Pranzuri cu continut scazut caloric

Pranzuri cu continut scazut caloric | Autor: korinna

Link direct la acest mesaj

PRANZURI

Drob de spanac

Portii:4
Calorii/portie:200
- 2 conserve de spanac scurse bine de apa
- 5 oua (3 crude, 2 fierte tari)
- 2 cepe medii
- 1 capatzana de usturoi
- 1-2 linguri ulei
- soia granulata fiarta (optional, pentru cele dintre voi care vor ceva mai consistent... )
- condimente: cimbru, marar, sare Se calesc rapid intr-o tigaie ceapa tocata si usturoiul taiat marunt cu condimentele, in cele 1-2 linguri de ulei. Se adauga spanacul peste si se amesteca rapid si continuu cca 3-4 minute. Se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.

Dupa ce s-au racorit (timp in care putem pune cele 2 oua la fiert si aprindem cuptorul) se amesteca bine si cat mai omogen cu celelalte 3 oua batute (daca folositi si soia, tot acum e si randul ei!) si se aseaza jumatate din compozitie intr-o tavita de chec. Apoi se potrivesc pe mijloc cele doua oua fierte (se apasa usor) si se pune deasupra si restul de compozitie. Se apasa cu lingura uniform, ca sa nu ramana goluri de aer si sa se inghege bine. Apoi se pune la cuptorul preincalzit 10-15 minute.
- Se serveste racit (desi e foarte bun si cald) cu o lingurita de iaurt crema deasupra si o frunzulita de patrunjel.

Aperitiv cu cartofi
Portii:10
Calorii/portie 77
½ kg cartofi
2 linguri ulei de masline
sare si piper, dupa gust
½ ceasca ceapa verde, taiata marunt
½ lingura boia de ardei iute
½ ceasca germeni de grau
: Curata cartofii, taie cubulete si lasa-i la fiert, pana sunt gata. Fa un piure din cartofi, adauga si uleiul si condimentele.

Separat, amesteca boiaua cu germenii de grau, intr-o farfurie. Intre timp, incalzeste cuptorul la temperatura maxima.

Formeaza din piure bilute de 2-3 cm, da-le prin amestecul de boia si germeni de grau, pana se acopera, si aseaza-le in tava unsa a cuptorului. Coace bilutele la temperatura mare, cam 20 de minute.
Aperitiv

Portii:3
Calorii/portie:0

100 g piept de pui, cate o jumatate de morcov, ceapa, cartof, patrunjel radacina, un sfert de telina, 200ml iaurt, o foaie de dafin, usturoi, sare, piper, zeama de lamaie dupa gust, verdeata tocata Pieptul se fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se taie fasii inguste. Se toaca legumele, cartoful se taie cubulete si se fierb impreuna in apa in care a fiert puiul. Supa obtinuta se paseaza la mixer, se adauga pieptul de pui, iaurtul, zeama de lamaie, usturoiul pisat, piper, verdeata. E un fel de ciorba de burta dietetica dar la fel de delicioasa... Pentru un gust putin mai picant un pic de ardel iute e numai bine venit.

Crema de cartofi si legume
Portii:8
Calorii/portie:105

5 cesti supa de legume (si apa este buna, dar nu asa de gustoasa)
1 ceasca suc de rosii sau de legume
1 ceasca de rosii decojite, taiate cubulete
1 ceasca de morcovi, taiati marunt, sau dati prin razatoare
1 ceasca fasole verde sau fasole uscata (fiarta in prealabil, sau din conserva)
1 ceasca ceapa, taiata marunt
1 ceasca dovlecei, taiati cubulete
1 ceasca praz, taiat marunt
2 cesti cartofi (de preferinta rosii), taiati cubulete
ierburi dupa gust (patrunjel, busuioc, etc)
2 lingurite de sare (se adauga la sfarsit)
Pune lichidul la fiert, intr-o oala mai mare. Adauga toate legumele si ierburile. Cand incepe sa fiarba, da focul la mic si acopera partial oala. Lasa la fiert pana se inmoaie toate legumele, adauga apoi sarea dupa gust.
Poti apoi sa lasi supa asa, sa o pasezi sau sa o amesteci cu mixerul, pentru a face o crema.: Serveste cu paine integrala si un desert usor, de fructe.
Variatii: Aproape orice legume (in afara de ceapa, rosii si cartofi) pot fi inlocuite cu altele. Nu folosi totusi varza, pentru ca aroma va fi schimbata radical. Mazarea si nautul pot aduce un plus de savoare, la fel si niste porumb.

Aceasta supa groasa si minunata poate fi modificata, cu usurinta, de orice bucatar priceput, pentru a crea variatii de arome… De asemenea, crema poate fi pe cat de groasa sau subtire se doreste, modificand cantitatea de lichid.



Ficatei picanti cu garnitura mexicana de legume
Portii:3
Calorii/portie150
Pentru felul principal
- o casoleta de ficatei de pui (cca. 500 g), taiati fashiutze;
- 1 lingura ulei;
- condimente (cimbru, marar, piper alb).

Pentru garnitura:
- 1/2 cutie porumb fiert boabe;
- 1 pumn de mazare tanara fiarta (eu folosesc Bonduelle);
- 3 morcovi taiati cubuletze;
- 2 pumni de fasole verde (eventual fiarta).
Se pune o craticioara sau o tigaie cu fundul subtire pe foc iute, pana se incinge. Se pune lingura de ulei si se adauga ficatzeii. Se amesteca rapid si continuu, pana cand nu se mai vad zone crude. Se adauga condimentele (fara sare!) si se mai amesteca pana incep sa se ridice tot felul de arome imbietoare din tigaie. Se scot ficatzeii cu o lingura si se pun deoparte. Tigaia se lasa pe foc.

Se adauga in tigaie legumele, peste ramasitzele de ficatzei, se toarna un pic de apa, se acopera cu un capac si se lasa sa se opareasca, amestecand din cand in cand. Este important ca morcovii sa ramana crocantzi.

Se scot legumele si se amesteca cu ficatzeii. Peste ele se poate adauga un pic de sos picant (ardei iute).








File de peste la cuptor
Portie:3
Calorii/portie:250
500 grame file de peste
sos de soia
fulgi de ceapa uscata (sau 1 ceapa, taiata pestisori)
fulgi de usturoi (sau 4 catei de usturoi tocati)
suc de lamaie
patrunjel
sare si piper
boia de ardei iute
1. Pune pestele in tava pentru cuptor si stropeste cu zeama de lamaie.
2. Adauga ceapa, patrunjelul, usturoiul, sarea si piperul.
3. Sosul de soia se foloseste ultimul. Adauga dupa gust.
4. Coace la foc mediu, cam 30 de minute.: Acest fel de peste este usor de gatit si iti permite sa iti folosesti timpul pentru orice altceva… ceea ce iti place cu adevarat sa faci!
Mix de cereale cu usturoi
0 calorii
¼ ceasca orez integral (si putin orez salbatic)
¼ ceasca orz sau secara
¼ ceasca linte maro
¼ ceasca hrisca
1 ½ ceasca apa (sau supa de legume)
2 catei de usturoi, zdrobiti Amesteca si spala bine cerealele, adauga apa si usturoiul si lasa la fiert la foc mic, aproximativ 50 de minute.
Orez cu ciuperci
Calorii:0
1 ceasca orez integral, nefiert
½-3/4 ceasca ciuperci intregi, sau taiate (ghebe, de exemplu)
1 ceapa mare, taiata marunt
sare dupa gust Inmoaie ceapa cu cateva linguri de apa, apoi adauga ciupercile si orezul, si lasa la fiert, pana se fac.

Pentru un gust mai bun, se mai poate folosi supa de legume, in loc de apa, sau asezona cu cimbru.

Orz cu legume
Calorii 0
500 grame de orz
supa de legume suficienta
1 ceapa tocata
½ ceasca boabe porumb (inghetate sau din conserva, bine clatite)
½ ceasca naut fiert
½ ceasca ierburi aromatice proaspete (patrunjel, busuioc, coriandru, etc)
Fierbe orzul in supa de legume, timp de 30 de minute. Adauga legumele si mai fierbe alte 5 minute. Amesteca ierburile aromatice si poti servi.
Praz cu sos de maioneza
Calorii 0
1 kg praz
250-300 iaurt degresat
2-3 linguri maioneza vegetala
patrunjel
marar Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc. Se preseaza putin cu mina, ca sa se scurga bine apa, se taie in felii de 1 cm.

Sosul de maioneza se pregateste cu iaurt, potrivind gustul ca sa fie cat de picant vrei, se adauga marar si patrunjel si se amesteca cu prazul.

Se aranjeaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari.

Pui cu orez
Portii:4
Calorii:250
500 grame supa-crema de ciuperci
1 ceasca apa
3/4 ceasca orez, nefiert
1/4 lingura piper
1/4 lingura boia de ardei
2 bucati piept de pui (fara oase si pielita)
1. Amesteca, intr-o oala potrivita, supa de ciuperci, apa, orezul.
2. Adauga puiul la orez.
3. Amesteca si condimentele, dupa gust. 4. Acopera si da la cuptor 30 de minute, sau pana se coace


Purée de cartofi cu porumb
Portii :2
Calorii/portie:200
:- 4 cartofi medii fierti;
- 1/2 cana lapte dulce;
- 1/2 cutie porumb fiert boabe;
- sare Se paseaza cartofii ca pentru un purée obisnuit, se adauga laptele (ca sa fie cremos purée-ul), apoi boabele de porumb si sarea si se amesteca bine.
Rulada din piept de pui la cuptor
Portii:2
Calorii/portie:300
- 1 piept pui dezosat, fara piele!
- 1/3 conserva ciuperci
- foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura)
- 1 albus de ou
- 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici
- condimente (mie imi place cu vegeta, cimbru si marar) Se amesteca ciupercile (bine scurse) cu morcovii (storsi de apa in plus) cu cascavalul si albusul de ou si se condimenteaza. Se ia pieptul de pui si se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu. Se pune amestecul de mai sus peste pieptul de pui. Se inveleste in folie in asa fel incat pieptul se fie bine rulat si sa nu curga amestecul si se baga la cuptorul incins cam 20 minute, direct pe grilaj (adica nu in tava sau ceva).

Se poate manca si fierbinte, dar e mai bun rece, cand poate fi feliat... arata si bine! Mai ales cu 2-3 frunze de patrunjel si o lingura de iaurt crema deasupra!
Salata de spanac
O calorii
spanac proaspat, taiat
4 catei de usturoi pisat
2 linguri de busuioc
2-3 linguri de seminte de dovleac (neprajite)
2 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
sare si piper
Se incorporeaza ingredientele pentru salata, se toarne sosul si se amesteca.
Se serveste imediat. Aceasta salata este minunata si foarte bogata in viatamine si minerale. Incearca sa iti faci o obisnuinta din a manca spanacul sub aceasta forma si nu vei regreta
Sonia
1portie
250 calorii
- 1 macrou mediu intreg (cel importat din Norvegia, e mai slab)
- 1 capatzana de usturoi
- condimente (eu am folosit Kamis pentru peste si vegeta pentru crema de usturoi)
- o jumatate de lamaie taiata bucati mici-mici.
- folie de aluminiu Se taie coada, cateva aripioare si capul macroului (si se da la pisica ). Se scot intestinele, se spala bine. Se intinde folia de aluminiu pe masa, se presara condimente, se aseaza macroul peste, se pun condimente si inauntru, se impacheteaza in folie.

Se curata usturoiul (toata capatzana), se inveleste impreuna cu vegeta si o parte din jumatatea de lamaie intr-o alta bucata de folie.

S macroul si usturoiul se baga la cuptor in acelasi timp (incalzit in prealabil, foc mediu, direct pe grilaj) - se lasa 20 maxim 25 de minute, se scoate tot; pestele se lasa in folie, usturoiul se scoate si se piseaza cu furculitza. Apoi se scoate si pestele din folie, se pune si crema de usturoi langa el impreuna cu ce a ramas din lamaie si... pofta buna! usturoiul fiind copt, crema se poate manca si la pranz, fara sa ne fie teama ca ne otravim interlocutorii :)
Sos de ciuperci
6portii
60 calorii/portie
500 grame de ciuperci proaspete
2-3 catei de usturoi
1 ceapa taiata marunt
½ lingura oregano uscat
1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
2 linguri ulei de masline
1 cutie rosii taiate cubulete
1. Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-ke cubulete si pastreaza din lichidul ramas.
2. Pe foc mediu, caleste in uleiul de masline cateii de usturoi 2-3 minute, pana capata o culoare aurie, apoi scoate-I din tigaie.
3. Adauga la uleiul de masline ceapa, oregano si patrunjelul, si mai caleste-le 4-5 minute, sau pana se inmoaie ceapa.
4. adauga si ciupercile si mai lasa pe foc 4-5 minute, amestecand.
5. Adauga din zeama ramasa de la ciuperci si rosiile din cutie, cu sucul lor, amesteca.

stevie cu bors
4 portii
20 calorii/portie
1 kg stevie sau spanac, 1 ceapa, 1 capatana usturoi, 1 lingura de ulei, sare, 1 cana de bors Stevia (sau spanacul) se curata si se opareste. Se calesc ceapa si usturoiul in o lingura de ulei, se adauga stevia oparita si scursa. Se inabusa, se sareaza, se adauga borsul si se lasa sa scada. Poate constitui un fel de mancare sau o garnitura. Usor de facut, gustos si ultradietetic.
Supa picanta de pui
0 calorii
100 g piept de pui, cate o jumatate de morcov, ceapa, cartof, patrunjel radacina, un sfert de telina, 200ml iaurt, o foaie de dafin, usturoi, sare, piper, zeama de lamaie dupa gust, verdeata tocata Pieptul se fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se taie fasii inguste. Se toaca legumele, cartoful se taie cubulete si se fierb impreuna in apa in care a fiert puiul. Supa obtinuta se paseaza la mixer, se adauga pieptul de pui, iaurtul, zeama de lamaie, usturoiul pisat, piper, verdeata.
E un fel de ciorba de burta dietetica dar la fel de delicioasa... Pentru un gust putin mai picant un pic de ardel iute e numai bine venit.

Ton cu orez
0 calorii
o ceasca orez, o conserva de ton in suc propriu, un castravete mic murat sau in otet, o jumatate de gogosar in otet, un pic de ceapa, sare, piper, o lingurita ulei de masline, marar. Orezul se fierbe in apa cu sare cat sa ramana bobul destul de tare pentru a fi comestibil. Se lasa sa se racoreasca.
Muraturile se toaca marunt, ceapa se taie feliute fine.
Se amesteca toate cu ton, ulei de masline, condimente si verdeata.
Dupa gust se poate aduga un strop de zeama de lamaie. Tonul in suc propriu se poate inlocui cu cel in ulei, in acest caz renuntati la uleiul de masline.

ton cu porumb

4 portii
calorii:150/portie
O cutie de ton,o cutie porumb,2 lingurite helas sau lamaie. Se desfac cutiile ,se amesteca continuturile se stropeste cu putina lamaie si se amesteca toate. E foarte bun,dietetic,ajuta la digestie si nici cu creeaza senzatia aia de prea plina...Incecati-o si va v-a placea cu siguranta.


KORINNA mamika x 2


http://community.webshots.com/user/korinnay

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:



Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ce inseamna 0 calorii? Inca nu am intilnit o posibilitate de a minca 0 calorii :)




Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Chatonel..mai cauta..de ex salata de rosii si busuioc..nu vad unde ar trebui sa aiba caloriile..si mai sunt exemple

KORINNA mamika x 2


http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

MULTUMIM Korinna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Korinna de ieri poftesc la drobul de spanac! Azi am fost special sa-mi cumpar spanac, abia astept sa ajung acasa sa-l pregatesc.
Mai vrem retete d-astea ca tot sintem la regim!! Multumim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:


Korinna, ma ormori cu zile, mama! Mor de pofta, abia acum mi-au picat okii si p-aici si nu mai rezist pana sa ajung la magazin sa cumpar spanac sa fac drobul ala. Am identificat cateva retete care pot fi preparate fara probleme si in dieta monty asa ca de la mine multi si saru' mana pentru masa!


Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Fetelor..sunt si eu alaturi de voi..ca si eu la regim...dar sa stiti ce sa vede..am slabit vizibil..sunt asa bucuroasa!!!
Asa ca slabim impreuna!

KORINNA mamika x 2


http://community.webshots.com/user/korinnay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Am facut ieri drobul de spanac...a iesit delicios!!
korinna

Mergi la inceput