Pictura/Sculptura
Raspunsuri - Pagina 3
alinah spune:
Mie imi place Wassily Kandinsky, pictura.
www.mcs.csuhayward.edu/~malek/Kandin.html" target="_blank">http://www.mcs.csuhayward.edu/~malek/Kandin.html
Constantin Brancusi, l-am descoperit ceva mai tarziu, dar a ajuns sa-mi placa tare mult. Am facut chiar si o pagina modesta cu lucrarile lui.
www.freewebs.com/brancusi
antoioana spune:
Si mie-mi place Dali, Rayuela. Mai ales ca fiecare tablou al lui e si un puzzle :)).
Alba, fain linkul dat de tine (cu gradina lui Monet). A ramas deschis pe calculator o zi intreaga!
Alina, dupa Kadinsky nu ma omor, dar siteul facut de tine mi-a placut. Spor la munca in continuare!
Fetelor, am gasit filmul Camille Claudel, dar in franceza :((. Sper sa ma descurc. Oricum, diseara e ...o seara speciala indiferent daca intzeleg sau nu tot ce se va spune!
Numai bine!
anto
antoioana spune:
quote:
Originally posted by alba
A vazut cineva filmul cu Gerard Depardieu si Isabelle Adjani ?
E superb si foarte tragic,dureaza cam 4 ore, dar merita vazut!
Alba,
am vazut fimul aseara! Infiorator de tragic! Nu-l mai vazusem. Izabelle Adjani a fost super in rolul Camillei.
Mersi ca mi-ai spus de el.
quote:
originally posted by Casandra
Imi place tare mult Escher:
Marturisesc ca nu mai auzisem de el. Am mers pe link si am "gasit" un tablou cu un fel de papadie care imi place. :))In rest cam abstract pt. mine. Pe tine ce te atrage atat de mult la picturile lui?
Numai bine.
anto
casandra spune:
Imi place ca in aproape toate lucrarile lui poti vedea mult mai mult decat vezi la o prima privire. Imi plac mainile care se deseneaza pe ele insele, imi plac structurile ascendent-descendente, structurile recursive, modul in care foloseste geometria formelor, banda lui Moebius, metamorfozele. Apoi, tehnica mi se pare ireprosabila.
Rayuela spune:
quote:
Originally posted by casandra
Imi place tare mult Escher:
http://www.cs.unc.edu/~davemc/Pic/Escher/
Vazusem cindva o parte din tablourile lui,dar nu am reusit niciodata sa retin cum il cheama!!
FFF bun linkul!!
antoioana spune:
quote:
Originally posted by casandra
Imi place ca in aproape toate lucrarile lui poti vedea mult mai mult decat vezi la o prima privire. Imi plac mainile care se deseneaza pe ele insele, imi plac structurile ascendent-descendente, structurile recursive, modul in care foloseste geometria formelor, banda lui Moebius, metamorfozele. Apoi, tehnica mi se pare ireprosabila.
Da, mainile care se deseneaza pe ele insele sunt tare frumoase si tehnica este demna de admiratie. S-ar zice ca am mai vazut ceva frumos, chiar daca nu mi s-a lipit de suflet ca un Monet. Asa ca multumesc si numai bine.
anto
she_wolf spune:
Pictura: Hieronymous Bosch, Albrecht Durer, Rene Magritte, Escher, Picasso, Dali (am vazut si eu expozitia dupa "Divina Comedie"), Gustav Klimt, Van Gogh, Modigliani, impresionisti etc etc...
Nu pot spune daca-mi place sau nu, dar am visat nopti in sir (cosmaruri?) picturile lui Marc Chagal.
Sculptura: Brancusi, Rodin, Michelangelo...mai nou Il Cristo Velato
Claudia si Cristi
Julie spune:
Haaaaahaaa, Claudia, pe mine m-au bantuit si inca ma bantuie picturile lui Bosch! Sunt fascinante. Chiar ma intrebam daca mai e cineva pe aici care sa fie "atins" de ele :)))
Cat despre Chagal... nu stiu... pe mine nu m-au impresionat intr-atat, probabil ca nu mi-a adus nimic nou pe creier :))))
J.
Rayuela spune:
Pe mine ma obsedeaza Madonna lui Munch..E ceva domnule cu tabloul asta..uitati aici un link unde o puteti vedea:
http://museumsnett.no/munchmuseet/en/artworks.htm