Medici de animale

Medici de animale | Autor: delsim

Link direct la acest mesaj

Fetelor, haideti sa facem o lista si cu medici de animale.Postati despre doctorii care v-au tratat ceilalti "copii" ai familiei, despre clinicile sau cabinetele care v-au multumit.Daca medici de medicina umana buni mai gasesti, cu siguranta ca veterinarii buni sunt greu de gasit.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dr. A. Cula spune:

Pina acum nu am gasit doc bun de animale. Pare rau la mine. Eu inteleg prin vet bun:
1. unu care sa iubeasca animalele, sa-l vad ca se apleaca cu placere asupra pacientului, care mai inainte d consultatie se apleaca (important!) si vorbeste cu animalu (care si asa e speriat de mirosurile din cabinet)
2. unu care nu priveste animalu precum un mecanic iti priveste masina in service, (adik ca pe un obiect). Sa nu fie un indiferent.
3. sa aiba un minim de dotare (cu un pix nu faci medicina vet, kiar daca ai indeplinit pct 1 si 2)
4. sa nu se enerveze (Las' domne k stiu eu ce fac) cind il intreb si-mi notez EXACT ce medicamente si in ce doze i-a dat.
Atentie: cele 4 pct sunt cumulative!
Am oaresce experienta din pacate.
Daca il stiti pe doc care indeplineste cerintele astea programati-ma si pe mine...

Numai bine animalutzelor (si voua: mamici, tatici, ingerasi, bunici etc)
Doctoru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Toare intalnirile cu medicii veterinari au fost dezmagiri mai mici sau mai mari. Daca e o problema mai serioasa, nu mi-as face sperante sa gasesc un veterinar in stare s-o rezolve. Ultima dezamagire s-a lasat cu decesul catelusei mele, dupa care mai plang si acum. O operatie grea dupa care mi-a pus-o in brate sa plec cu ea acasa, desi aveau postoperator si o mai puteau tine macar cateva ore sa se stabilizeze. Pierduse f mult sange si i-au facut si o transfuzie la care nu au verificat grupa de sange, ulterior am aflat ca exista si la caini incompatibilitati.
Exact ca in zicala: operatia reusita, pacientul decedat. Nu mai putin de 4 milioane m-a costat operatia, iar catelusa mea a murit in masina, in drum spre casa, in bratele mele. Am incercat s-o resuscitez cat am putut, m-am intors urgent cu ea, in 2 min, dar dr nu facut decat sa constate ca nu se mai poate face nimic si sa-mi spuna ca ii pare rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu cunosc o dr. vet. care e si buna profesional si iubeste animalele cu disperare.

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Si eu cunosc un veterinar super, iubeste animalele, e bine pregatit profesional, are rabdare, se poarta frumos cu animalele(indiferent daca e de rasa sau simplu maidanez), imi raspunde la toate intrebarile, vine acasa ptr. tratamente. Dr. Cojocaru se numeste, lucreaza la un cabinet prin Cringasi, Tara's Vet parca se numeste cabinetul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Si eu sunt patita cu veterinarii si de asta va intreb si pe voi. M-am saturat sa merg din doctor in doctor si fiecare sa-mi spuna altceva.Mi-a murit pisica acum un an , nu pot spune cu siguranta ca a fost vina doctorului sau nu , dar mi-ar fi greu sa ma intorc acum in locul ala . In orice caz, am un nou pisoi de cateva luni, pe care acum vreau sa-l castrez. Deci, nu este vorba de o problema medicala grava, dar vreau sa gasesc pe cineva cu calitatile mentionate de Dr.A.Cula ca sa am unde merge constant, si pentru o problema simpla , dar si pentru una mai complicata.E bine sa stiu dinainte, nu sa se imbolnaveasca si atunci sa dau din colt in colt ca nu stiu unde sa merg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen24 spune:

daca e cineva de prin botosani ii recomand Dr.Zisu.am avut animalute tare bolnavicioase si tot am umblat pe la doctori cu ele.atunci cand am gasit un doctor foarte bun a trebuit sa plec din tara.m-a impresionat cand a inceput sa vorbeasca cu pacientul,sa-l mangaie si pentru ca era vorba de un tratament cu antibiotice <iar animalutele sunt tare plangacioase la injectii> i-a dat mai intai sa miroase vata cu spirt si apoi injectia.si jur ca a cceptat catelusa mea sa i se faca injectia ,in mod tacit.a doua zi era zotia doctorului ,si ea medic veterinar,dar nu s-a comportat la fel...ce pot sa spun daca acum as duce catelusa la acea doctorita,si-ar aminti-o ,ar marai-o si ar musca-o cum a facut ultima data.cu aceasta ocazie lansez o intrebare:cat dureaza <caldurile>la catei?eu stiu ca in jur de 2 saptamani.catelusa mea e in calduri de 3luni.am fost aici la doctor cu ea....am stat de vorba 5minute,mi-a spus ca e normal si mi-a luat si 20 euro.nu vreau sa mai merg inca o data pt aceeasi intrebare si sa platesc asa mult.asa ca dragi prieteni dati-mi un sfat,o parere.va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Ei, uite eu cred despre medicul nostru veterinar ca e un tip extraordinar, na ca fac si versuri.Il stiu de 8 ani si mereu s-a purtat foarte bine cu fetele mele.E un tip bine pregatit profesional si un mare iubitor de animale.Trebuie sa recunosc ca nici eu nu m-as duce la cineva care sa-mi trateze fetele ca pe obiecte.La fiecare vizita se apleaca la ele, le sopteste, numai ei stiu ce, in ureche, le pupa-n botic si le lasa sa-si arate afectiunea tragandu-i cate o limba peste fata.Chiar daca unora le pare ciudat pentru mine e important comportamentul lui.Tina avea 9 luni si desi vaccinata a facut jigodie si el a sesizat in timp util si-a salvat-o iar Brownie avea vreo 4 luni cand a facut o gastroenterita oribila, am fost la un pas de...., o saptamana n-a pus nici macar o picatura de apa pe limba, doar perfuzii de doua ori pe zi, complicatii si pana la urma totul s-a sfarsit cu bine.Ne-a zis ca putem sa-l sunam la orice ora si chiar l-am sunat la 12 noaptea pentru ca facuse febra, era tot mai rau si-a venit imediat sa mergem la farmacia umana sa luam ce avea nevoie si-apoi nu s-a miscat de langa ea pana ce nu s-a asigurat ca totul e bine.Nici nu pot sa va spun cat de recunoscatoare ii sunt acestui om.Numele lui e Razvan Tanasescu si are un cabinet undeva la piciorul podului Grant.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Karmen, caldurile dureaza in jur de 3 saptamani, debuteaza cu sangerare, la fel ca la noi, intre ziua a 9-a si a 14-a e perioada fertila, cand se pot imperechea si accepta masculul si cateva zile dupa cand mai persista mirosul care atrage masculii. De ce spui tu ca e in calduri de 3 luni?

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Ca exista doctori care pupa pe botic mate si catei e una, dar sa pupe broscute testoase ati auzit? Eu am vazut asa ceva! si nu ma asteptam...
Am 1 motanel si 2 testoase. Acum cateva luni, in octombrie, am gasit un porumbel lovit de masina, caruia nu i-am dat nici o sansa de supravietuire. Avea ambele picioruse rupte, la unul dintre ele osul iesise prin piele urat de tot si pielea de pe piept nu mai exista, era plin de sange, vanatai si pamant, nu misca... L-am pus intr-o cutie si am mers la medic. Primul lucru pe care l-a facut medicul respectiv, mi-a adus lacrimi in ochi. L-a pupat! Nu conta ca era murdar, l-a pupat, l-a alintat, a vorbit cu el... L-a intors pe toate partile, a controlat sa vada ce e in neregula, i-a curatat ranile, i-a pus atele, i-a administrat vitamine si tot ce trebuia.
Pana la a doua vizita la medic, una dintre broscute a facut conjunctivita si am mers la medic cu ambii bolnaviori. Mai are rost sa spun ca si la pupatul broscutei am lacrimat, ca si ea a fost tratata cum trebuie si alintata?
In cazul porumbelului au urmat mai multe controale, schimbari de atele, injectii... A fost tratat de 4 medici diferiti din multe puncte de vedere, dar identici prin modul de lucru si prin faptul ca sunt OAMENI, tineri care lucreaza cu pasiune. Nu s-au suparat cand porumbelul i-a zgariat sau le-a murdarit echipamentul de protectie. Au zambit la nazbatia facuta si au spus ca le aduce noroc.
Piciorusul cu osul iesit prin piele, s-a vindecat partial. Unul din medici s-a gandit la operatie; am refuzat. Nu puteam lua o asemenea decizie. Nu as fi avut puterea sa il vad doar cu un singur piciorus. Asa ca... sontac-sontac! a invatat iar sa mearga, si-a antrenat mereu aripile, s-a dolofanit...
Acum o saptamana, am deschis larg fereastra. "Puiu" privea cu neincredere catre libertate si se foia pe usa de la bucatarie, unde ii placea sa stea intrega zi, crezandu-se in copac, probabil. Nu a plecat. A doua zi, am redeschis fereastra si am asteptat... Ne-a privit lung, pe toti ai casei, a gangurit si... a plecat. Nu l-am mai vazut, dar daca vine in vizita, il putem recunoaste dupa mers... sontac-sontac!...
Ne lipseste ingrozitor, dar trebuia sa-i redam libertatea.
Sper ca nu v-am plicitisit...
Oamenii de care va povesteam, ii puteti gasi in Bucuresti ( cartierul Aviatiei ) la clinica veterinara Daisy-Vet, str. Alexandru Serbanescu 34, tel: 233.37.14, program luni-vineri : 9-21, sambata-duminica : 9-16

Raza de soare

"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

De-a lungul timpului, avind mereu cite unul sau doi catei, am apelat la serviciile mai multor medici veterinari....Dar, parca unul singur mi-a demonstrat ca iubeste cu adevarat animalele, asculta stapinii cu atentie si da explicatiile necesare ptr intelegerea bolii.Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca diagnosticele si tratamentele, au fost corecte.Acest domn se numeste Leau Traian ( mentionez ca nu imi este nici ruda si nu intentionez sa-i fac reclama interesata!!!!) si poate fi gasit la facultatea de medicina veterinara.De asemenea, ptr cazurile grele, stiu ca se deplasa si acasa.Din pacate, nu mai am nr de telefon al dinsului si nici nu cred ca ar fi corect sa il pun pe forum, fara aprobare.
As putea veni si cu contraexemple dar.............nu are rost!

Mergi la inceput