toxoplasma

toxoplasma | Autor: dinu liliana

Link direct la acest mesaj

salut,
Sunt o viitoare mamica speriata ca am facut un test de sange in care mi-a iesit IGG + de 3,13 la toxoplasma si nu stiu ce sa fac. Sunt insarcinata in 17 saptamani si am aflat ca este foarte periculoasa. Va rog sa-mi raspundeti la apel, pentru ca nu stiu daca se impune intreruperea sarcinii.
va multumesc si va pup!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

liliana , zona asta e destinata problemelor tehnice ale site-ului si nu cred ca citeste prea multa lume. Poti rescrie mesajul te rog la Interzis barbatilor? Acolo vei gasi o multime de gravidutze si de sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floren spune:

Nu trebuie sa-ti faci griji pentru faptul ca ti-a iesit IGg-ul pozitiv la toxoplasma. Din cate stii, probabil, analiza pt. determinarea toxoplasmei, si nu numai, are 2 "etape" (nu cred ca este chiar cuvantul potrivit, dar nu am stiut cum sa-i spun) determinarea IGm si IGg. IGm - in cazul in care iese pozitiv, inseamna ca ai boala in prezent, ceea ce este grav, si va trebui sa discuti cu medicul ginecolog care este calea de urmat; IGg - in cazul in care iese pozitiv, inseamna ca ai avut aceasta boala in trecut, iar de acum in colo, tot restul vietii IGg-ul pt. toxoplasma va fi pozitiv, dar asta nu inseamna si ca ai boala in prezent sau ca nu ai s-o mai faci vreodata. Ti-ai facut si analiza toxoplasma IGm?

Sanatate si nu mai fi ingrijorata. Flore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaP spune:

sunt la fel de disperata, pentru ca eu am aflat de abia acum la 31 de saptamani ca am toxoplasmoza.
Le rog pe mamicile car s-au confruntat cu aceasta problema sa ne impartaseasca din experienta lor.
Multumesc MariaP

Mergi la inceput