Pro sau contra Vitalact ?

Pro sau contra Vitalact ? | Autor: alexandrueduard

Link direct la acest mesaj

Bebelusul meu are aproape 8 luni si il alaptez, dar vad ca a inceput sa-mi scada cantitatea de cand mi-au revenit menstrele. Ma gandesc ca va veni momentul cand ii voi da lapte praf. Ma gandeam ,cu sotul meu sa-i luam lapte praf de la Millupa, cu toate ca am tone de Vitalact acasa. Voi ce ma sfatuiti sa fac ?
Parca nu am incredere in cel gratuit, mai ales ca am mai auzit tot pe forum de anumite probleme care au fost cu acest lapte.

Va multumeste pt ajutor:
Magda si bb alex puisor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

da-i linistita, nu se intampla nimic!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanica spune:

buna magda!luca al meu a fost alaptat pana la patru luni si dupa aceea am inceput sa-i dau humana cu care i-a mers foarte bine,dar la sfatul pediatrului care mi-a spus ca e un bebe sanatos,mare si cu care nu am avut probleme ,sa ii dau vitalact ca e un lapte bun.ce daca e gratuit?eu m-am uitat pe cutia lui si pe cea de humana si sunt aproape aceleasi cantitati de vitamine si tot ceea ce contin e aproape la fel.asa ca am zis sa incerc,mai ales ca atunci el bea multe biberoane pe zi si o cutie de humana ma tinea doua zile si era o cheltuiala destul de mare pe luna.sa stii ca eu ii dau in continuare vitalact,nu a avut probleme niciodata si stiu o multime de mamici care le dau acelasi lapte si copii sunt bine.sa stii ca daca e un copil sensibil face intoleranta si la un lapte scump,nu unul romanesc,neaparat.nu am ce sa spun decat ca baiatului meu ii merge bine ,a luat constant in greutate,deci cred ca nu ai de ce sa iti faci probleme.daca mai vrei sa ma intrebi ceva,te astept si succes

Geanina si bebe Luca Andrei
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Noi am primit lapte praf Lactovit, dar copilului meu nu-i placea si voma dupa fiecare masa. M-am hotarat sa-i dau Milupa(de la 4 luni cand nu prea mai aveam lapte) si i-a placut ff mult. Si acum la 1 an si o luna mai bea Milupa.
Din cate am auzit nu e prea bun laptele acesta care se da gratuit....are un miros si un gust tare ciudat :(

Dana&bb Andy(1 an si o luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Nu mai speriati mai lumea cu ceea ce "auziti", intai probati, si dupa aia...nu de alta, dar se sperie si mamicile care deja alimenteaza bebele cu Vitalact
Eu ii dau completare de la 2 luni jumate cu Vitalact si apoi de la 4 luni maninca numai biberon cu Vitalact si Slava Domnului nu a patit nimic, mie mi se pare chiar f bun. Nu am termen de comparatie, dar atata timp cat bebe e sanatos, creste corespunzator, eu zic ca e ok, de ce sa-l schimb? Si eu, recunosc, am avut la inceput o stringere de inima referitoare la faptul ca e gratuit (ce ironie, intr-o tara cu atitia oameni la limita saraciei noi tinem coada sus si ni se pare ciudat sau prost ceea ce e gratuit - credeti-ma mai sunt si exceptii) dar dupa ce i l-am dat lui bebe si l-a acceptat atat de bine nici nu ma gandesc sa-i dau altceva. Mai bine folosesc banii astia pt altceva pt bebe, ca sunt destule cheltuieli, nu?
Si acum cand ii adaug si cateva lingurite de ereale la biberon se linge pe botic, chiar se oftica cand se termina de supt, ca el ar vrea cam juma de litru odata

danat

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisia spune:

Buna!
Eu ii dau Iuliei de la 4 luni lapte praf, la inceput Nan, ca aveam Bebelac gratuit si ala nu i-a placut deloc, apoi de la 6 luni pana acum (1 an si aproape 4 luni) Vitalact, cu care s-a inteles ff bine. Acum combin Vitalact cu lapte de vaca, mai avem un pic si scapam de Vitalact de tot.
Pupici, Crisia.

Poze cu bebitza mea:
http://community.webshots.com/user/littleelda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Si copilul meu a crescut cu Vitalact.Pina la 6 luni l-am alaptat si pe urma am trecut fara probleme la Vitalact.Nu a vomitat,nu a avut scaune moi si a luat f. bine in greutate.Da-i linistita !
Mirela siCosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Va multumesc pt raspunsuri. Acum mi se pare si mie o cheltuiala in plus. De fapt ma speriasem tot din cauza unui subiect discutat pe acest forum, dar daca mi-ati spus ca e OK m-am mai linistit. De fapt si pediatra mi-a zis acelasi lucru, insa stiti cum e cand cineva "baga cuiul", mai ales cand e vorba de sanatatea puiului.
Sanatate si pupici multi la bebici.

Magda si bb Alex puisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

quote:
Originally posted by danat

Nu mai speriati mai lumea cu ceea ce "auziti", intai probati, si dupa aia...nu de alta, dar se sperie si mamicile care deja alimenteaza bebele cu Vitalact
danat

http://community.webshots.com/user/danateu

Sper ca mesajul care l-am lasat inainte nu a speriat pe nimeni, danat.
Aici era vorba de pro sau contra nu????
Ar fi trebuit sa spun si eu acelasi lucru ca toata lumea ca laptele asta e bun???De ce sa spun asta daca copilului meu nu i-a priit deloc, il varsa iar la sfatul medicului(stiu ce vorbesc....am mers la un dr pediatru sa aflu si eu pareri) am incetat ai mai da.
Da draga l-am probat!!! Ahh si stii ce mi-a mai zis dr?Cat de bun crezi ca este un lapte care se da gratuit?(mai alea in ro )
Mai incercati sa dati o cautare pe forum , in urma cu cateva luni erau subiecte pe tema asta, au fost si la tv reportaje despre acest lapte "minunat" (sincer nu stiu daca incredientele de pe ambalaj sunt inauntru).
Din pacate e trist ca sunt multi oameni care nu isi permit Milupa sau Nan si accepta acest lapte.
Eu una am ales ca copilul meu sa fie sanatos si chiar daca nu am multi bani, tot ii i-au Milupa.
Nu vreau sa influentez pe nimeni, faceti cum credeti ca e mai bine pentru copii vostri!
Si rog mamicile care sunt pro Vitalact sa nu mai sara ca si cum as fi omorat pe cineva, e doar o parere.

Dana&bb Andy(1 an si o luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Acum sunt chiar bulversata ! Deocamdata ma rog la Dumnezeu sa-mi mai dea laptic pt bebe, dar ma gandeam doar la cazul in care nu as mai avea. Stie cineva cum as putea mari lactatia?

Magda si bb alex puisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Magda,

eu nu stiu nimic de Vitalacrt. Oricum nici un bebe nu-i la fel. Un lapte le place unora si altoara nu. Oricum sa stii ca eu am nascut in State si acolo mamicile care treceau de primele luni alaptau pana la doi ani aproape fara suplimentare. Deci daca vrei se poate.'

Eu stiu ca cu cat bebe bea mai mult cu atat produci mai mult cu conditia sa fii linistita si sa bei muuuulte lichide inainte si dupa alaptat si sa mananci echilibrat.
Nu folosi pompa decat in caz de nevoie. Bebe e cea mai buna pompita. Si un san care alapteaza nu se videaza. Mereu mai curge o picatura. Bebe poate uneori sa maraie dar asta e din cauza debitului. Si daca-l repui la san si esti calma si tu nu te stresezi vei vedea ca pe alaptare poti avea doua-trei-patru momente de variatie brusca de debit ... americanii ii zic let-down reflex... si sa vezi cum bebe plangacios mai se si inneaca cu laptic prea mult:):).
Exista o organizatie La Leche League care e plina de sfaturi. A aparut in State acum niste zeci de ani buni pentru a ajuta la hranirea sanatoasa a bebeilor si acum e intinsa peste tot, din pacate nu si in .ro.

Daca te descurci cu engleza uite aici primele sfaturi pentru marirea lactatiei. Daca nu zici si traduc. ok?

Uite sfaturile principale de la Leche League care-i THE organizatia internationala care ajuta mamicile in alaptatat:
http://www.lalecheleague.org/FAQ/increase.html

Offer both breasts at each feeding. Allow baby to stay at the first breast as long as he is actively sucking and swallowing. Offer the second breast when baby slows down or stops. "Finish the first breast first," is a good general rule. (This technique gives baby lots of the fatty “hindmilk”.)
Baby should end the feeding. He may do this by falling asleep and detaching from the breast after about 10 to 30 minutes of active sucking and swallowing.
Be sure baby is latched on and positioned correctly at the breast, that is, lips should be on the areola (the darker skin area), well behind the nipple. An LLL Leader can help fine-tune positioning as well as suggest ideas to ease soreness. Breastfeeding isn’t supposed to hurt.
A sleepy baby may benefit from “switch nursing” that is, switching breasts two or three times during each feeding. Switch breasts when baby's sucking slows down and he swallows less often.
All of baby's sucking should be at the breast. Limit or stop pacifier use while encouraging baby to nurse more effectively. If you are supplementing, even temporarily, you can give the supplement by spoon, cup, or with a nursing supplementer. (la mine a mers si cu Anvent biberoane)

Nu dispera... totul e sa vrei, sa nu lucrezi si sa accepti sa fii dependenta de bebe.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput