concediu crestere copil

concediu crestere copil | Autor: alinatrans

Link direct la acest mesaj

buna ziua. v-as ruga foarte mult sa ma lamuriti intr-o problema, daca se poate.
am nascut pe data de 2 septembrie 2002. anterior acestei date nu mi-am luat nici o zi de concediu prenatal. practic am fost la serviciu pana vineri si luni am nascut. vechimea la locul respectiv de munca este de 7 luni insa am venit din invatamant si nu am facut pauza nici o zi: pe 1 febr 2002 mi-am dat demisia din invatamant(4 ani vechime) si tot in aceeasi zi m-am angajat la firma.
intrebarea este daca in cazul in care nu mi-am luat nici o zi de concediu prenatal, si tinand cont de legislatia in vigoare, pana cand pot sa stau in concediu de crestere copil? pana face copilul 2 ani si 4 luni(avand in vedere cele 126 de zile), sau pana face doar 2 ani?
va multumesc foarte mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pana implineste copilul 2 ani.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinatrans spune:

iti multumesc foarte mult pentru promptitudine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Si eu am nascut pe 18 sep.2002 si stau acasa pina in dec.2004.Cum s-a calculat?zilele de pre natal neefectuate+zilele de post natal.Abea cind am terminat aceste zile de stat acasa am facut cerere sa intru in concediu ingrijire copil care este de 2 ani .In cazul tau aveai 120 de zile (nu stiu exact)Post +pre natal si prin luna ianuarie faceai cerere de 2 ani ing. copil
Mirela si Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Mirela, potrivit legii, ai dreptul la concediul pentru ingrijirea copilului doar pana implineste copilul 2 ani, in cazul tau pana in 18 septembrie 2004. Incepand cu 19 septembrie 2004 trebuie sa te prezinti la servici.

Mergi la inceput