Curajul

Curajul | Autor: adi2003

Link direct la acest mesaj

Va invit sa discutam despre curaj. Va considerati persoane curajoase?
Se poate "educa" curajul?
Iata si cateva maxime depre curaj:

Victoria vine atunci cind curajul conduce. Sir Samuel Garth

Adevaratul eroism este remarcabil de sobru si foarte lipsit de dramatism. Nu este dorinta arzatoare sa-i depasesti pe altii cu orice pret, ci dorinta arzatoare sa-i slujesti pe altii cu orice pret. Arthur Ashe - campion de tenis

Mi-am aratat curajul de ani de zile; crezi ca-l voi parasii acum cind suferintele mele sint pe sfirsite. Maria Antoaneta - cuvintele dinaintea mortii

Curaj este sa fii speriat de moarte si totusi sa incaleci pe cal. John Wayne

A fi curajos, nu inseamna a te arunca inainte in orice primejdie, cu orice risc, ci a fi hotarit sa fi intotdeauna de partea adevarului. Plutarch

Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti. Winston Churchill

A avea curaj este deosebit de important. Poti pierde banii - e rau. Poti pierde un prieten - e si mai rau. Dar daca ti-ai piedut curajul - ai pierdut aproape totul. Winston Churchill

Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos. Abraham Lincoln

Da-i copilului tot ce cere atunci cind vrea el, asa vei face din el un om care aproape sigur nu va respecta legea cind va fi mare. J. Edgar Hoover

Omul care stie ca are asigurata viata vesnica nu se mai teme de moarte. William Penn

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Draga Adi interesant SUBIECT ai deschis !
Eu ma pot numi o persoana curajoasa si chiar sunt foarte curajoasa , din toate punctele de vedere sunt CURAJOASA , cit despre a educa CURAJUL eu cred ca se poate educa ...
Am citit -"Da-i copilului tot ce cere atunci cind vrea el, asa vei face din el un om care aproape sigur nu va respecta legea cind va fi mare. J. Edgar Hoover" -parerea mea nu este asa , daca ii dai unui copil tot ce iti cere atunci cind vrea el asta nu inseamna ca nu va respecata legea , depinde ce ii dai si cum ii dai !!!
Sanata multa !

Elena Alvaro Alvaro-Daniel http://community.webshots.com/user/elenalove27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Hai cu noi la Zona Artelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Hai cu noi la Zona Artelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

"Curaj este sa fii speriat de moarte si totusi sa incaleci pe cal. John Wayne "

Asta mi se pare mie exemplu de curaj.
Si da, curajul poate fi educat.
Eu nu sunt o persoana curajoasa, dar de cate ori a fost cazul "am urcat pe cal"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

"Omul care stie ca are asigurata viata vesnica nu se mai teme de moarte." William Penn
Adevarat!!
Cred ca sunt o persoana curajoasa!!

Monica si bebe Albert ( 2 luni)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Este curajul si o chestiune de vointa?
Mi-ar place sa veniti cu exemple concrete din viata de zi cu zi.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Nu stiu daca sant o persoana curajoasa, doar cand trebuie sa-mi apar copilul si familia devin leoica. Dar am curajul sa iubesc, sa fiu deschisa cu oamenii, sa am incredere in oameni, sa-i ascult, sa-i inteleg.

"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanatigru spune:

"Sa avem seninatateade a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,CURAJUL de a schimba ceea ce poate fi schimbat si intelepciunea de a face deosebirea intre aceste doua posibilitati."
MARC AURELIU

Mergi la inceput