TRIPLU TEST

TRIPLU TEST | Autor: katty

Link direct la acest mesaj

Poate s-a discutat sau s-a raspuns la acelasi tip de intrebare, dar am dat cautare si cum motorul nu functioneaza nu am gasit ce ma interesa.
Sora mea e insarcinata in 17 saptamani a facut triplul test de sarcina si i-au iesit urmatoarele analize (sper ca le voi scrie corect)
- estriol neconjugat: 1,4
- beta HCG - 49.951
- alfa-fetoproteina: 14,34

Doctorita i-a zis sa repete analizele dar nu -ia zis si de ce. Ea e cam ingrijorata, sarcina a obtinut-o destul de greu (face 36 de ani anul asta). A facut si tratamente de fertilitate, dar a ramas insarcinata mult dupa ce se resemnase ca nu v-a mai ramane gravida. Restul analizelor (de singe, urina etc) au iesit bune. Va rog mult, astept un raspuns urgent. Sper ca am dat toate datele necesare.

Catalina+Andrei(1 si 7 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manuletz spune:

Buna Katty!
nu sunt de specialitate, dar am facut si eu in saptamana 18-19 (ca nu stiam exact varsta sarcinii) un triplu test pentru ale carui rezultate umblu de atunci pe la toti medicii sa le interpreteze si nu se prea pricep!!
Cert e ca de cand tot citesc si pe situri straine si romane, am inceput sa le interpretez eu!
deci e foarte important ca laboratorul care i-a facut analizele sa fi stabilit in rezultatul eliberat valorile normale minime si maxime pentru saptamana de sarcina respectiva, pentru a sti daca se incadreaza in ele.
Conform valorilor care le am eu pentru 18 saptamani (repet - pentru 17 sunt putin diferite!) HCG-ul surorii tale este putin marit (dar totusi nu mult), estriolul putin scazut iar alfa-fetoproteina este scazuta! (din care cauza presupun ca doctorita i-a sugerat sa repete testul!)
ca urmare te sfatuiesc sa repete testul la MEDSANA - am inteles ca au un laborator mai bun si mai exact decat Medicoverul unde am facut testul eu - si nu mai tarziu de saptamana 20 de sarcina!! dupa aceasta saptamana rezultantele nu mai sunt concludente iar testul nu mai are sens!
Mult succes si nu disperati oricare ar fi rezultatele, intrucat acesta este doar un test de screening - adica arata riscul potential, cu eventualitate de eroare destul de crescuta iar nu de diagnosticare - cum e numai amniocenteza, care e singurul test in proportie de 99% (sau pe-acolo) sigur!!
acela se recomanda in general la sarcinile de peste 35 de ani, in cazul in care rezultatele triplului test au iesit prost!! si nici acela nu ar trebui facut mai tarziu de saptamana 22!
Va tin pumnii!
Manu
deci, succes

quote:
Initial creeata de katty

Poate s-a discutat sau s-a raspuns la acelasi tip de intrebare, dar am dat cautare si cum motorul nu functioneaza nu am gasit ce ma interesa.
Sora mea e insarcinata in 17 saptamani a facut triplul test de sarcina si i-au iesit urmatoarele analize (sper ca le voi scrie corect)
- estriol neconjugat: 1,4
- beta HCG - 49.951
- alfa-fetoproteina: 14,34

Doctorita i-a zis sa repete analizele dar nu -ia zis si de ce. Ea e cam ingrijorata, sarcina a obtinut-o destul de greu (face 36 de ani anul asta). A facut si tratamente de fertilitate, dar a ramas insarcinata mult dupa ce se resemnase ca nu v-a mai ramane gravida. Restul analizelor (de singe, urina etc) au iesit bune. Va rog mult, astept un raspuns urgent. Sper ca am dat toate datele necesare.

Catalina+Andrei(1 si 7 luni)

Mergi la inceput