La France (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by chatonel

Otilia, permisele straine (si ro, deci) s-au schimbat intotdeauna, totul era sa faci schimbarea in primul an de cind erai aici, in fr.
Nu stiu daca tu te-ai incadrat in termen, mai ales daca spui ca in primul an nu aveai acte.

M-am incadrat in termen, m-am dus la Prefectura imediat cum mi-au dat actele (adica prima carte de sejour). Nu aveau cum sa stie ca venisem mai demult aici, ca pe acte scria ca am intrat in Franta atunci cind mi le-au dat. Dar asta e, in anul 2000 nu s-au schimbat. Parol, nu depasisem nici un termen. De altfel nici nu m-a intrebat cum ma cheama, m-a trimis frumusel cu dosarul acasa de la ghiseu, nici nu s-au uitat pe el. Si am mai cheltuit si cu traducerile alea!

~Otilia&LaAdelita~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Asa-i, in 2000 n-au schimbat... din cauza 'bugului' care bantuia pe atunci??? De fapt ideea e ca ministrul roman de externe la vremea aceea a uitat sa mai semneze protocolul cu ministrul francez de externe la vremea aia... si uite asa in anul 2000 nu s-au schimbat permise. Noi le-am schimbat in 2001 ;) Dar am prieteni care au trebuit sa refaca scoala....

Biz,
Mih

(la poz(n)e v-atzi uitat ai ba?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by oLo

Asa-i, in 2000 n-au schimbat... din cauza 'bugului' care bantuia pe atunci??? De fapt ideea e ca ministrul roman de externe la vremea aceea a uitat sa mai semneze protocolul cu ministrul francez de externe la vremea aia... si uite asa in anul 2000 nu s-au schimbat permise. Noi le-am schimbat in 2001 ;) Dar am prieteni care au trebuit sa refaca scoala....
Da, asa e, nu semnase statul romān conventia cu Franta... Daca as fi stiut ca in 2001 le schimba din nou nu mai faceam scoala... Dar pe urma ar fi zis poate ca a trecut mai mult de un an si tot nu mi-ar fi schimbat, poate!
Cind e sa n-ai noroc... Dar lasa, ca mai multa scoala nu strica niciodata!
Da, ne-am uita la poz(n)e!!! Superbe!!! Dar cam putine, mai vrem!

~Otilia&LaAdelita~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Sibylle,banuesc ca te referi la concursurile de nivel "C" cel mai de baza la care cei din exterior pot sa aiba sanse sa-l ia ,este un concurs ce-ti da dreptul odata luat sa faci mai multe meserii ,cum ar fi Administrator ,Animator ,ajoint de administrator s-au de animator ,agent d'accueil si inca citeva ,deci cu concursul asta luat ai dreptul sa postulezi la posturile respective aparute ca libere pe site-ul Functiunii teritoriale ,un astfel de examen luat este valabil 2 ani de cautat de lucru i-ti cauti singura si postulezi ca pentru orce alt post cu CV,scrisoare de motivatie si "lista de aptitudini" adica sa fii inscris pe lista aia oficiala unde scrie ca ai luat acest exame, daca vrei sa ai un serviciu AUTOMAT dupa ce ai luat examenul atunci trebuie sa dai examenul nu pentru Functiunea Publica Teritorila ci pentru Functiunea Publica de Stat ,examenul est eacelas ,posturile de ocupat aceleasi diferenta este ca ai un post asigurat la iesirea din examen (luat) iar dezavantajul este ca..........daca tu stai la Paris si postul care ti se da este la Nante atunci esti obligata sa mergi la Nante !!!!!Eu una m-am uitat pe monstrele de probe de examen si sincer este destul de greu chiar si pentru un francez iar cum spunea cine spunea mai inainte intotdeauna oamenii cu pregatire superioara se inscriu la examene de nivel mai mic ca sa fie siguri ca iau examenul ,deci concurenta este destul de mare trebuie intradevar sa fii tare si sigura pe tine ca sa il ei ,examenul scris la niveau"C"este compus din doua examene scrise care dureaza intre 3-6 ore si un examen oral in care trebuie sa sustii si sa dezvolti un subiect de actualitate din domeniu!Am destul material informativ acasa in domeniu daca te intereseaza ti-l trimit s-au daca vrei adresele site-urilor de unde l-am luat spune-mi si ti le trimit!

Aura&Luca,2 ani!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by Otilia

quote:
Originally posted by oLo

Da, asa e, nu semnase statul romān conventia cu Franta... Daca as fi stiut ca in 2001 le schimba din nou nu mai faceam scoala... Dar pe urma ar fi zis poate ca a trecut mai mult de un an si tot nu mi-ar fi schimbat, poate!
Cind e sa n-ai noroc... Dar lasa, ca mai multa scoala nu strica niciodata!
Da, ne-am uita la poz(n)e!!! Superbe!!! Dar cam putine, mai vrem!

~Otilia&LaAdelita~

hmmm, de-asta nu au spus nimic, au tacut milc. In fine, nu strica oricum scoala frantuzeasca pt permis, circulatia e alta aici (nu ma refer la legi, desi sint citeva diferita) dar mai ales la trafic. Am o prietena care nu a facut scoala aici; stia ca vine sa se marite si a facut-o in ro ca sa echivaleze permisul. Ei, ea nici acum nu conduce mai mult de cei 20km de acasa pina la munca. Nu are curaj sa plece cu masina la Paris, merge cu trenul sa o ia pe mama ei de la aeroport. Deci, nici in extrema asta nu e bine sa cazi.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Da, Aura, posteaza te rog mult, linkurile alea daca poti, ca si eu imi caut de lucru

quote:
Originally posted by Aurelia

Sibylle,banuesc ca te referi la concursurile de nivel "C" cel mai de baza la care cei din exterior pot sa aiba sanse sa-l ia ,este un concurs ce-ti da dreptul odata luat sa faci mai multe meserii ,cum ar fi Administrator ,Animator ,ajoint de administrator s-au de animator ,agent d'accueil si inca citeva ,deci cu concursul asta luat ai dreptul sa postulezi la posturile respective aparute ca libere pe site-ul Functiunii teritoriale ,un astfel de examen luat este valabil 2 ani de cautat de lucru i-ti cauti singura si postulezi ca pentru orce alt post cu CV,scrisoare de motivatie si "lista de aptitudini" adica sa fii inscris pe lista aia oficiala unde scrie ca ai luat acest exame, daca vrei sa ai un serviciu AUTOMAT dupa ce ai luat examenul atunci trebuie sa dai examenul nu pentru Functiunea Publica Teritorila ci pentru Functiunea Publica de Stat ,examenul est eacelas ,posturile de ocupat aceleasi diferenta este ca ai un post asigurat la iesirea din examen (luat) iar dezavantajul este ca..........daca tu stai la Paris si postul care ti se da este la Nante atunci esti obligata sa mergi la Nante !!!!!Eu una m-am uitat pe monstrele de probe de examen si sincer este destul de greu chiar si pentru un francez iar cum spunea cine spunea mai inainte intotdeauna oamenii cu pregatire superioara se inscriu la examene de nivel mai mic ca sa fie siguri ca iau examenul ,deci concurenta este destul de mare trebuie intradevar sa fii tare si sigura pe tine ca sa il ei ,examenul scris la niveau"C"este compus din doua examene scrise care dureaza intre 3-6 ore si un examen oral in care trebuie sa sustii si sa dezvolti un subiect de actualitate din domeniu!Am destul material informativ acasa in domeniu daca te intereseaza ti-l trimit s-au daca vrei adresele site-urilor de unde l-am luat spune-mi si ti le trimit!

Aura&Luca,2 ani!

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

E simplu si usor dai o cautare pe google cu "fonction publique"si-ti da acolo toate site-urile si cele de stat si cele teritoriale si datele concursurilor si unde sa depui dosarul pentru consurs categoriile "A""B" si "C" care sint conditiile de acces la concurs ,vezi insa ca nationalitatea face parte din conditiile de acces la concurs! absolut totul,si ce posturi sint libere si unde ,daca mai ai nevoie de ceva date zi-i si-ti spun cu placere!

Aura&Luca,2 ani!

Mergi la inceput

Voi nu mai aveti si alte idei de servicii? in afara de asta ca eu la asta nu fac fata asa ca......va las pe voi ,sa nu-mi spuneti de asistent de puericultura ca la asta trebuie sa ai C.A.P petite enfance care dureaza un an ,eu m-as duce sa mai fac un curs de calificare la AFPA ca se plateste dar nu sint hotarita in ce ,daca fac in receptie hoteliera mi-e frica ca nu gasesc de lucru destul de aprope de casa ,de secretara cade caci mi-e greu rau sa retin numele lor fonfaite !!ma gindesc la un curs de magazioner care dureaza 5 luni ,ai o diploma recunoscuta de stat si magazioner ma gindesc ca este un post prezent in orce institutie ,mai dati-mi si voi si alte idei daca aveti ca eu vi le-am spus pe ale mele cele studiate de mine de trei ani incoace !
P.S.nu-mi ziceti de asistenta maternelle ca NU VREAU,sint satula de fimiu nu mai vreau sa aud de copii cel putin 10 ani de aici incolo!!

Aura&Luca,2 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Mersi Aurelia pt informatii. Si eu as vrea linkurile pe care le ai, ca sa stiu la ce sa ma astept pe viitor. De fapt, nu stiu inca ce voi face. Daca as fi destul de ambitioasa mi-as da la anul CAFEP-ul pe spaniola. La examenul asta au dreptul si strainii si postul e aproape sigur dupa.Iar diplomele din Romānia sunt recunoscute. Insa eu am uitat spaniola si nu nu stiu daca mai pot recupera ceva.

Interimul pt noi....cam greu. Muncile sezoniere ar fi o rezolvare pe termen scurt. Eu as vinde intr-un magazin, as fi casiera, as fi secretara...dar nu as vrea o munca fizica. M-am saturat de menaj si spalat vase. Sotul meu imi spune ca daca imi iau diploma( maītrise), as avea sanse sa gasesc un job bun. Dar cu diploma mea eu voi putea preda doar franceza. Cui?...in Franta cam toti vorbesc franceza. Nu am alte idei deocamdata. Nu stiu cum sa procedam, ca sa avem mai multe sanse de a fi angajate. Dar va urez noapte buna.

Mergi la inceput

http://www.uncdg.com/
http://www.cdg35.fr/
http://www.e-fonctionnaire.com/

Aura&Luca,2 ani!

Mergi la inceput