La France (5)
Raspunsuri - Pagina 14
oana cretu spune:
Merci, Otilia, dar printre toate alea sunt numai Asociatii din Paris.
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
frunzaverde2 spune:
Oana,
o solutie ar mai fi sa contactezi o "Assistante Sociale" de la Primaria din localitatea unde te afli. Cel putin pe unde am locuit eu am vazut ca imigrantii (arabi, africani, turci) erau sustinuti din toate punctele de vedere si acea Assistante Sociale se ocupa de toate demersurile.
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
frunzaverde2 spune:
Oana,
Revin, pentru ca imi amintesc ca atunci cind a fost marele scandal cu rromii de la Vitry sur Seine, in regiunea pariziana (ii "cunosc bine" ca aici locuiesc si eu), pe care Sarkozy a vrut sa ii expulseze,
serviciile sociale municipale i-au preluat, le-au asigurat cazare, s-au ocupat de dosarele lor si majoritatea lor au ramas la fata locului.
oLo spune:
Draga Oana,
Acu am vazut si eu subiectul...E tare complicata situatia.
Nu am nici cea mai vaga idee ce ar trebui facut in sutuatia asta. Ce pot sa-ti spun, e sa te lupti sa ramaneti aici, si sa nu va lasati intimidati.
In plus, sa nu te mai gandesti ca nu vrei BB!!! Ca ma supar. Si eu am fost in aproximativ aceeasi situatie: ma anunta sotul ca a ramas fara loc de munca, si cateva zile mai tarziu aflu de BB (e vorba de Anaïs). Iti dai seama prin ce treceam. Bine ca n-am facut vreo prostie la vremea aceea, si ca am avut capul pe umeri. Ca altfel... cu ce ma laudam eu acu???
V-am pupicit,
Mihaela
oana cretu spune:
Draga mihiasiro, am fost o data sa luam contact cu un "assistante social" de la primarie, si nu a stat prea mult la discutii cu noi, ne-a zis ca noi nu avem drepturi, si atat. Si, in plus nu am fost nici singuri atunci, ci cu o doamna frantuzoaica foarte bagareata, care nu se lasa usor, si totusi...nu am rezolvat decat sa ne trimita la Resto du coeur si sa ne dea haine, dar si un lucru bun, sa avem dr.gratuit, cei care au inaintat dosarul pentru mine la Securitatea Sociala pentru a nu plati nimic pe perioada cat sunt gravida, si spitalizare, operatie...Deci, din unghiul asta nu merge facut nimic.
Mihaela, sa stii ca nu am de gand, daca am ramas insarcinata, sa las copilul dintr-o situatie ca asta, dar, stii, apare o indoiala in suflet, caci nu ar mai fi ceea ce am vrut noi pentru el...
Va pup si va tin la curent!
oana-cannes
frunzaverde2 spune:
Oana
poate ca tocmai daca ai fi insarcinata ar fi o sansa. POate ti-ar da medicul o hirtie de genul "interzis deplasare / repaus la pat obligatoriu " sau mai stiu eu ce in acest sens si astfel cistigi timp.
Trebuie sa existe pe linga tine asociatii care sa se ocupe de imigranti. Asa cum ti s-a mai sugerat pe forum, poate ca cel mai bine ar fi sa te duci sa depui la prefectura un dosar cu cerere de regularizare. Macar tragi de timp pina iti mai vin idei. Daca pina acum ti-a fost teama sa o faci, acum nu mai ai nimic de pierdut, pentru ca oricum v-au reperat autoritatile.
Nu stiu in ce conditii ati venit aici si ce ati facut de cind sinteti in Franta
dar sint exasperata sa vad cum oameni care isi vad de treaba (chiar in situation irreguliere) nu obtin nici un drept
iar tiganii care fura, cersesc, se pretind persecutati in Ro nu numai ca nu sint expulsati (desi stau si ei ilegal) dar mai si primesc tot ajutorul institutiilor franceze ! SI i-am vazut si la Paris... si la Lyon...
Bonne chance !
oana cretu spune:
Pai...tocmai miercuri se duce unchiul lui George la prefectura pentru el, si a zis ca se duce si George sa faca si pentru noi. legat de sarcina, nu stiu daca sunt inca, si daca as fi nu ar fi prea devreme ca dr. sa zica ca nu am voie sa ma deplasez? Iar cu asociatii, m-a sunat acum Sibylle si mi-a dat adresele unor asociatii, dar la nice e deschis abia miercuri, iar la cannes joi! Am sunat si la SOS emigrant, si...nimic! Am venit cu viza, care a expirat, caci noi am ramas aici, deci am venit legal!
Incep sa-mi pierd iar speranta!
Dar voi stiti vreo lege care le da dreptul sa ma sune si sa ma cheme la politie pentru a-mi da parasirea domiciliuliu? Nu e normal sa-l trimita prin posta?
oana-cannes
frunzaverde2 spune:
Oana,
poti gasi aici mai multe informatii cu privire la statutul strainilor in Franta.
http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/ARBO/NX08.html
oana cretu spune:
Merci, mihiasiro. Am gasit ce am vrut, si anume, ca hartia de parasire a teritoriului trebuia sa ne-o dea cat ne-au tinut in "garde a vue", dar nu am stat decat doua ore, dupa care ne-au dat drumul si au zis ca ne suna, deci ultimul risc este ca o putem primi prin posta, asta daca au luat legatura cu prefectura, dar cred ca da, caci ne-au bagat in calculatoare. Si ca putem face recurs, in maxim 48 deore, si, daca este refuzat de catre prefect putem face inca unul catre Consiliul de Stat. Atat. In rest, nu avem dreptul la nimic...Mai sun la CIMADE dupa-amiaza cand deschi. Am vazut ca si ei erau pe siteul care mi l-ai dat tu, la categoria "pentru orice informatie". Va pup!
oana-cannes
oLo spune:
Oana: sa faceti neaparat recurs peste recurs!
Sunt sigura ca se va rezolva situatzia!! Iti tinem pumnii!!!
Pupici,
Mihaela