a aparut omul la intamplare ?
Raspunsuri - Pagina 4
lily spune:
quote:
Originally posted by xenocid
"inclin sa cred ca nu ai citit niciodata Biblia de la un cap la altul, cum ar fi cinstit s-o faci, daca vrei sa dezbati pe tema asta."
- Chiar trebuie sa mananc un carton de oua ca sa-mi dau seama ca sint stricate TOATE.?
Dar uite ca am citit Biblia de la un cap la altul..."
Un ou stricat intr-un carton nu inseamna ca toate sint stricate !
Dar de ce ar contine Biblia ceva "stricat" cind toata Biblia contine indemnul la curatenie morala si fizica si condamna pacatul, viciul, nelegiuirea ceea ce o face atit de nesuferita pt unii !
De asemenea tot Biblia descrie oamenii asa cum sint, chiar pe cei alesi de Dumnezeu:
-incepind cu Adam si Eva care au fost creati perfecti si au pacatuit-adica au ales sa asculte de diavol si sa manince din pomul cunostiintei binelui si raului, desi Dumnezeu ii avertizase,
-Saul care a mers la ghicitoare pt a vedea ce ii rezerva viitorul desi Dumnezeu interzicea poporului ales sa mearga la ghicitori, sa citeasca viitorul dupa mersul planetelor
-Imparatul David care a pacatuit cu sotia celui mai bun slujitor al sau in timp ce acesta era pe cimpul de lupta. David ca sa acopere fapta sa l-a trimis pe sotul femeii acasa, dar el nu a vrut sa isi insele stapinul asa ca David a dat ordin sa fie trimis in "prima linie" si a fost omorit. Astfel David a luat in casa sa pe acea femeie care i-a facut un copil, insa spune Biblie " Fapta lui David n-a placut Domnului" si copilul lor s-a imbolnavit si a murit.
-Petru, ales ca cel pe care sa fie zidita biserica Crestina, care s-a lepadat de Isus de 3 ori,
- Pavel om deosebit de invatat, cult, bogat si care persecuta crestinii pina ce Isus I-a aparut intr-o vedenie si acesta impresionat a devenit crestin.
Acestia si multi altii sint caracterizati in Biblie exact asa cum au fost cu pacatele sau greselile lor , nu au fost prezentati altfel, "cosmetizati" pt a face o buna impresie !
quote:
"Care ar fi acel stramos comun ?"
Australopitecus Afarensis numit cu afectiune "Lucy" al carei schelet am avut sansa sa il vad.
"Am facut referiri la omul de Neanderthal, in ipoteza in care evolutionismul ar fi adevarat."
Si cum _desigur_ nu este, omul de Neanderthal nu a existat niciodata pentru simplul motiv ca lumea are nu mai mult de 6000 de ani, iar toate fosilele existente sint simple falsuri. Amin
DE ce ??????
Pentru ca elefantii ocrotesc un membru bolnav al turmei sau un pui punandu-se cu toti in pericol desi nu am auzit de misionari crestini printre elefanti si cu atat mai putin de elefanti care au citit biblia de la un cap la altul "cum ar fi cinstit sa o faca" (c) Elena :)
Cu stima,
tata Alin
Daca evolutionismul este adevarat, omul a evoluat din maimuta atunci de ce e atit rau in lume , de unde atitea conflicte si razboaie, de ce omul care e evoluat asa de mult face atit rau semenului sau, naturii, lui insusi de multe ori ??
Daca un elefant sau alt animal are grija de puii sai, si-i apara cu pretul vietii cum de omul atit de evoluat e in stare sa isi abandoneze puii sai fara aparare, la orice colt de drum, pe mina unor straini, fara remuscare ? Ba inventeaza metode stiintifice in evolutia sa pt a fi cit mai sigur ca nu va trebui sa ingrijeasca un pui al sau nedorit??
In Dumnezeu trebuie sa ne incredem ca un copil in tatal sau ! El niciodata nu ne respinge, nu ne vrea raul ,dar legile Lui sint cele pe care trebuie sa le respectam pt a nu suferi consecinte tragice.
casandra spune:
-------------------
Pentru cei care se simt ofensati de ideea ca omul se _trage_ din _maimuta_ haideti sa ne deplasam putin in timp
- 250 milioane de ani - Triasic- ... primele mamifere terorizate de prezenta dinozaurilor ocupa cu greutate cateva nise ecologice. Putini dintre noi ar putea deosebi astazi acest prim-mamifer de un sobolan.
- 410 milioane de ani ... prima fiinta isi taraste picioarele baloase prin noroiul mlastinilor Devonianului sorbind cu nesat primele guri de aer, probabil ingrozita de gandul ca stramosii sai ii vor refuza locul binemeritat in schema evolutiei
- 510 milioane de ani - Ordovician - fiinte mucilaginoase inoata elegant in cercuri largi incercand sa _dea cat mai bine_ pentru posteritate in straturile sedimentare.
- 6000 de ani - Dupa ce a creat 100 de miliarde de galaxii fiecare cu 200 de miliarde de stele o _fiinta_ asteapta cu nerabdare sa se bucure de mirosul carnii arzande de capra
------------------
Asteptarile Lui sunt pe masura putintelor noastre. El nu era incantat de mirosul carnii, ci de sentimentele pe care le avea cel care aducea jertfa. Asta era modul in care isi aratau oamenii de acum 6000 de ani dragostea si ascultarea fata de Creator.
Incantarea Lui poate fi comparata cu incantarea unui parinte instruit la scoli inalte, care se bucura alaturi de copilul lui care invata sa numere.
morodac spune:
Nu am aflat ultimele noutati in ce priveste evolutia, dar daca veti gasi vre-un om recent "cazut" din pom sa ne anuntati sa-l cautam si noi.
calin