Nepasarea. Cum o vindecam, oameni buni?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Despre stirea care urmeaza se spune ca a castigat prestigiosul premiu american Pulitzer:
"In metrou, un tanar i-a oferit locul sau unei persoane in etate. De emotie, doamna a lesinat. Cand s-a trezit din lesin, doamna i-a multumit tanarului. De emotie, tanarul a lesinat."

P.S.: Chiar astazi, in metroul bucurestean, stateam pe scaun, cand a urcat un tatic, tinand de manuta un pusti de vreo 4 anisori. M-am ridicat, i-am spus piticului sa stea pe scaun, iar el, mirat, a ridicat privirea spre tata si a intrebat "Am voie tati?". A avut voie. Mi-au multumit amandoi.

Raza de soare

"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by tinatache

a,da, imi aduc aminte, ala e tare "civilizat". Imi aduc aminte ca a vb cu Cristi cu "tu" de parca ne tragem de sireturi. Daca ai sapca pe cap si blugi de-acuma nu mai conteaza cine esti, te poate lua la pertu orice portar. no comment...

Un Paste Fericit!
Cristina

Cu nenea de la Consulat n-am avut de-a face, dar mi s-a intamplat si mie de vreo cateva ori in Ro sa mi se spuna "tu" in loc de "dumneavoastra". Normal ca m-am enervat dar nu mi-am pus mintea cu ei, i-am lasat in plata Domnului. In schimb am facut un experiment pe astfel de specimene si am constatat un lucru surprinzator. Prin urmare: cum auzi pe unul ca ti se adreseaza la persoana a 2-a singular ii zici imediat ceva tot la pertu pe cel mai natural ton posibil, dar fara sa-l insulti sau sa-l admonestezi. Pur si simplu continui discutia vorbindu-i de data asta cu "tu". A avut efect imediat. Au reactionat pe loc si au schimbat registrul pentru ca au fost luati pe nepregatite. Culmea e ca sunt obisnuiti sa li se vorbeasca respectuos chiar daca ei la randul lor n-o fac si se irita daca vorbesti si tu ca ei. Cum n-au tupeul sa-ti atraga atentia, ei insisi simtindu-se cu musca pe caciula, tot batuti in cap raman ca asta nu se poate schimba dar macar vorbesc civilizat. Ca prin farmec isi aduc aminte si de pronumele de politete.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tunad spune:

Eu unul, prefer sa stau in piciore, in mijloacele de transport in comunn. Daca sunt locuri libere, atunci... ma asez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C
Ca prin farmec isi aduc aminte si de pronumele de politete.

Cristina

buna idee!!

Un Paste Fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Cand eram insarcinata in luna a 9-a, cu cateva zile inainte sa nasc, m-am dus la control cu un autobuz destul de aglomerat. Nu mai zic ca nimeni nu mi-a cedat locul, dar cand am vrut sa cobor si ma indreptam spre usa, o femeie la vreo 40 si ceva de ani m-a intrebat daca cobor si cand i-am raspuns ca da m-a impins si si-a facut loc in fata mea nervoasa ca nu ma miscam mai repede daca tot intentionam sa cobor. Se vedea de la o posta de ce nu pot sa ma misc mai repede. Oare ea nu o fi fost in situatia mea? Ce pretentie sa mai am de la barbati, cand femeile sunt in stare de asa ceva...

Manuela si bb Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

mie mi s-a intimplat sa-mi cedeze locul tocmai persoane tinere care e clar habar nu aveau ce inseamna sa fii gravidutza.
despre domnii care sigur aveau copii acasa, ce pot sa spun... nu s-a invrednicit nici unul vreodata.

Anca si bebitza Matei

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=5392&cid=2525

Mergi la inceput