salut,
Sunt o viitoare mamica speriata ca am facut un test de sange in care mi-a iesit IGG + de 3,13 la toxoplasma si nu stiu ce sa fac. Sunt insarcinata in 17 saptamani si am aflat ca este foarte periculoasa. Va rog sa-mi raspundeti la apel, pentru ca nu stiu daca se impune intreruperea sarcinii.
va multumesc si va pup!
liliana , zona asta e destinata problemelor tehnice ale site-ului si nu cred ca citeste prea multa lume. Poti rescrie mesajul te rog la Interzis barbatilor? Acolo vei gasi o multime de gravidutze si de sfaturi.
Nu trebuie sa-ti faci griji pentru faptul ca ti-a iesit IGg-ul pozitiv la toxoplasma. Din cate stii, probabil, analiza pt. determinarea toxoplasmei, si nu numai, are 2 "etape" (nu cred ca este chiar cuvantul potrivit, dar nu am stiut cum sa-i spun) determinarea IGm si IGg. IGm - in cazul in care iese pozitiv, inseamna ca ai boala in prezent, ceea ce este grav, si va trebui sa discuti cu medicul ginecolog care este calea de urmat; IGg - in cazul in care iese pozitiv, inseamna ca ai avut aceasta boala in trecut, iar de acum in colo, tot restul vietii IGg-ul pt. toxoplasma va fi pozitiv, dar asta nu inseamna si ca ai boala in prezent sau ca nu ai s-o mai faci vreodata. Ti-ai facut si analiza toxoplasma IGm?
Sanatate si nu mai fi ingrijorata. Flore
sunt la fel de disperata, pentru ca eu am aflat de abia acum la 31 de saptamani ca am toxoplasmoza.
Le rog pe mamicile car s-au confruntat cu aceasta problema sa ne impartaseasca din experienta lor.
Multumesc MariaP