Scrisoarea lui Isus Cristos

Scrisoarea lui Isus Cristos | Autor: bebetica

Link direct la acest mesaj

Cele de mai jos le-am gasit acum 15 ani in prefata cartii "Regele si Lustrangiul" de Domenico Rea luate de la biblioteca scolii unde eram eleva. M-am ganit sa si postez aici.

Calugaritele napolitaene sunt, ca si preotii bisericilor umile, fiinte incantatoare si pline de imaginatie, carora este de ajuns sa le lasi placerea domoala a "religiei" lor, ca ele sa se roage, sincer, pentru tine si pentru mantuirea ta.

Pe cand ieseam dintr-o biserica, am vazut un grup de trei calugarite care citeau plangand, o foaie de hartie dactilografiata. M-am apropiat si am reusit sa ascult o parte din scrisoarea pe care una dintre ele o discuta cu celelalte doua. Lucrul m-a interesat atat de mult incatle-am rugat pe precucernice sa-mi arate scrisoarea, ceea ce si facura, cu bucurie, spunandu-mi: "v-o lasam de tot, numai s-o publicati".

Scrisoarea lui Isus Cristos

(despre picaturile de sange varsate de Domnul Nostru Isus Cristos pe cand urca muntele Clavarului).

Copia unei scrisori de rugaciune gasita la Sfantul Mormant al Domnului Nostru Isus Cristos din Ierusalim, pastrata intr-o casa de bani de argint, de catre sanctitatea-sa si de catre imparatii si imparatesele crestine.
Dorind Sf. Elisabeta, regina Ungariei, Sf. Matilda si Sf. Brigida sa afle cateva date despre patimile lui Isus Cristos, inaltara rugaciuni fierbinti, gratie carora le aparu
Isus Cristos care, vorbind cu ele, spuse:

Sa stiti ca soldati inarmati au fost in numar de 150, cei care m-au purtat legat au fost 23, calai au fost 83, pumni in cap am primit 150, in piept 108, lovituri de picioare in spate 80 si m-au tarat cu franghiile si de par de 23 de ori; cucuie si scuipaturi 180, lovituri in piept 6666, in cap 110; mi-au strapuns inima si m-au ridicat de par in sus la orele 21, am suspinat, la un moment dat de 120 de ori, am fost tarat si tras de barba de 23 de ori, m-au ranit la cap de 20 de ori, intepaturi de trestie 723, intepaturi de spini in cap 100, spinii de pe frunte care m-au ucis 3, dupa ce am fost biciuit si imbracat ca un rege de carnaval. Rani pe corp 1000, soldatii care m-au condus pe muntele Calvarului 908, cei care m-au pazit au fost 3, picaturi de singe 5475, iar celui care va recita zilnic "7 Pater, Ave si Gloria" timp de 15 ani, pentru a atinge numarul picaturilor de sange, pe care le-am varsat, ii acord 5 iertari:

1. Iertarea deplina si uitarea tuturor pacatelor;
2. Va fi eliberat de pedepsele Purgatoriului;
3. Daca va muri inainte de implinirea celor 15 ani, i se vor socotii impliniti;
4. Sa fie considerat ca si cum si-ar fi varsat sangele pentru Sfanta Credinta;
5. Eu insumi voi cobora din Cer sa iau sufletul sau si pe acela ar rudelor sale pana la al patrulea grad.

Acela care va purta aceasta rugaciune asupra sa, nu va muri inecat, nici de moarte violenta, nici de moarte neasteptata, va fi ferit de boli molipsitoare, de ciuma si de sageti, nu va muri nespovedit si va fi ferit de dusmani, de puterea justitiei, de toti rauvoitorii sai si de martorii sperjuri. Lehuzele in chinurile nasterii, avand rugaciuea asupra lor, se vor usura si vor scapa de primejdie.

In casa in care se va gasi acesta rugaciune nu vor fi tradari, nici lucruri rele, si cu 40 de zile inainte de a muri, cel care o va avea asupra sa o va vedea pe Fecioara Maria, precum spune Preasfintitul Papa Grigorie.

Un oarecare capitan, calatorind pe pamant, vazu langa Barcelona un cap deprins de trunchi, care-i vorbi astfel: "O, trecatorule, fiindca te indrepti spre Barcelona, adu-mi un duhovnic ca sa pot sa ma spovedesc: sunt trei zile de cand am fost ucis de hoti si nu pot sa-mi dau duhul inainte de a ma spovedi". Dupa ce de susnumitul capitan aduse un duhovnic, capul viu se spovedi si muri, iar in spatele bustului, de care fusese desprins capul, se gasi urmatoarea rugaciune care, cu acea ocazie, fu aprobata de diferitele tribunale ale Sfintei Inchizitiii Spaniole.

Susnumitele rugaciuni: "7 Pater, Ave si Gloria" se vor putea recita si folosi de orice suflet de crestin.

O alta copie asemanatoare a susnumitei scrisori a fost regasita, ca prin minune, un locul numit Portis, la 3 leghe departare de Marsilia, scrise cu litere de aur si purtata de un copil de 7 ani, originar tot din Portis.

Cu o declaratie adaugata la 23 ianuarie 1750, care spune:
Voi blestema pe toti aceia care vor lucra duminica, pentru ca duminicile trebuie sa mergeti la biserica, sa va rugati Domnului pentru iertarea pacatelor voastre; de aceea v-am dat 6 zile lucratoare si o zi de odihna, sa faceti act de cucernicie si din bunurile voastre sa daruiti saracilor, numai atunci neamurile voastre vor fi coplesite de binecuvantari si belsug; iar daca, dimpotriva, nu credeti in aceasta, vor cobora asupra voastra si a fiilor vostrii cele mai mari pedepse si va voi trimite ciuma, foamete, razboaie, dureri crunte si batai de inima, iar dispretul meu il veti vedea in semnle Cerului, in tunete si cutremure. Aceia care vor socoti ca epistola acesta nu este scrisa sub semnul divinitatii si dictata de preasfanta gura a lui Dumnezeu, precum si aceia care o vor tine, din rautate, ascunsa, fara de a o face cunoscuta altor persoane, vor fi blesteati si mustrati in ziua Judecatii de apoi; dimpotriva celui care o va face cunoscuta, chiar daca va avea multe pacate, de se va cai intr-adevar pentru ca m-a suparat, ori chiar daca va fi insultat de aproapele sau, de imi va cere iertare ii voi ierta lui pacatele; iar aceia care vor copia acesta rugaciune si o vor citi sau o vor da sa fie citita si altora, niciodata nu vor pieri si vor fi feriti de toate ispitele.

1950"

Ioana si Stefan Dimitri
http://www.shutterfly.com/my/slide2.jsp?auto=1&i=67b0de21b3729a15653e&idx=-1&m=1

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Deja vu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Pai unde sunt rugaciunile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Ellaalba,pai asta e rugaciunea pe care a scris-o bebetica.
O stiam de prin liceu, o citesti mereu,adica in fiecare zi, sau cat mai des, o scrii tu cu manuta ta sau o copii xerox, si o dai la cati mai multi oameni.
Eu asa stiam, mereu gaseam in cutia postala aceasta scrisoare,citeste-o si da-o mai departe.

SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga Bebetica, poate ca intentiile tale au fost dintre cele mai bune, dar, sa avem iertare, mie povestea asta cu capete desprinse de trup care vorbesc (brrrr) si blesteme ca nu ai dat mai departe scrisoarea (iarasi brrr) in care e amestecat si numele lui Isus Cristos, picurand pe ici pe colo si unele lucruri adevarate, mi se par chiar blasfemii. Seamana bine cu emailurile alea cu povesti in care ti se spune ca daca nu trimiti mesajul la nu-stiu-cate persoane, ti se va intampla nu stiu ce nenorocire. Povestea asta e facuta parca sa discrediteze imaginea Mantuitorului nostru. PAREREA MEA.

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Cum astea?
Pai zice: "Susnumitele rugaciuni: "7 Pater, Ave si Gloria" "....ca nu mai inteleg nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Povestea asta cu Scrisoarea lui Iisus e veche rau,probabil sunt in cautare si de restul rugaciunilor, eu stiu?

SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!

Mergi la inceput