor,am o mare dilema.Am discutat cu un medic, prieten de familie si mi-a spus ca ceea ce fac eu cu desensibilizarea Ioanei e apa de ploaie si chinui copilul degeaba, ca va scapa de dermatita de la sine, cand va avea 6-7 ani, si sa-i tin doar regim.Intr-adevar, mi se rupe sufletul cand plange si tremura cand vede acul de injectie.Concomitent cu desensibilizarea am inceput si un regim alimentar si acum nu mai stiu daca starea ei ceva mai buna se datoreaza regimului sau desensibilizarii.Voi ati incercat asa ceva? Mi-e teama sa renunt la ceva ce poate ii face bine (desensibilizarea)dar n-as vrea nici s- chinui in zadar(caci realmente e o trauma mare pentru ea).
Dati-mi si mie un sfat,ceva...sa continui cu intepaturile astea
nenorocite?
Multumesc,