Supa de pui-de-balta pentru suflet candriu...
Raspunsuri - Pagina 4
qsar spune:
Din ciclul "Un gand pios pe zi"
Cum am am ajuns eu in anticamera asta? N-am cerut sa fiu aici... Poate mama m-a inscris in audienta... sau poate ca oricarui om i se acorda o data in viata macar o audienta. Audienta este facuta ca sa ceri ceva. Sau sa reclami ceva. N-am de facut nici o reclamatie... cat despre cereri ohohooo... daca stiam mai de mult ca ajung aici, poate ca ma pregateam si eu cu o cerere scrisa. Sau nu. "Tu urmezi." imi spune, desi nici unul dintre cei intrati inaintea mea n-a iesit... poate ca iesirea este prin alta parte. "Vino cu mine." imi spune si o ia inaintea mea, sa-mi arate drumul. Merge leganat, ca toti oamenii care si-au petrecut multi ani pe mare. Am citit ca inainte, demult, a fost pescar. "Asteapta aici." imi spune; astept; n-am curaj sa ma uit pe pereti cum fac de obicei cand sunt intr-un loc nou... ma legan de pe-un picior pe altul; astept. Ma gandesc inca o data ca audienta asta m-a luat prin surprindere si n-am si eu o cerere pregatita. O sa-I cer sanatate, cum face toata lumea? El stie ca orice fiinta traitoare isi doreste sanatate. Este redundant, asadar. Noroc... o sa-I cer noroc, mde... numai ca norocul este sa fii treaz cand El iti trece prin fata o sansa... Ce-mi mai doresc? Familie am, copil am... Pace pe pamant si bunavoire intre oameni... astea sunt planurile Lui... nu ma bag. Casa. Asta-mi doresc. O casa mititica, cu pereti albi. Si-o gradina cu mixandre si cu nalbe inalte langa zid. Dar El nu se ocupa de chestiuni imobiliare. Insa eu asta-mi doresc. O casa mica, gradina, caine... Toate astea nu depind de El. A! stiu! O sa-i spun "pune-mi Doamne, niste greieri in gradina". Atat. Casa ne-o vom cladi. Gradina... o sa sap si o sa sadesc mixandre si nalbe, si... Caine? Cumparam. Dar greieri? Greierii nu se fac, nu se cumpara si nu apartin nimanui. Greierii sunt ai Lui. 100%.
Q
rachel owen spune:
GANDURI INAINTEA NUNTII 2
Banii
Ea : Foarte multi, cat nu poti cheltui intr-o viata de om. Pe ce i-as arunca ? Hmm
In primul rand, pe haine. Scumpe, de marca, accesorizate la maxim. Mi-as cumpara un apartament special pentru pantofii mei, in centru, desigur. Apoi as investi. Mi-as deschide barul meu, restaurantul meu de lux, salonul meu de frumusete.
El : Atatia cat sa duc o viata decenta, fara sa muncesc de la 9 la 5 in fiecare zi. Mi-ar placea sa calatoresc, sa vad lumea cu rucsacul in spate. Mi-as trimite iubita intr-o statiune privata, de tipul celor unde isi fac vedetele lifting-uri, iar eu as fugi cu o gheisa. Dar m-as intoarce, zau
VA URMA
Leah spune:
Ganduri inaintea nuntii 3 (scuze pentru plagierea ideii )
Asta chiar e pe bune:
Eu: O cariera frumoasa, doi copii, un apartament dragut, mobilat in stil Feng-shui si o viata decenta.
El: o super masina, un sistem home video cu care sa imi scoata mie creierii din cap si sa darame zidurile cu decibelii, un dormitor tapetat cu fotografii mamut cu zgarie-norii din New-York, ca sa se simta intr-o metropola si alte idei de astea "revolutionare"...
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
rachel owen spune:
GANDURI ININTEA NUNTII 3
Casuta noastra
Ea : Cuibusor de nebunii. Un pat mare, in forma de inima, cu pernute pufoase si asternuturi rosii de matase. Cu oglinzi pe tavan si pereti de sticla. O bucatarie nefunctionala (mancam numai in oras), un frigider saturat de cutiute cu crema si lotiuni de plaja, dupa plaja, auto-bronzante, etc. O baie roz, cu jacuzzi in care sa ne rasfatam in fiecare seara. Un living cu semineu, muzica clasica in surdina.
El: Cuibusor de nebunii. Un pat mare, cu saltea de apa, in care sa ne leganam pana in zori. Pe podea sosetele mele aruncate de jur imprejur, spre incantarea ei. O bucatarie utilata complet (manacm numai acasa), un frigider saturat de bere. Baia ? cabina de dus si atat. Nici urma de arsenal feminin. Liniste si pace. Un living cu semineu, un televizor care sa nu recunoasca alt canal decat Eurosport, calculatorul meu la care sa ma joc NFS in nestire
VA URMA
danateo spune:
Intr-o balta neagra,
Patru ochi luceste.
Ce sa fie oare?
Cred ca e doi peste.
_
Pe un camp cu viorele
Crestea numai ghiocei.
Si-a venit mandrele mele
Si le-a cules ei pe toti.
_
Creste iarba, iarba deasa
Perpendicular pe casa
Vine calul si o paste
Alta iarba se dezvolta
_
Tara mea cu rauri multe
Si cu frunze si cu flori
Ai in tine-o populatie
De mai multi locuitori
Si din bolovani cu apa
S-au format inspre apus
Muntii tai de incretire
Orientati cu varfu-n sus
_
Trece lebedele-n zare.
Eu ma uit, ele dispare...
Dana si bb Matei
danateo spune:
Hai sa va dau una tare care am primit-o pe mail!
Sunt inca in pat, si nu-mi pot lua gandul de la tine, de la noaptea
trecuta....
Mi-as dori atat de mult sa te strivesc la pieptul meu! In noaptea
calda, ai venit la mine pe neasteptate... si ceea ce s-a intamplat a lasat in mine senzatii de neuitat. Ai aparut de nicaieri si, fara sa-ti fie teama sau rusine, te-am surprins atingand trupul meu gol... mi-ai simtit indiferenta si m-ai muscat fara mila, innebunindu-ma... ne-am zvarcolit toata noaptea intr-un joc nebunesc!
In zori am adormit in sfarsit, obosita... Astazi, cand m-am trezit, te-am cautat indeung, dar nu te-am mai gasit... cearceafurile cazute de pe pat sunt singurele martore ale noptii trecute. Pe corp am inca urmele muscaturilor tale, ma ard si nu ma lasa sa te uit... In noapte asta ma voi preface ca dorm si te voi astepta sa apari din
nou... tantar nenorocit!!!!!
Dana si bb Matei
rachel owen spune:
GANDURI INAINTEA NUNTII 4
Catelul
Ea : O creatura mica, pufoasa si diafana, pe care sa o duc in fiecare zi la salon pentru o baie parfumata si o blanita coafata. Traieste in buna intelegere cu pisicile si doarme in acelasi pat cu noi.
El : Un pibull. Rau, fioros, dusman declarat al saloanelor pentru catei. Face baie in mare, jumuleste pisici si doarme in pat cu noi.
VA URMA
lily spune:
"Da mama cu -n mine
ca n-am ascultat de tine "
De ce visez fel si fel de chestii? oameni cunoscuti, alteori necunoscuti ? de ce visez ca zbor, ca doar nu am zburat niciodata ?culmea e ca se intimpla ca unele vise sa se si implineasca !
de ce mi se pare ca "vorbesc" cu cineva aflat la mare distanta, pt ca peste putina vreme sa apara, sa sune la telefon, sa aud de la altcineva vesti despre el ?
"cind va bate vintul peste parul tau
sa-ti aduci aminte de numele meu"
Lily
ralucami spune:
Nu am timp! Niciodata nu am nici timp !! Ai impresia ca eu stau pe canapea si nu fac nimic, ai impresia ca eu mi-am inchis pleoapele si ma odihnesc, dar de fapt sufletul meu alearga. Ma prefac ca dorm ca sa castig timp. Sa-mi castig timpul MEU.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
rachel owen spune:
Pe o stanca neagra
Intr-un bloc recent
Unde bate vantul
Si nu e curent
Tanara domnita
Sta intepenita
Ca n-are caldura
Si apa-i oprita.
Si de la serviciu
Sotul ei iubit
A plecat spre casa