rog un raspuns

rog un raspuns | Autor: talcris

Link direct la acest mesaj

Buna, ca multi altii , am si eu o rugaminte.
Sotia mea este insarcinata in luna a III a si lucreza la o societate din Iasi din luna ianuarie 2003 , dar cu jumatate de norma si cotizeza la fondul de ASIGURARI SOCIALE cu procent, dar la jumatate din salariul minim pe economie, rugamintea mea este daca imi puteti spune, dupa nasterea copilului, poate beneficia de concediul pt. cresterea copilului pina la virsta acestuia de 2 ani si respectiv de indemnizatie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poate beneficia de ambele daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Sa citesti un raspuns:de la
www.pensiicluj.ro
'In cazul in care ati lucrat cu 4 ore/zi in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului nu aveti stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.'
In ultimele 12 luni anterioare datei nasterii trebuie sa fie 10 luni cu program de 8 ore .
Are program de 4 ore + contract de asigurare pt 4 ore?
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Merci Ili. Ca si completare, toate prevederile legii privind asigurarile sociale in sistemul asigurarilor de stat au ca si referinta activitatea normata de 8 ore/zi deci contractul standard in cazul asigurarilor ce deriva din contractele de munca. In cazul in care aceste contracte devin partiale calculatia acestora este proportionala cu cuantumul de partialitate.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput