Scarlatina. Vaccin???

Scarlatina. Vaccin??? | Autor: Adela

Link direct la acest mesaj

Fetelor fetita prietenei mele face a doua oara in iarna asta scarlatina! Cica s-a molipsist de la gradinita.

Acum eu is speriata (ca in povestea cu drobul de sare) si am o intrebare: se face in Ro (sau in afara Ro) vaccin anti-scarlatina??
Medicul de aici a spus ca poti sa faci boala de 5 ori in viata pana capeti anticorpi. (eu aveam impresia ca face parte din bolile copilariei si daca o faci o data gata! nu te mai molipsesti)
Uf...
Spuneti-mi tot ce stiti. :)

Multumiri.

~~ Adela & Julia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Din pacate se pare ca nu exista un astfel de vaccin. Nu l-am gasit in nici o schema de vaccinare de aici sau din Romania, nici macar ca vaccin optional. Chiar m-as bucura sa afirme cineva contrariul, si pe mine ma intereseaza problema cu bolile copilariei, baietelul meu de 1 an si 3 luni s-a imbolnavit acum doua saptamani de varicela (pentru asta exista vaccin, numai ca el nu-l facuse).

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Nici eu nu am auzit de vaccin antiscarlatina. Eu am avut scarlatina la 5 ani, stiu ca am stat in spital vreo 10 zile, era tare nasol, insa m-am ales si cu o urmare...de doua ori pe an am o tuse tare ciudata si la un momet dat simt ca nu mai am aer, respir foarte greu...Sunt si cazuri mai grave; spre exepmlu o matusa nu mai aude cu o ureche dupa ce a avut scarlatina.

Dana&bb Andy(1 an si o luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

E o boala tare nasoala,eu am avut in copilarie la varsta de 3 ani;partea proasta este ca raman sechele in urma acestei boli cu consecinte la maturitate.Trebuie urmarit copilul care a facut boala asta,periodic facute analize,una din ele e foarte importanta si anume ASLO,care daca iese marita,necesita tratament injectabil cu Moldamin timp indelungat.Eu am facut timp de 3 ani aceste injectii 6 luni pe an.Se pare ca afecteaza daca nu este tratata bine,unele organe,cum ar fi,inima sau rinichii.Eu am avut de-a lungul timpului probleme cu rinichii.Trebuie foarte serios tratata,nu stiam ca se poate face de 2 ori,sanatate micutei si sa aiba grija parintii,se va face bine pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Am scris dintr-o carte de boli infectioase despre scarlatina la sb"cate ceva despre scarlatina".Nu este o boala a copilariei si nu se face o data in viata, o faci de cate ori ai ghinionul sa devii purtator de streptococ beta hemolitic si ai imunitatea scazuta.E clar ca, copilul are imunitate scazuta odata ce face asa des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Eu am facut scarlatina de 3 ori, 3 ani la rand, la varsta de 4, 5 si 6 ani. Am mai stat si prin spital dar, una peste alta, nu m-am ales cu nimic. Sa inteleg ca am scapat usor?
Nu am auzit de un astfel de vaccin. Dar sa stiti ca e nasoala boala.
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Da, ma gandeam eu ca NU e o boala a copilariei.

La gradinita e un fel de cerc vicios. Aici nu se interneaza copiii in spital pentru izolare. Cica dupa 3 zile de stat acasa pot merge din nou in colectivitate.

Mersi de raspunsuri.

~~ Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by maggda

Am scris dintr-o carte de boli infectioase despre scarlatina la sb "cate ceva despre scarlatina".Nu este o boala a copilariei si nu se face o data in viata, o faci de cate ori ai ghinionul sa devii purtator de streptococ beta hemolitic si ai imunitatea scazuta.E clar ca, copilul are imunitate scazuta odata ce face asa des.

Poti sa-mi dai un link te rog?

~~ Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella spune:

..si eu credeam ca scarlatina s e face o data-n viata si gata!!..din pacate nu e asa si din cīte stiu nici nu exista vaccin..
Fetita mea avut a cincea oara,ultima acum vreo luna jumate(la 7 ani).
Prima si a -2-a oara a fost nasol(febra foarte mare,gemut la pat...) 3,4 si 5-a oara a fost slab de tot..tot cu putina febra,dar nimic īngrijorator...la ultimele 3 ori i s-a facut chiar test sa fie sigura doctora ca e scarlatina..pentru ca dupa simptome putea fi si o raceala usoara..dar din cauza ca foarte multi īn acea perioada aveau scarlatina ,dr. a facut test pentru a merge pe numar sigur.

Ella

Mergi la inceput

Adela, iata link-ul Maggdei:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23577

Cristina

Mergi la inceput

Intre timp am gasit si eu ceva, tot din sursa autorizata:
http://www.ispt.ro/infectioase/scarlatina.htm

Cristina

Mergi la inceput