gradinite din iasi
Raspunsuri
palmyrah2002 spune:
Depinde in ce zona te intereseaza!
Sau daca preferi de stat sau particulara.Da-ne citeva indicii!!
Cristina si Mihnea
varun spune:
as prefera o gradinita particulara cu program prelungit. experienta mea e foarte limitata : abia ne-am mutat in iasi. locuim in cartierul alexandru si am fost la #funny english#. nu e rau, dar mi s-a parut ca sunt prea multi 22-24 de copii in grupa (cu un singur educator). eu stiu ca la stat numarul maxim de copii dintr-o grupa e 20 si ma asteptam ca la o gradinita particula sa fie maxim 10-15. daca oferta particulara din iasi e peste tot cu grupe de 20, devine atragatoare si o gradinita de stat cu program prelungit. va rog, dati-mi un sfat!
GabrielaG spune:
Azi chiar m-am intalnit cu cineva care are copilul la EUROED. Am inteles ca e pe undeva pe la Rapa Galbena, intr-o vila si sunt 10 copii in grupa. Costa 50 dolari pe luna pt program normal.
Am mai auzit iarasi ca sunt vreo 3 gradinite particulare pe str. Sararie, de una stiu sigur ca avea si program prelungit, dar mancarea o duceau parintii de acasa.
Copilul meu cel mare e la o gradinita de stat cu program prelungit, dar intr-adevar sunt 20-23 copii in grupa.
Zilele trecute citisem un subiect la capitulul Scoli, gradi, crese, despre mai multe adrese ale gradinitelor din Iasi pe www.clopotel.ro.
sau reclamailegalala alt site = avertizare, nu mai retin exact.
Mult noroc si bine ai vwenit printre noi,
Gabriela si baietii
varun spune:
ce preturi sunt la o gradinita de stat cu program prelungit? de la cat la cat e programul? cate mese au copiii pe zi? stiti vreo gradinita buna pe langa piata alexandru? gabriela, multumesc pentru pontul cu rapa galbena.
GabrielaG spune:
La o gradinita cu progr prelungit programu;l e de la 8 la 18, teoretic. Practic copiii pot fi adusi si de la ora 6 dimineata, sunt ingrijitoarele prezente si e bine sa fie luati in jurul orei 16, desi progr este pana la 18.. Li se asigura o masa dimineata, de obicei lapte sau ceai cu paine cu unt si pastrama sau unt cu cascaval ras sau cu finetti, apoi o masa la prnaz cu felulu 1 ciorba, felul doi, (un fel doi cu carnnita de pui) si desert. La ora 16 li se da iar un supliment, poate fi o napolitana sau biscuiti, dar si macaroane cu branza sau orez cu lapte, depinde. Masa costa in jur de 35000 pe zi sau 40000. Depinde de gradinita. Te mai costa fondul clasei, dar deja e sfarsitul anului, asa ca poti sari,(dar tot vor trebui rechizite), apoi optionale: engleza, dans modern, sah, karate, etc.
In zona Dacia auzisem ca a fost construita o gradinita de stat foarte dotata, dar chiar nu stiu unde este. (Daca nu uit, intreb maine la gradi si te informez).
La gradinitele particulare, ai grija ce contract semnezi. Am inteles ca prin contract unele te obliga sa platesti chiar daca copilul lipseste(e bolnav sau etc...)
Succes,
Gabriela si baietii
palmyrah2002 spune:
Daca ai masina iti recomand gradinita din spatele maternitatii Cuza-Voda.Este de stat dar este cam cea mai dotata si cu cel mai bun personal si mincarea este grozava.
O gradinitza particulara bunisoara este pe Sarariei - se numeste Kinderland ,e in jur de 2,4 mil pe luna cu transport inclus si au si simbata program.
La capatul Pacurariul este o gradinita buna,de stat,renovata si cu personal bun,iar daca ai vreo cunostinta pe la CFR este gradinita CFR-ului la Ripa Galbena.
In Copou sint 2 gradinite de stat:Una linga Casa de sanatate si una pe Lascar Catargi vis-a-vis de TVR Iasi.
Cristina si Mihnea
varun spune:
multumesc, e un forum grozav! intr-adevar, la #funny eng.# platesti 60 euro chiar daca bebe nu merge in fiecare zi. numai daca lipseste toata luna se face o reducere (dai doar 20 euro).
GabrielaG spune:
M-am interesat azi la d-na educatoare. Este in Dacia o gradinita amenajata trasnet, este gradinita nr 27(intrebi la informatii adresa). Am intels ca au spatiu f. mare, e la parterul unui bloc, dar are parterul si etajul in dotare.
Apoi spre CUG este o gradinita a fundatiei Bethany, care se numeste Bethania, cred, e sponsorizata de englezi, la inceput primeau numai copii catolici, dar acum primesc si din afara, dar au numai program normal.( au camera speciala pt muzica, camera speciala pt calculatoare, etc...)si e situata langa grad. de stat 26. In Copou pe langa caminul de batrani este gradinita HECUBA, tot cu dotare foarte buna.
De la Funny English a venit un baietel chiar in grupa cu baietelul meu(gr. mare). Mama nemultumita ca baietul nu a invatat multe lucruri elementare. Bineinteles ca parerile sunt impartite...
Acum depinde si de ce finante dispui, daca ai masina pt transport zilnic.
Oricum mult succes.
Ideea este ca inscrierile se fac in vara, prin iunie cand se termina gradinita normal.
Gabriela si baietii
cristina greta spune:
Fetita mea de 3 ani este la gradinita Kinderland, pe Sararie. este o gradi particulara deschisa asta toamna, sunt 10 copii/grupa si ce mi-a convenit mie a fost ca a primit-o pe fiica-mea inainte de 3 ani, au transport asigurat (dus intors daca vrei) si educatoarele sunt tinere si chiar se ocupa de copii. De ex. domnisoara mea (Cezara - "Zaza")nu mananca orice (asta a fost unul din motivele pt care am dat-o) si i se da alta mancare. Asta daca nu cumva au noroc fetele si mananca la masa cu ceilalti copii. Singurul lucru nasol e ca in colectivitate se imbolnavesc dar e normal. Foarte grav nu a fost si sper sa nu fie.
Cristina