Treburile casei - cine le face?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frantuzoaica spune:

Eu si sotul ne impartim treburile casei cat de cat in procente egale
La gatit-eu o zi el o zi(cand suntem acasa)
vasele-la fel
la cumparaturi mergem impreuna
rufele le spal eu iar el le aduce de la uscator
florile le cumpara el iar eu le ingrijesc:)
eu calc
el da cu aspiratorul
si tot asa...ne compensam unul pe altul.Cred ca asa e cel mai bine pentru ca nu e nici usor pentru o femeie sa faca toate astea,singura!
Nu avem o foaie scrisa cu atributiile fiecaruia,avem ceea ce se numeste o lege nescrisa sa ne ajutam unul pe altul!
Frantuzoaica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza spune:

De cand o avem pe Dodo, cum ii spunem noi, curatenia generala o face menajera.Cumparaturile saptamanle le facem impreuna, iar cele marunte eu, cand ies cu bb la plimbare....o paine, un corn...Oricum treburile in casa le facem care cum avem chef.Daca eu sunt prea obosita spala el vasele.De dat cu aspiratorul numai el se ocupa.In schimb nu calca.pentru ca nu stie, si i se pare prea greu ssa se apuce sa invete.
Danutza & Raina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Eu zic ca eu, el zice ca el... dar fara modestie si cu parere de rau decalar ca totusi eu fac cam 75%-80% din tot ce e de facut. Cumparaturile le facem impreuna si aspiratorul e numai si numai al lui. Dar ma descurc... uneori ma infurii....dar daca e sa-l rog ma ajuta. Din pacate nu sare sa ma ajute de buna voie :(

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

Noi avem 2 copii, unul la scoala, celalalt la gradinita, deci, implict avem o "tanti" care se ocupa de ei, si ptr ca sunt marisori si pentru ca tot o platesc, ea face tot, gatit, curatenie si calcat. Piata o face sotul meu iar eu...ma duc la sala Adevarul este ca in conditiile in care ai un serviciu, ai copii si mai vrei sa ai si viata ta, menajul n-ar trebui sa intre in calcule. Poate nu toata lumea isi permite o menajera, dar cred ca multe dintre noi avem bone pentru copii si credeti-ma, decat sa stea la TV cand doarme copilul mai bine negociati si o curatenie:) Si sa nu-mi ziceti ca femeia nu face fatza, pentru ca daca noi facem, face si ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruprich spune:

Fericitelor!!!!Ce soti minunati aveti.
Al meu face foarte putin.Cateodata are cate o initiativa ex:"hai sa zugravim" si de fapt el spala tavanul, iar eu fac restul.De celelalte treburi...Acum sta cu copilul 8 ore, dupa care e terminat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

le facem impreuna...de fapt in 3-pentru ca alex-baiatul cel mare da cu aspiratorul si isi curata camera(desi acolo mai intra si mami care a devenit specialista in sters praf) si arunca gunoiul-si asta ar fi raspunsul la "cum invata barbatii sa dea cu aspiratorul"...de cand sunt gravida si cu serviciu- eu spal vasele de obiciei si sterg praful si tot eu curat bucataria- el spala rufele si covoarele si masina. de gatit facem cu schimbul.si tot el ar trebui sa spele baia. si tot el strica si repara .el face piata ca eu n-am ajuns sa conduc inca...


cand vine bebe mic- mai vedem...
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Eu am votat Mai mult EA! Indiferent de barbat... o mana de femeie se cunoaste!!!

Kissss

"You only live once, but if you live right, once is enough!"
Roxxy

http://photos.yahoo.com/bibyroxx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Eu dau cu aspiratorul, el spala vasele, el spala baia, bucataria, impreuna facem cumparaturile, nu facem mincare decit foaaarte rar (cam o data pe luna ). Deci amindoi. Dar mentionez ca stam intr-o garsoniera, si in 1-2 luni ne mutam la 4 camere. Si nu stiu zau cum o sa ne descurcam .

Am observat ca mai multe colege apeleaza la ajutor extern - pentru calcat, aspirat, spalat/frecat baia, holul ... O sa ma gindesc serios la optiunea asta.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Eu ma ocup cu papica (95%), dar daca nu am chef sa fac nimic, sotul meu mananca ce gaseste si nu face nazuri, mai ales daca are lapte in frigider. In ce priveste curatenia, el o face (95%). E chiar un pic maniac, uneori ma enerveaza dar il las sa isi faca damblaua. Ca sa va dat seama cum e, in ziua cand ne-am cumparat TV (la inceputul casniciei) mi-a dat telefon si mi-a zis: sa nu te superi dar am cumparat si un aspirator...
Din partea de curatenie mie imi revine faianta, aragazul, chiuvetele, cada si WC. In rest, aspirat, spalat pe jos, praf, se ocupa "Musiu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flor spune:

In general treburile legate de casa le fac eu pentru ca el este la servici si nu pot astepta pana vine el sa faca mancare. Cumparaturile le facem impreuna. El face treburile din afara casei, taiat iarba si cate ceva prin gradina, reparatii prin casa, spalat si aspirat masina.

Mergi la inceput