Infectie urinara cu klebsiella pneumoniae (urgent)

Infectie urinara cu klebsiella pneumoniae (urgent) | Autor: cristina_tudor

Link direct la acest mesaj

Lui Tudor (1 an) i-a iesit la urocultura
infectie (germeni > 100000 ufc/ml) cu klebsiella pneumoniae.
Stie cineva mai multe despre aceata infectie.
(abia maine vom merge la pediatru)

Multumesc mult,
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Stiu ca fetita Corinei (corinag) a avut aceasta bacterie. Trimite-i un PM, daca intra pe forum sa vada si sa-ti poata raspunde.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 6 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TBEla spune:

Sfatul meu e sa repeti analiza. Din cate am putut eu sa aflu contaminarea se face in conditii de spitalizare indelungata, cand se folosesc sonde de urina timp indelungat, si alte situatii din astea mai speciale. Pentru ca eu nu fusesem expusa la nici una din situatiile astea, am repetat analiza la alt cabinet si apoi la cabinetul initial si s-a dovedit ca defapt nu aveam nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_tudor spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Si medicul de famile
a recomandat repetarea analizei. Ciudat este faptul ca rezultatul
vine dupa ce a luat augmentin in urma altei infectii cu Proteus.
(Tudor are o mica problema la rinichi care favorizeaza infectiile urinare). Dar totusi ma intreb daca nu au probleme la laborator chiar daca e vorba de Medsana.

Multumesc inca odata,
Cristina si Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anapharm spune:

Buna,
Cea mai buna solutie este sa repeti analiza. Nu este ciudat, e chiar posibila supravietuirea unei generatii tinere de Klebsielle si distrugerea celor mature sau batrane. Aceasta bacterie este sensibila de obicei la amoxicilina. Nu stiu ce sa zic, gandul ma duce doar aici sau poate ca a contactat-o imediat dupa incetarea tratamentului pt Proteus, ori poate o generatie rezistenta la acest antibiotic. Cere mai multe lamuriri din partea Dr-lui. Dar o antibiograma nu strica.
Sanatate multa
Ana 18 saptamani

"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch

Mergi la inceput

Am facut antibiograma si aintr-adevar e sensibil la
amoxiclina. Am repetat urocultura dar nu am inca rezultatul.
Din pacate sumarul de urina confirma rezultatul uroculturii.
(relativ frecvente leucocite,prezenta flora microbiana,
rare filamente miceliene,rare celule epiteliale plate).
Si totusi Tudor nu are nici un fel de simptome suspecte ...
Cunoaste cineva un medic homeopat foarte bun ?
Am gasit niste produse naturiste dar nu stiu daca sun potrivite
pentru un copil de un an.
http://www.naturaplant.ro/prezentareprodus.php?codprodus=314
http://www.naturaplant.ro/prezentareprodus.php?codprodus=483
Stie cineva daca e indicat un tratament cu argila la un copil de 1 an ?

Multumim,
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

Buna,

Din ce stiam eu, la copii sub 2 ani nu e bine sa se prescrie preparate homeopate fara indicatia unui medic.
Eu am o adresa de medic homeopat (care a fost si pediatru), dar inca nu am ajuns cu Ilinca acolo:se numeste Dr Fagarasanu tel: 2422491 cabinet in zona Obor am inteles.
In cazul in care ajungi acolo sa ma tii si pe mine la curent.

Sanatate!

Corina si bb Ilinca 1 an

http://community.webshots.com/album/102112374prZfDZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Draga Cristina sper ca urocultura ai repetat-o dupa cel putin 2 saptamani de la ultima administrare a antibioticului, altfel nu este relevanta.Daca copilul tau are probleme cu rinichii si predispozitie la infectii urinare da-i sa bea mult ceai, oridecare pt a fi urina cat mai diluata si pt "a spala" rinichii.
Exista Urovaxom pt cei cu infectii urinare repetate dar nu stiu de la ce varsta se da, doar daca intrebi pediatrul.Este pt intarirea rinichilor in fata infectiilor urinare.
sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna,
Cristina,citeam mai demult pe forum ca o mamica le-ar fi dat celor 2 copii(pana intr-un an) acest Urovaxom cu succes dupa infectii urinare repetate.Din pacate nu mai stiu cine este.Roaga moderatorii sau posteaza subiect nou cu Urovaxom si poate-ti raspunde cu mai multe detalii.Oricum,trebuie consultat si medicul.
Sanatate multa!
July si bb.Teodora Cristiana

Mergi la inceput

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Am fost la medicul homeopat Mariana Trifa care mi-a recomandat
un tratament homeopat care trebuie tinut aproape 2 luni. Am auzit si eu despre Urovaxom dar medicul d famile a spus ca nu ar trebui folosit in timpul infectie cu toate ca pe prospect se recomanda si in acest (totusi in prospect scrie ca eficacitaea nu a fost dovedita la copii sub 4 ani).
Din pacate Tudor a facut febra foarte mare (peste 39) si a trebui sa incepem tratamentul cu antibiotic (Augmentin) dar vom il incepe si
pe cel homeopat.

Cristina si bb Tudor si tata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanica spune:

draga cristina te pot ajuta cu un sfat,mai preci cumnata mea a avut cu fetita probleme si daca vrei poti lua legatura cu ea.are si un pediatru f. bun si un homeopat la fel de bun si cred ca ar putea sa va ajute.daca vrei da un PM si apoi vorbim pe telefon.

Geanina si bebe Luca Andrei
http://community.webshots.com/user/lucaandrei

Mergi la inceput