sarcina molara????

sarcina molara???? | Autor: mali

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in 6 saptamani (caculate de la data ovulatiei),o sarcina nemaisperata dar foarte mult asteptata ( am 36 ani) insa la echografia vaginala nu se observa embrionul ci numai sacul embrional. Medicul m-a programat peste 10 zile la o alta echografie ...poate apare embrionul!!!!
Intrebare: vreuna dintre voi a fost in situatia asta? in sensul ca la prima echo nu s-a vazut nimic ca mai apoi totul sa fie, de fapt,ok? Nu vreau sa cred ca ce mi se intampla e adevarat ci doar sper ca medicul sa se fi inselat!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puffy spune:

la mine la 8 sapt nu se vedea inca embrionul.a aparut mai apoi.depinde cat e de performant echo, si cred ca si de greutatea ta.eu sunt mai rotunjoara.apoi totul a fost ok.ai incredere in dzeu.
chiar am poze de la echo numai cu sacul gol.

puffy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

despre mola si sarcini molare:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=7564
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=7713
http://www.desprecopii.com/FORUM/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=6762&whichpage=7

Nici la mine nu s-a vazut embrionul la 6 saptamini. L-am vazut la 7 :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Multumesc pentru raspunsuri dar, desi am sperat ca medicul sa se insele, in momentul asta am un avort spontan. Am mai facut ieri o echo la un alt cabinet si ...acelasi rezultat,mai mult,uterul era plin de cheaguri de sange iar sacul gestional nu numai ca nu avea embrion dar marimea lui era mult prea mica pentru varsta pe care o are. In momentul asta elimin cheaguri de sange,nu am dureri mari,nici hemoragie. Ar trebui sa merg la spital????? Medicul mi-a spus ca daca am hemoragie mare sa merg la spital altfel pot sa stau acasa sa elimin cheagurile de sange si apoi sa merg la control. Nu stiu ce sa fac!!!!!

Mergi la inceput

Mergi la spital. Chiar si dupa un avort spontan este necesar un chiuretaj (eu am trecut prin 2 avorturi spontane si de fiecare data medicii au chiuretat).
Imi pare rau pentru tine:(
Semnul bun este ca existat o sarcina si ca peste 2 luni vei putea presta din nou pt un bebe!

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcm spune:

quote:
Originally posted by papadie

Semnul bun este ca existat o sarcina si ca peste 2 luni vei putea presta din nou pt un bebe!

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

daca intradevar este sarcina molara (care e echivalenta cu o tumoare a uterului, sau cel putin asta se intelege aici prin molar pregnancy), numai dupa 6 luni-1 an se poate incerca o noua sarcina. imediat dupa avort se recomanda masurarea saptaminala a hormonilor de sarcina care trebuie sa scada la zero. orice stagnare a acestor hormoni la o valoare nenula inseamna probleme (mari!). molaritatea sarcinii se vede prin analize de laborator, asa ca ar fi bine sa te duci la spital si ceri doctorilor sa prevaleze analize de tesut ca sa stii exact.

Mergi la inceput

da, asa este cum spune dcm.
(la mine prima sarcina a fost una oprita in evolutie...se vedea numai sacul embrionar fara embrion...si sacul mai mic decit ar fi trebuit sa fie insa dr mi-a spus ca este o probabilitate f mika ca o sarcina asa micutza sa fie sarcina molara. asta iti vor spune dupa rezultatele la hcg).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Papadie, de fapt, si la mine e aceeasi problema - sac embrional gol si de marime mica fata de varsta reala - am facut 2 echografii la 2 medici diferiti,la diferenta de 5 zile si numai unul suspecteaza ca ar fi vorba de boala trofoblastica (mola completa in cazul meu) ba chiar ca as avea uter arcuit (bicorn) datorita faptului ca sacul embrional se afla in partea dreapta a uterului. Acum sangerarea aproape ca s-a oprit (am eliminat cateva cheaguri). Oricum maine am sa ma duc din nou la control si am sa cer sa mi se faca din nou beta-hCG.
DCM cred ca am citit pe net aproape tot ce s-a scris despre sarcina molara si recunosc ca sunt usor speriata insa din analizele facute acum 2 sapt nu reiese o valoare mare a hCH poate tocmai de asta medicul care are rezultatul analizelor (nu am o copie a lor ca sa o fi arat si celui de-al doilea medic) nu mi-a spus cum ca ar banui sa fie o mola.
In fine, partea proasta e ca bucuria mea a fost imensa...dar de foarte scurta durata si e si o parte pozitiva aici cel putin acum stiu ca nu e vorba de sterilitate.

Mergi la inceput