Cum fac animalele?

Cum fac animalele? | Autor: AC

Link direct la acest mesaj

Fetelor mi s-a parut atat de clar ca un cocos face Cucuriguuu, o broscuta face oac, a ratusca mac-mac, pasarele cip-cirip, vacuta muuu...
Dar acum am incurcat-o...

Animalutele imitate de tati... o fac pe mami sa rada,
iar la cresa o marioneta de plus oita... ne-a si speriat...

Haideti sa radem impreuna vazand cum fac animalele prin alte tari Si daca voi stiti... asteptam cu drag sa ne spuneti

In .fr eu mor de ras de cateva.
pasarelele : cuicui.
vacuta meuh
oita si caprita fac la fel doar bêêê
purcelusul groin groin.
catelusul auh.. oah sau ouafff ouaff
ratusca te da gata : coin coin.
la fel si broscuta :coa-coa.
Si gainusa face cotcotcodet iar cocosul fac cocoricoo

Si uite asa se ajunge la poante pe care mami abia acum le pricepe
Quel est l'animal le plus sourd ? La grenouille, parce
qu'elle fait toujours "Côa,Côa" (quoi,quoi).

Si daca vreti sa vedeti ceva si mai ciudat... cum vorbesc animalele in bretona:):)

Animal si sunet .fr Animal si sunet coresp in bretona
animal le bruit al loan an trouz
le chien ouah ouah ar c’hi oua--oua
le chat miaou miaou ar c’hazh mia-mia
la vache meuh ar vuoc’h meu
l’abeille bzz bzz ar wenanenn boud boud
le grillon cri cri ar grihl gril gril
le paon léon ar paun riou-ou-ou
la chouette ouh ouh ar gaouenn hou-hou
le dindon glou glou ar c’hog indez
le canard coin coin an houad
le mouton mêêê an danvad mem-mem
le cochon groin-groin ar pimoc’h toc’h toc’h
l’oiseau cui-cui al labous piou-piou
la poule cot-cot-codak ar yar kak-kak
la grenouille coa-coa ar ran
le coq cocorico ar c’hillog kotogotogog
l’âne hi-han an azen
le loup ouh ar bleiz
la tourterelle rou-rou an durzhunell rouz-rouz
le corbeau croa-croa ar vran glao-glao
la chèvre bêêê ar c’havr bek-bek
le coucou coucou ar c’houkoug kou-koug

http://www.menezaulne.freesurf.fr/ma8/menez%20aulne%208-10.pdf

Si in cazul in care a-ti uitat despre ce era vorba... uitati si sit cu sunetele adevarate

http://iquebec.ifrance.com/Lamusiquea-Bijou/sons-animaux/sons-animaux1.html

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

pe nemteste:
catelul face wau-wau...saracul de el, cam ragusit...
pisica face mauu-mauu.
broasca face qvak-qvakkkk
cocosul face kikirikiiiii...............tulai Doamne!

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Stiu ca am invat la l. engleza cum face cocosul: cock-a-doodle-doo, cainii : woof, woof!
Se pare ca fiecare animal vorbeste pe limba lui!
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Si eu am fost nevoita sa le invat limba animalelor din Suedia acum "cativa" ani, cand fiul meu era la varsta cand inveti cum fac tot felul de animale; unele parca vorbesc romaneste, altele...

Pasarele kvitt kvitt (/pip pip)
Pisica mjau
Vaca muu
Cioara krax
Cucul koko (a se citi cucu)
Cainele vov vov
Rata kvack
Broasca kvack
Capra bää (a se citi bee)
Oaia bää
Gaina kackel
Calul gnägg
Soarecele pip
Bufnita hoho (a se citi huhu)
Porcul nöff
Cocosul kuckeliku
Sarpele Ssss Ssss
Albina bzz bzz

"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Mirunda si-n germana broasca au rata totuna? Asa ca-n suedeza? Ca si-n olandeza e la fel:):)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Andreea, sa vezi ras, ca la noi sotul meu vrea s-o invete pe Irina cum fac animalele pe romaneste. Doar ca la noi cainele face "ham, ham" iar francezii nu-l pot pronunta pe H. Asa ca ne-am reprofilat pe "wau, wau". Iar Irina nu mai intelege nimica.
Cocosul din batatura face "cucuriguu" doar ca la francezi face "cocorico" si am intzeles ca la spanioli face "kikirichi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

in engleza porcul face oink oink...
Cind era mica Sarah am invatat-o acasa ca Ham Ham fac ciinii. Dupa aceea s-a dus la day-care si le-a spus asa de s-au uitat alea la mine ca la un martian... Cum Ham Ham (se gindeau la Ham adica Sunca presata de aici), ciinele face Woof Woof. M-a amuzat chestia asta cu ciinii din diferite tari si diferite "limbi"... Cind m-am dus la munca mi-am intrebat colegii din diferite tari cum face ciinele.
Francezii mi-au spus ca le ei un ciine face Bau-au, chinezii mi-au spus ca face Au-au, in turceste stiu ca se spune Hau-hau...
aaa, si cocosul in engleza face cookledoodledoo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Va pot spune cateva in engleza, in germana urmeaza sa le invat de la "vorbitorii" nativi

In engleza:
pasarica: tweet tweet!
puiul: peep peep!
cocosul: cock-a-doodle-doo!
bufnita: hoo!
rata: quack quack!
cainele: bow wow /woof/ arf!
pisica: meow!
oaia, capra: baaah!
gasca: honk!
magarul: hee haw!
vaca: moo!
porcul: oink oink!
cucul: cuckoo!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Si pentru ca am capatat listuta cu desene de la cresa sa vedeti
inca o limba vorbita de animale

Vacuta face boeh. a se citi buu
Cainele face woef-woef adica uf-uf
Adica e caine anglo-saxon... ca si vecinii nemti si amicii canadieni.
Si ca sa se vada cum ca popoarele UE sunt mai ale naibii face cam la fel cu cel francez.

Rata si broscuta fac amandoua kwak kwak.
Capra face mèèh.
Oaia face bèèh.
Gaina kukeleku.
Puiul tok tok.
Pasarelele twiet-twiet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada34 spune:

:)
Dragele mele, cu sunetele mai e cum mai e, dar ce ziceti de expresia lor cand le pronunta? De gestica? De completarile pe care ei le fac?
:)Pai ei traiesc intens, doar nu-ti spun asa, pur si simplu, ei trebuie sa te si lamureasca:) Asa ca leul scoate niste sunete de-ti vine sa te pitesti in dulap, pisica isi scoate si gherutele, nu face doar miau, pur si simplu, cainele face ham-ham, dar mai cauta si un os, sau miroase ceva pe undeva, gaina da din aripi si face “ousorul alb sa-l manance baiatul “ la “buni”, cocosul tzantos, pe langa“cucurigu” mai spune si ‘boieri mari dati punguta cu doi bani”, ursul nu numai ca face mor-mor dar il cheama cu siguranta Baloo si este prieten cu Mowgly, pestele “vorbeste fara cuvinte”, cioara face cra-cra dar “nu-ti piace pentru ca tu nu poti sa o prinzi”, vrabiuta zboara zbrrrrrrrr si uite cum bratele alea mici se ridica instant deasupra capului sa-ti “demonstreze” exact cum, vaca face muuuuuuuuu-muuuuuuuu si “tie iti piace pentru ca bea baiatu’ laptic”, si hop! -vezi cum doua degetele mici se transforma in doua cornite care te impung:), maimuta pe langa sunetele de rigoare se scarpina in crestetul capului si cat ai clipi, se cocoata pe unde nu-ti trazneste prin cap, de treci prin toate emotiile ca acum vine jos, iepurele are urechi luuuuungi si vrea morcovi si …si …si…eeeeeeei, lista e lunga, eu am spicuit o bucatica.:)

:)aaa, sa nu uit sa mentionez ca Alex inca vorbeste la persoana a doua despre el:) “tie iti piace”, “esti multumit”, “nu prea iti convine, dar accepti”:), “crezi ca se poate de data aceasta”, “doar tu stii unde ai ascuns picamerul; acum se odihneste”, “vrei sa dansezi cu tine”, “tine” fiind eu:) etc... ha ha…pe mine ma amuza extraordinar.Si il iubesc asa de mult de nu pot sa spun cat .Dar voi stiti foarte bine.

:)Pana la urmatorul zambet, raman

PS Felicitari, Andreea, pentru asa subiecte calde, de descretit fruntile si de raspandit zambete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ella spune:

magarul- i-ah
cucu-kuckuck
porcu-grunz/quiek
capra -mäh(mee)
ursul-brumm
albina-summ summ
pasare -piep

Mergi la inceput