Probleme cu auzul - 5 ani

Probleme cu auzul - 5 ani | Autor: DanaR

Link direct la acest mesaj

Nu stiu ce sa mai cred. As vrea parerea unui medic ORL-ist...
Uneori am imresia ca Patric, baietelul meu, 5 ani, nu mai aude bine...Pe deasupra intreaba prea des in ultimul timp "Ce?" atunci cand ne adresam lui.
De cam multisor timp are nasul mai tot timpul imfundat. Eu stiu ce inseamna problemele cu urechile pentru ca am facut otite repetate, stiu deci ca atunci cand nasul e imfundat pot fi si caile spre urechi imfundate, dar el nu a facut niciodata pana acum otita si nici nu la-u durut urechile niciodata. Deci intrebarea mea ar fi cum pot eu testa auzul lui inainte de a ma duce la medic si inainte de a ma face de ras poate cu grija mea un pic cam exagerata!
Va multumesc pentru atentia acordata.
DanaR

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Si noi avem cu Darian (4 ani jumate) aceeasi problema,in ultimul timp nu mai aude bine si tot timpul trebuie sa-i repet si sa vorbesc mai tare cu el!
Si nasucul e mai mereu infundat si raceste una doua.Uffff:-)
Oare ce se intimpla ?
Si eu sunt ingrijorata, doctorul a zis ca nu-i nimic grav,dar totusi ?
Multumesc mult!

&
Corina & Darian,tot mai nazdravan...(4 ani si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Dana, nu stiu ce sa-ti zic, dar si Sanziana intreaba pana la exasperare "ceeeeee?" Si ea are nasucul mai tot timpul infundat. Pe de alta parte, daca vorbim in soapta (eu si husby), aude perfect.
Singura problema pe care mi-am facut-o a fost ca nu zice "poftimmmmmm?"
So...il poti testa si tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Cred ca niciodata grija pentru copiii nostri nu este exagerata! Daca se impune un consult preventiv, mai bine il faceti si stati linistite!
Daca ai nasul infundat, auzi si ceva mai incet. Incercati insa sa vedeti si daca copilasii nu cumva nu sunt prea atenti la voi cand vorbiti. Si nu in ultimul rand, ma voi da exemplu pe mine, care intreb obsesiv "Ce?" fara a fi prea atenta. Daca stau apoi si ma gandesc, imi dau seama ca auzisem, dar ma ia gura pe dinainte si intreb repede. Obicei prost, cred eu! Pentru ca la ORL nu s-a gasit nimic.
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Mergeti neaparat la un control ORL.. prblema s-ar putea rezolva mai repede decat credeti.

Dupa raceli repetate si nasuc iritat fi "darnic" ca o fantana arteziana uitata deschisa.. Minunica a inceput sa bazaie ca o doare / jeneaza urechea.

Dupa vizita de rigoare la pediatru si verificarea ORL se pare ca problema era data de secretiile din ureche. Ei bine, pediatra ne-a recomandat niste conuri de curatat urechea ( o chestie ciudata dar nedureroasa si eficienta, super ) cu un mod de aplicare hmm... inflacarat.. mi-a tremurat inima pe parcursul procedurii.. dar a mers.

Dar.. mama mea avea o problema cu o ureche, auzul diminuat etc. Si am aplicat ( la cererea ei ) 2 conuri - s-a curatat urechea si acum aude , e OK.

Pediatra mea a experimentat faza cu scaderea auzului la baietelul ei de 5 ani.. si tot cu conurile a rezolvat.

Intrebati la medicul pediatru / ORL.

Sanatate.. si la urechi fara probleme!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Merci fetelor sunteti niste dragute...
Uitasem de conurile de desfundat urechile... am sa caut in farmacie.
Oricum sunt convinsa ca uneori nu aude intentionat... si noua ni s-a intamplat cand vorbim in soapta sa auda surpinzator de repede, dar si atunci mai intreaba... CE... ca sa se convinga ca a auzit bine.... sau vrea lamuriri suplimentare.
Va multumesc mult fetelor si va pupam DanaR si Patric.

Mergi la inceput