Pro sau contra Vitalact ?
Raspunsuri - Pagina 2

ariel_7000 spune:
PRO. alexutza bea vitlact de 4 luni si il tolereaza foarte bine.
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinapevliuc3
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc4

geanica spune:
dana,era vorba de pro sau contra...tu te superi pe noi nu noi pe tine.de unde stii ca cei care dau vitalact copiilor lor nu isi permit sa ia alt lapte sau de unde stii ca ingredientele de pe cutie nu se afla si in continut?ai facut cumva o analiza de laborator?daca copilul tau a fost mai sensibil sau nu a tolerat laptele din n motive asta nu inseamna ca toti copii sunt la fel si nici noi nu le vrem raul dandu-le acest lapte,da?
Geanina si bebe Luca Andrei
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

iustin79 spune:
bebelusha noastra are o luna si doua saptamani si papa pe langa lapticul meu (pe care il bea din biberon pentru ca eu trebuie s amerg si la ore...) care este insuficient, laptic Vitalact gratuit. Il papa cu placere si nu a avut absolut nici o problema. Daca nu se intampla asa...Dumnezeu stie cum ne-am fi descurcat..caci n-m fi avut bani de minim 4 cutii de lapte pe luna
... Viata de student..
Ma rog..concluzia e ca nu sunt probleme..da-i cu incredere

Dana_ spune:
quote:
Originally posted by geanica
dana,era vorba de pro sau contra...tu te superi pe noi nu noi pe tine.de unde stii ca cei care dau vitalact copiilor lor nu isi permit sa ia alt lapte sau de unde stii ca ingredientele de pe cutie nu se afla si in continut?ai facut cumva o analiza de laborator?daca copilul tau a fost mai sensibil sau nu a tolerat laptele din n motive asta nu inseamna ca toti copii sunt la fel si nici noi nu le vrem raul dandu-le acest lapte,da?
Geanina si bebe Luca Andrei
http://community.webshots.com/user/lucaandrei
In genearal cei care dau lapte Vitalact sunt oameni care nu isi permit un altul (de ex Milupa 1 milion/luna), nu am zis ca vreuna din voi, stai linistita ca sunt romani cu 2,5 mil salar care nu-si permit.
In legatura cu incredientele,pot merge la un laborator si sunt sigura ca nu e 100% tot ce scrie acolo.(sunt studenta la agricultura si am facut controlul calitatii laptelui;daca ai baut vreodata lapte Napolact 2,5 grasime iti spun sigur ca acel lapte nu are mai mult de 2%, iar cel slab de 1.8% grasime nu are nici macar 1,5%). Poti incerca daca vrei sa continui in contradictoriu.
Intradevar nu toti copii accepta acest lapte,sunt si altii care accepta.Nu am zis ca le vreti raul prin asta, nu cred ca m-am exprimat in asa fel...
Oricum, sunt curioasa daca ai gustat acest lapte si ai gustat un altul Nan sau Milupa. Ia zi-mi ti se par la fel?
Cred ca aici inchei subiectul vad ca numai eu sunt contra...nu are rost sa ne certam era doar o parere.. cred.
Dana&bb Andy(1 an si o luna)

Freia spune:
PRO ... bem de la 4 luni Vitalact.
De ce? pt laptele Nan nu ne mai placea .. cheltuiam 2 miliaone pe luna cu laptele, banii nu au fost o problema, dar daca altceva nu a vrut copilul... Pediatra a sarit de fund in suss cand i-am is ca vreau reteta, dar am luat laptele si i-am dat copilului sa manance. Si sti ce Dana... nu numai ca i-a placut, dar i-a tinut si de foame... cu Nan mancam la 2 ore zi si noapte, cu Vitalact mancam la trei ore iar noaptea doar de 2 ori. E adevarat ca e un pic mai gras... dar sti cum am dres-o? Cu cateva picaturi de lamaie ca sa ii ia si gustul (oricum gustul e oribil la laptele praf indiferent de marca si pret) si mirosul Alexa nu poate sa stea fara lapte cu toate diversificarea facuta.
Si ca sa inchei.. sunt copii care nu reactioneaza bine nici dupa Milupa (am o prietena care a patit-o cu bebe) nici dupa Nan sau Humana. Deci... fiecare bebe cu organismul lui.
Multa sanatate si lumina,
Freia si bebe Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro

gio spune:
Eu ii fac branzica din Vitalact si ii dau si cerealele cu el, in rest folosim Nan2... Nu stiu cat de bun sau prost e Vitalactul, dar daca bb il accepta, nu are anemie, rahitism, care e problema? Noi am crescut cu Raraul sau Lactosan, in cel mai bun caz...Cred ca erau ffff bune!!!Mama imi zicea ca ni le dadea cu apa de orez, de frica
In legatura cu gustul..sper sa nu fie nevoie pt nici un bb, dar gustati va rog Nan fara lactoza
Numai bine!

dulcetica spune:
Urmaresc disputa si inteleg ca acest Vitalact,este alternativa gratuita de lapte praf.Cine da reteta gratuita si cine o elibereaza?BB Rares are 2 sapamini si 3 zile si deoarece mami nu are destul lapte in completare primeste Humana 1.Humana 1 a mincat la maternitate si din aceasta cauza i-am cumparat la fel.As testa acest lapte Vitalact,daca e gratuit!Daca prin comparatie cu Humana 1 ,Nan sau Milupa e mai bun,va rog sa-mi spuneti.
Eu incerc si cu pompa ,dar rezulta niste cantitati de lapte ridicol de mici(intre 5ml si 30 ml).Mentionez ca am facut cezariana ,daca are relevanta!Cum sa maresc cantitatea?Ce mincati?
BB Rares va multumeste din suflet

Elyante spune:
dulcetica, eu sint o mamica ce-si alapteaza cu succes bb-ul de 4 luni si-o saptamina. intr-adevar prima luna a fost cea mai dificila si daca nu aveam ambitia si dorinta de o alapta probabil ca renuntam. copilul meu nu-si recuperase greutatea de la nastere dupa scaderea fiziologica normala din primele 3 zile de viata nici la trei saptamini si de fiecare data cind venea asistenta acasa sa mi-o vada ma certa ca nu-i introduc lapte praf. nu am cedat si astazi copilul meu la 4 luni si o saptamina are 7.300 gr. si este alaptata exclusiv la sin. ce am facut si fac eu ca sa am lapte:
- beau in medie pe zi 2l de apa plata si cam 1l si jumatate de ceai de chimen, fenicul si anasol;
- in primele doua luni imi indulceam ceaiul cu o lingurita de Galactogil care stimuleaza lactatia. se gaseste in anumite farmacii dar este si destul de scump. o cutie costa acum o luna 260.000 si iti ajunge maxim 10 zile; pentru ca, la un moment dat, n-am mai gasit Galactogil mi-am cumparat Nutrinatal (niste pastile tot pentru stimularea secretiei care sint facute numai din plante. acum iau 3 pastile pe zi de Nutrinatal care este mult mai ieftin (cam 80.000 lei o cutie cu 60 de capsule).
- important in prima perioada pina cind copilul tau se obisnuiste cu tine si tu cu el este sa-l pui cit mai des la sin; eu am fost adepta alaptatului la cerere si nu la anumite intervale orare cu toate ca pediatra imi spunea ca laptele digerat se amesteca cu cel nedigerat si da colici la bebe. btw copilul meu nu a avut colici nici macar o zi.
- tot in primele saptamini eu ma mulgea uneori si de trei ori pe zi. dupa ce ea sugea si stiam ca s-a saturat scoteam surplusul de lapte cu o pompita manuala chicco. cu cit stimulezi sinul cu atit el va produce mai mult. daca nu ai pompita poti sa te mulgi chiar si cu mina (am observat chiar ca este mai eficient). acum nu ma mai mulg decit de dimineata pe la 5 pentru ca fetita mea doarme toata noaptea si mi se stringe atita lapte in sini ca incep sa dea pe-afara :) surplusul asta pe care-l scot la 5 din sini ca sa mi-i decongestionez ajunge cel si la 200 de ml.
- incearca sa te odihnesti si sa consideri copilul o prioritate nu treburile casei. eu innebuneam cind vedeam lucrurile in dezordine dar cind vedeam ca ma agit si nu produc destul lapte in zilele respective am renuntat sa ma mai agit pentru lucruri care chiar nu au nici o importanta. am citit si eu ca odihna nu ar favoriza o productie mai mare de lapte dar am trait pe pielea mea zilele de botez cu mare agitatie si am vazut cit de dramatic mi-a scazut productia.
ca sa nu ma mai intind f. mult eu maninc cam 3-4 ori pe saptamina smintina cu brinza de vaci beau minim trei iaurturi pe saptamina si pentru ca-s certata cu laptele incerc sa-l maninc sub alte forme: cel mai des orez cu lapte, maninc cam 4 oua daca in saptamina respectiva n-am prea mincat carne. in rest ciorbe si diverse mincaruri gatite mai putin fasole si varza care ma baloneaza chiar si pe mine. de la trei luni am inceput sa maninc si fructe ca portocala, pere, mandarine la care renuntasem ca sa nu-i provoc colici bebeului.
succes la alaptatul bebeului
ella

Freia spune:
dulcetica, nu are relevanta modul in care ai nascut. Urmeaza indicatiile Elyante, pt cresterea lactatiei. Este foarte important sa te odihnesti si sa mananci sanatos. In plus, este recomandat sa mai iei inca o luna dupa nastere Prenatal (este bine totusi sa verifici si cu medicul tau ginecolog). Ai mare grija la alimentele care dau nastere la gaze: fasole, varza, fructe cu acid... nici merele nu sunt prea indicate toate astea pot ajuta la dezvoltarea colicilor pt bebe. Deasemenea, colicile mai apar si ca urmare a modului in care este alaptata bebe. Gasesti mereu o pozitie comoda, sprijinita.
In ceea ce priveste Vitalactul ... este eliberat pe reteta de catre medicul de familie. Pana la varsta de 6 luni vei primi 7 cutiii pe luna, dupa aceasta varsta pana la 1 an vei primi 8 cutii pe luna.
Toate cele bune,
Freia si bebe Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro

dulcetica spune:
Multumim tare mult pentru sfaturi!Medicamentele pentru stimularea lactatiei au fost recomandate de medic?Eu sint certata cu mincarea, dar mai ales cu lichidele!
va pupa BB Rares si