Cadouri prin posta din RO in strainatate

Cadouri prin posta din RO in strainatate | Autor: roxanak

Link direct la acest mesaj

Din titlul subiectului puteti deduce un pic la ce ma refer.
Am inteles ca de o vreme exista o lege in Ro prin care toate obiectele - cadou trimise sub forma de colet postal se supun unei vamuiri in Ro. Daca valoare coletului (valoare care este precizata de vames) depaseste 45 €uro atunci se plateste vama (taxa) in functie de valoarea respectiva.
Problema este ca aceasta valoare este data de un tabel afisat pe peretele mesageriei internationale (ex. Brasov), in care de exemplu o camasa barbateasca este cotata la 20 €uro, un tricou fie el de copii sau de adulti la 5 €uro, o jucarie la 5 €uro si exemplele pot continua. Ma minuneaza cat de mare este valoare acestor obiecte care se trimit ca si cadou in comparatie cu valoarea banului in Ro. Bun peste to exista diferente de preturi, dar valoarea de 20€ ptr. o camasa din piata care a costat 150.000 lei mi se pare cam mult.
Am inteles ca exista o lege in legatura cu pachetele din Ro. As dori si eu daca se poate sa-mi spuneti numarul si/sau titlul acestei legi (eventual un link unde o pot citi).
Mai am si alte nelamuriri cu privire la acest caz, dar prefer sa citesc mai intai legea sau ordonanta sau ce o fi ea.
Va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moosy spune:

Roxana, mie imi trimite mama constanthaine pt cel mic din Ro (Michael are 4 bunici si 2 strabunici in tara care vor sa il rasfete), dar niciodata nu a platit vama. Plus , mi-am trimis o parte din hainele pe care le-ma adus in Canada, chiar asa, prin posta, si nu am platit vama. In schimb daca vrei sa trimiti tu ceva in tara, vor trebui destinatarii sa plateasca vama ....usturatoare!!!

Anca si Michael

www.barabas-andreea.ca
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=moosy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Vrei neaparat sa trimiti cu posta sau te intereseaza asa, cu titlu informativ???In Franta exista mai multe firme care se ocupa cu transportul pachetelor trimise din si in Romania si este imposibil ( cred eu) sa nu existe asa ceva si in germania.Sincera sa fiu, la tarifele practicate la posta, nici nu cred ca ar fi prea avantajos!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Stiam si de pachetele trimise din Germ in ro ca uneori pot fi supuse vamuirii si e usturator ptr. destinatar.

Eu m-am referit la pachetele trimise din Romania in strainatate. Sa va povestesc de unde a venit totul. Mama mea imi mai trimite din cand in cand (de Craciun si de Pasti) cate un pachetel cu cadouri ptr. nepoata (maxim 2 kg). La fel a facut si zilele trecute iar vamesul dupa ce a controlat pachetul in Brasov i-a spus ca trebuie sa plateasca pe langa taxa de trimitere, si o taxa (pe care a numit-o vama) pentru valoarea continutului pachetului. Tin sa precizez ca valoarea nu a fost declarata de mama mea ci stabilita de vames in conformitate cu un tabel. De asemea a spus ca exista si o lege in legatura cu pachetele ce se trimit din Ro in strainatate si asta ma intereseaza pe mine: nr. legii sau titlul. Mie mi se pare cam ciudata toata treaba asta si vreau sa ma lamuresc daca e chiar asa (adica stabilit prin lege) sau daca vamesul respectiv isi face singur legea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Ia vezi aici nu gasesti raspunsuri la problema ta?!
http://www.posta-romana.ro/index.jsp

Aura&Luca,2 ani!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by Master Draciel

Vrei neaparat sa trimiti cu posta sau te intereseaza asa, cu titlu informativ???In Franta exista mai multe firme care se ocupa cu transportul pachetelor trimise din si in Romania si este imposibil ( cred eu) sa nu existe asa ceva si in germania.Sincera sa fiu, la tarifele practicate la posta, nici nu cred ca ar fi prea avantajos!!!

care-s astea? Eu trimit doar cu posta si e piperat pretul, adevarat.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Roxana,
de ce nu fol. Eurolines sau Atlasib? Soacra sorei mele numai cu Eurolines i-i trimite pachete in Germania si niciodata nu am auzit sa fii platit vama.
POate au locatie Euroolinesul si in orasul mamei tale si asa evitati complicatiile si banii aiaurea aruncati. Uita-te pe www.intertouring.de si vezi daca nu exista aceasta posibilitate cu Eurolinesul.

Si in Franta sunt aceleasi firme care fac transport de persoane si pachete. Stiu de la o matusa.

Ralu

Mergi la inceput

multumesc, helbi. Nu stiam ca eurolines transporta pachete.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Chatonel, ai la dispozitie Eurotime, care transporta la pretul de 3 euro/kg (tel:01.42.00.90.90),Interas, cu 1.5 euro/kg si poate mai sint si altele dar eu nu le-am folosit.....Despre Interas iti pot spune ca primesc pachetele doar in Paris, o duminica din doua;la Eurotime nu am intrebat daca nu cumva au filiale si in alte orase....????Le-am folosit de amindoua si am fost f multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

quote:
Originally posted by helbi

Roxana,
de ce nu fol. Eurolines sau Atlasib? Soacra sorei mele numai cu Eurolines i-i trimite pachete in Germania si niciodata nu am auzit sa fii platit vama.
POate au locatie Euroolinesul si in orasul mamei tale si asa evitati complicatiile si banii aiaurea aruncati. Uita-te pe www.intertouring.de si vezi daca nu exista aceasta posibilitate cu Eurolinesul.

Si in Franta sunt aceleasi firme care fac transport de persoane si pachete. Stiu de la o matusa.

Ralu

Draga helbi, ptr. Atlasib sau Euroline ar trebui sa ma duc la Nürnberg si in multe cazuri nu se merita. Eu cand trimit pachete de aici in ro le trimit cu Pletl (singurul care vine in apropierea mea: Würzburg), dar aceasta societate de transport Pletl nu aduce pachete din Ro in Germ.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Master Draciel

Chatonel, ai la dispozitie Eurotime, care transporta la pretul de 3 euro/kg (tel:01.42.00.90.90),Interas, cu 1.5 euro/kg si poate mai sint si altele dar eu nu le-am folosit.....Despre Interas iti pot spune ca primesc pachetele doar in Paris, o duminica din doua;la Eurotime nu am intrebat daca nu cumva au filiale si in alte orase....????Le-am folosit de amindoua si am fost f multumita.

multumesc :) sint departe de Paris, deci am sa ma interesez la eurotime.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput