FIV 10
Raspunsuri - Pagina 9
ja spune:
buna fetelor
Multzumesc pentru adrese ...interesanta lectura si instructiva...inca n-am terminat.Cu ocazia asta am constatat ca vit.E e buna ,dar si rea daca-i multa ,iar noua un doctor "dragut"ne-a recomandat pt oligoastenoteratospermia sotului 5 pastile pe zi timp de 2 luni si ne-a si dat sperante ca poate ajunge la normal si noi creduli am sperat(ce bine era daca va stiam atunci)Rezultat dezastruos...dupa ce ca erau doar 2miltoti erau la D-imobili.Acum dupa ce me-am revenit din soc(ca ne luasera si speranta unui FIV...doar donator)am trecut la cele recomandate pe aici,branca,naprazic,Ca,Zn,vit A ,E(mai moderat)
AM sperante mari acum ,si in mare parte datorita voua
MULTUMESC SI HRISTOS A INVIAT
ANA
gabid spune:
Ja,ca sa nu distrugi trebuie sa iei doar 20 de zile si 10 zile pauza cate o past/zi.Sa-i dai si vitamine...ajuta spermatogeneza atunci cand hormonii nu dau rezultat.Voi ati incercat cu undestor sau proviron?
Gabi.
monbb1 spune:
Hristos a Inviat!
Ileana, parerea mea e ca depinde si de ce anume faci. Eu am facut Pergonal si Gonal-F. Deci iti pot spune pentru acestea ca Pergonalul trebuia facut intramuscular iar Gonal-F- subcutanat. Aici toate isi fac injectiile singure dar prin asta nu trebuie neaparat inteles neajutate. Unele reusesc si sa si le faca chiar singure. Mie insa mi le-a facut sotul. Sunt de parerea Anemonei ca cele intra-musculare nu ti le poti face in fund chiar singura, tocmai din cauza pozitiei si procedurii (scoti aer, verifici sa nu fii intr-un vas de sange). Oricum trebuie sa iti arate asistenta exact procedura si pentru intra-muscular trebuie sa-ti explice bine care e zona in care ai voie sa faci. Imi desena exact zona, impartind in patru zone fiecare fesa. Deci te rog mergi si intreaba asistenta de FIV ce trebuie sa faci. O data incercat , apoi sunt sigura ca nu va mai fii dificil.
monbb1 spune:
Intrebare pentru fetele care au facut deja FIV. Stiu ca la toate ne-a dat dupa, progesteron pentru mentinerea sarcinii. Cine a facut injectii cu progesteron si ce stiti despre ele?
Nu vreau sa sperii pe nimeni,ci incerc doar sa ma lamuresc si linistesc pe mine pentru ca tocmai am citit pe brosura ca progesteronul (nu stiu daca numai injectiile) sunt contra-indicate in primele 4 luni de sarcina (pot crea malformatii) si ma intreb atunci de ce ne-a dat.
O sa incerc sa dau de cineva si la clinica dar daca stie cineva de efectele progesteronul, tare m-ar ajuta.
Merci,
Monica
vali02 spune:
Adevarat a-inviat!
Monica, eu am facut injectii cu progesteron (2 fiole de 2 ml pe zi, fiecare fiola continand 25 mg progesteron) timp de trei saptamani dupa embriotransfer. Am continuat apoi cu gravibinon (o fiola pe saptamana, este un derivat al progesteronului in concentratie mai mare plus un adaos de estradiol) pana in sapt. 11 de sarcina. Nu stiu de ce dr. mi-a spus sa continui cu gravibinon, dar in acea perioada progesteronul disparuse temporar din farmacii (ceva probleme la singura fabrica din tara care il producea). De efectele secundare ale progesteronului, eu stiam doar de efectul androgen, adica masculinizarea fatului, ceea ce la fetita mea nu e deloc valabil - e blonduta, fara exces de pilozitate sau altceva masculinizant. Si acest efect e posibil sa apara in cazuri cand se folosesc timp indelungat injectiile cu progesteron, pentru mentinerea sarcinilor cu probleme. De posibile malformatii chiar nu am auzit, cred ca in cazul unui tratament controlat, cum e cazul nostru, e exclus. Sarcina usoara in continuare si nu-ti mai fa griji.
Vali
gabid spune:
Monbb...ce sa mai spun eu...am luat utrogestan pana la 6 luni jumatate.Abia dupa aceasta varsta este contarindicat pt ca masculinizeaza fatul feminin.In primele 4 luni nu face nimic...numai ca de la 11 saptamani doza a scazut la 3past/zi.Este pt mentinerea sarcinii!
Fetitza mea este bruneta si toata lumea zice ca e frumoasa(eu oricum o vad frumoasa).Este bruneta cu ochi caprui inchis...tenul masliniu si parul saten.Este f.feminina!Cel putin eu o invat sa fie o LADY.Seamana cu tati.
Gabi.
Pia spune:
ADEVARAT A INVIAT!
Mult succes fetelor care fac FIV, sa dea Domnul ca toate sa reusiti.
Pupici
gabid spune:
Mai stie cineva ceva de Karula(Raluca).Nu a mai scris demult!Oare ea cand face un nou ET?
Oricum,mult succes Raluca!
Gabi.
monicas spune:
Buna fetelor !Am si eu o intrebare : Stie cineva numarul de telefon de la cabinetul particular al Dr Diana Cocei ?
Va multumesc mult