Scarlatina. Vaccin???

Fetelor fetita prietenei mele face a doua oara in iarna asta scarlatina! Cica s-a molipsist de la gradinita.
Acum eu is speriata (ca in povestea cu drobul de sare) si am o intrebare: se face in Ro (sau in afara Ro) vaccin anti-scarlatina??
Medicul de aici a spus ca poti sa faci boala de 5 ori in viata pana capeti anticorpi. (eu aveam impresia ca face parte din bolile copilariei si daca o faci o data gata! nu te mai molipsesti)
Uf...
Spuneti-mi tot ce stiti. :)
Multumiri.
~~ Adela & Julia
Raspunsuri

Cristina_C spune:
Din pacate se pare ca nu exista un astfel de vaccin. Nu l-am gasit in nici o schema de vaccinare de aici sau din Romania, nici macar ca vaccin optional. Chiar m-as bucura sa afirme cineva contrariul, si pe mine ma intereseaza problema cu bolile copilariei, baietelul meu de 1 an si 3 luni s-a imbolnavit acum doua saptamani de varicela (pentru asta exista vaccin, numai ca el nu-l facuse).
Cristina

Dana_ spune:
Nici eu nu am auzit de vaccin antiscarlatina. Eu am avut scarlatina la 5 ani, stiu ca am stat in spital vreo 10 zile, era tare nasol, insa m-am ales si cu o urmare...de doua ori pe an am o tuse tare ciudata si la un momet dat simt ca nu mai am aer, respir foarte greu...Sunt si cazuri mai grave; spre exepmlu o matusa nu mai aude cu o ureche dupa ce a avut scarlatina.
Dana&bb Andy(1 an si o luna)

bia spune:
E o boala tare nasoala,eu am avut in copilarie la varsta de 3 ani;partea proasta este ca raman sechele in urma acestei boli cu consecinte la maturitate.Trebuie urmarit copilul care a facut boala asta,periodic facute analize,una din ele e foarte importanta si anume ASLO,care daca iese marita,necesita tratament injectabil cu Moldamin timp indelungat.Eu am facut timp de 3 ani aceste injectii 6 luni pe an.Se pare ca afecteaza daca nu este tratata bine,unele organe,cum ar fi,inima sau rinichii.Eu am avut de-a lungul timpului probleme cu rinichii.Trebuie foarte serios tratata,nu stiam ca se poate face de 2 ori,sanatate micutei si sa aiba grija parintii,se va face bine pana la urma.

maggda spune:
Am scris dintr-o carte de boli infectioase despre scarlatina la sb"cate ceva despre scarlatina".Nu este o boala a copilariei si nu se face o data in viata, o faci de cate ori ai ghinionul sa devii purtator de streptococ beta hemolitic si ai imunitatea scazuta.E clar ca, copilul are imunitate scazuta odata ce face asa des.

Andreutza spune:
Eu am facut scarlatina de 3 ori, 3 ani la rand, la varsta de 4, 5 si 6 ani. Am mai stat si prin spital dar, una peste alta, nu m-am ales cu nimic. Sa inteleg ca am scapat usor?
Nu am auzit de un astfel de vaccin. Dar sa stiti ca e nasoala boala.
Cu drag,

Adela spune:
Da, ma gandeam eu ca NU e o boala a copilariei.
La gradinita e un fel de cerc vicios. Aici nu se interneaza copiii in spital pentru izolare. Cica dupa 3 zile de stat acasa pot merge din nou in colectivitate.
Mersi de raspunsuri.
~~ Adela & Julia

Adela spune:
quote:
Originally posted by maggda
Am scris dintr-o carte de boli infectioase despre scarlatina la sb "cate ceva despre scarlatina".Nu este o boala a copilariei si nu se face o data in viata, o faci de cate ori ai ghinionul sa devii purtator de streptococ beta hemolitic si ai imunitatea scazuta.E clar ca, copilul are imunitate scazuta odata ce face asa des.
Poti sa-mi dai un link te rog?

~~ Adela & Julia

Ella spune:
..si eu credeam ca scarlatina s e face o data-n viata si gata!!..din pacate nu e asa si din cīte stiu nici nu exista vaccin..
Fetita mea avut a cincea oara,ultima acum vreo luna jumate(la 7 ani).
Prima si a -2-a oara a fost nasol(febra foarte mare,gemut la pat...) 3,4 si 5-a oara a fost slab de tot..tot cu putina febra,dar nimic īngrijorator...la ultimele 3 ori i s-a facut chiar test sa fie sigura doctora ca e scarlatina..pentru ca dupa simptome putea fi si o raceala usoara..dar din cauza ca foarte multi īn acea perioada aveau scarlatina ,dr. a facut test pentru a merge pe numar sigur.
Ella

Cristina_C spune:
Adela, iata link-ul Maggdei:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23577
Cristina

Cristina_C spune:
Intre timp am gasit si eu ceva, tot din sursa autorizata:
http://www.ispt.ro/infectioase/scarlatina.htm
Cristina