ai carte, ai parte!

ai carte, ai parte! | Autor: drophy

Link direct la acest mesaj

nu stiu altii cum sunt dar eu sunt o impatimita a lecturii. si cand ma gandesc cum se ruga mama de mine sa citesc pe cand eram de-o schioapa!!! asa eram.... citesc si acum mult dar parca imi e dor de cartile copilariei..!
si ce-as mai citi acum un "ciresarii"!
voi nu?

va pup,
zori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

O ba da, ba da. Si Ciresarii si Racheta Alba si o carte groasa si mare de povesti de Fratii Grimm, si Vantul prin salcii pentru care m-am batut cu vara-mea care nu vroia sa-mi dea cartea ca sunt mica si nu stiu sa citesc, si Legendele Olimpului, Jules Verne si (bine ca mi-am amintit) 1001 de Nopti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Llaura.... ai si Racheta Alba? A maost re-editata?
Eu am recitit Ciresarii in ultima luna de sarcina... si adormeam linistita si fericita. Ca un copil!:):)

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Am toate cartile din copilarie (desi parca-parca Racheta Alba a fost reeditata; eu am 33 de ani, asa ca e cale de cand aveam 12); toate cartile mele sunt la mama; in US nu am luat nici macar o carte cu mine (mare tampenie am facut )

Mergi la inceput

...... snifff nici euu nu am asa multe carti cu mine. Daca s-a mai re-editat si stiti sa-mi spuneti si mie.
Asa-mi doresc ca puiul meu nu numai sa vorbeasca romaneste, dar sa si citeasca.... sa citeasca toate cartile acestea care mi-au incantat copilaria.
Dar Douazeci de mii de leghe sub mari.... si majoritatea Jules Verne-urilor?

Mergi la inceput

Douazeci de mii de leghe sub mari, Capitan la 15 ani, Insula misterioasa, Ocolul pamantului in 80 de zile, chiar Castelul din Carpati, ah ce le-am uitat si ce le mai devoram...nu stiu dar parca dupa revolutie nu le-am mai vazut; sigur se gasesc pe la buchinisti la Piata Universitatii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Eee, ce-ar mai merge acu "Ciresarii"...da ma consolez cu "Toate pinzele sus" si povesti nemuritoare, Singur pe lume, Legendele Olimpului...
Nu vreti mai bine sa ne mutam la Arte" ?

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

daaa...asa e ..mi.e dor de cartile copilariei..cand am fost de Craciun acasa am citit in doua zile Legendele olimpului,si Zeii si Eroii..si voiam si ciresarii..a saptea oara cred,dar nu era la biblioteca la sor'mea;(Si Jules Verne...cat am trait fiecare roman....dar Winnetou...de vreo 5 ori am citit toate volumele si am plans de fiecare data si apoi visam nopti in sir cum ar fi fost sa traiesc in timpurile alea si sa ma marit cu indianu'...povesti nemuritoare si noptile Sherezadei..dar cate au fost!!!!si eu am citit/ citesc enorm,tot ce prind,mai putin carti de groaza pentru efectiv eu traiesc fiecare moment
si cat mai plang la unele carti....

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Aualeu, uitasem de Winnetou!
Si Alexandre Dumas, muschetarii, hm?

Mergi la inceput

Corect si Old Surehand si OldShatterhand... Doamne imi placeau asa tare... ca m-a gasit mama o data vopsita cu tempera in culorile indienilor... si aveam si dictionar.. din cuvinte scoase din dialectele indiene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Singur pe lume
Enigma Otiliei
Basme de Ispirescu
Amintiri din copilarie
Povesti de aur
Povesti nemuritoare
Si muuuuuuuulte altele....

Mergi la inceput