tuse convulsiva/magareasca

tuse convulsiva/magareasca | Autor: Ancade

Link direct la acest mesaj

Revin dupa ceva timp(in care nu am avut internet pt ca ne-am mutat) sa va spun ca Vladimir nu mai e suspect de astm , ci mai nou de tuse magareasca;asteptam rezultatul analizei de sange(facute de 10 zile deja);s-a confruntat cineva cu asa ceva? Vlad are 2 ani jumatate; saptamana trecuta pt ca incepuse sa tuseasca continuu timp de peste 12ore am sunat doctorul s aintreb ce sa fac; mi-a prescris un sirop-Noscapine de la care cica sa nu astept minuni; insa s-a ameliorat;acum tuseste de 5-6 ori/zi si noaptea putem dormi mult mai bine.Am auzit ca aceasta tuse poate dura si 6 luni deci mai avem cateva luni bune de tusit; curios este ca el a fost vaccinat de 4 ori contra tusei convulsive si totusi aici vad ca multi copii au; el probabil de la gradinita a luat(a mers acolo prima data in ianuarie).
Ceva tratamente naturiste stiti? ceaiuri ceva? tatal meu va veni dupa pasti la noi si poate imi poate aduce din Romania .
Multumesc
Anca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Am vorbit cu mama si am intrebat-o ce a facut cand am avut eu tuse magareasca si a spus ca nu mai stie ce mi-a dat , dar a spus ca tusea convulsiva trece mai repede in zonele inalte, de munte.

Sper sa te ajute, altceva nu am gasit

Magda si bb alex puisor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Andreea a avut o tuse urata prin octombrie. Am scos-o la capat cu sirop PROSPAN(are extact de frunze de iedera.

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Am aflat azi rezultatul analizei de sange:nu e tuse convulsiva;dar atunci ce este oare? Din 20 dec tuseste;medicul acum i-a prescris amoxicilina;dar problema este ca nu vrea sa ia si mai ales cum il voi scula noaptea sa-i dau asta?Nu deschide gura nicicum.daca nu-i va trece pana joi va trebui sa merg iarasi la doctor si ne va trmite la spital pt o radiogarfie la plamani;l-a ascultat si azi si zice ca sunt curati.Azi cand a tusit a scuipat la distanta o bucata de secretie galben-verzui;deci nu e tuse seaca/uscata cum scrie pe siropul prescris sapt trecuta-Noscapine Hcl.Nu mai stiu ce sa-i dau /sa-i fac sa nu mai tuseasca saracul;mi se rupe inima cand il vad, si nimeni nu stie ce are de atata timp.
Prospanul pt ce fel de tuse este?Seaca sau productiva?
Multumiri pt raspunsuri.
Anca si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

PROSPANUL este pentru tusea ce insoteste afectiunile inflamatorii acute ale tractului respirator.
Mai este indicat si ca tratament simptomatic al bronsitelor acute.

Anca, sa stii ca si pe Andreea a tinut-o tusea mai bine de 6 saptamani. Eu aveam trimitere si la radilogie, dar, odata ajunsa acolo, dr. de acolo a ascultat-o si mi-a zis ca o radiez degeaba. Sa ii dau in continuare siropuri de tuse. Si ei i-am dat o saptamana antibiotice.
Incearca sa-l tii mai mult in casa, sa eviti sa-l scoti foarte des afara, cand e rece.
Multa sanatate !!!Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

Draga mea ,strabunica mea a vindacat-o pe mama cu ceai de cimbrisor.Daca poti gasi din acela de la tarani e perfect pt ca cel de la plafar ,desi e bun totusi nu e la fel de concentrat ca acesta.Alte leacuri ar fi ceai de ceapa,miere,propolis,sirop de ridiche neagra.Pt tuse eu i-am mai dat fetitei mele ceai Favitusin,sirop antitusiv da la Favisan.I-a trecut tusea in 2 saptamani.SANATATE!AM uitat sa-ti spun ca astea se gasesc la plafar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Din pacate aici in Olanda nu exista plafar, dar chiar si asa Vlad refuza orice ce nu-i place la gust ; cu forta nu-i pot baga nimic in gura caci da afara.Abia reusesc sa-i dau Amoxicilin cu multe bomboane dupa.Dar pana acum nici o imbunatatire;stiu ca daca isi face efectul antibioticul trebuie sa am rabdare cateva zile sa vad vreun rezultat, dar pana joi mi se pare o vesnicie; si doctorul nostru l-a ascultat de cateva ori la plamani in ultimele 2 luni si nu aude nimic dubios; totusi a zis ca daca Amoxicilinul nu-si face efectul ne va trimite la radiografie;nu-i mai dau nici Noscapine tocmai ca sa vad daca lucreaza antibioticul;poate sapt viitoare sa iau si Prospan(parca am vazut la drogerii ca au si aici).cu ceaiuri nici nu incerc caci stiu ca nu le bea; nici mierea nu-i place;e asa un rasfatat la mancare de nu am cuvinte.
va mai tin la curent si mai astept sfaturi de la cine s-a confruntat cu asa ceva.
Anca si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,
Incearca si Stodal. E un sirop de tuse homeopat care la noi a dat rezultate foarte bune. Trebuie dat de 4-6 ori pe zi abia pe urma se vad rezultatele. Daca ii dai, ai grija sa nu-i dai ceva cu menta (nici macar spalat pe dinti cu pasta de dinti cu menta) si la cel putin 2 ore dupa ce a mancat si 20 min inainte sa manance.
Sanatate!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Trebuie sa fi foarte atenta cand tuseste.Daca dai sirop pt tuse cu expectoratie cand copilul are tuse seaca il irita mai rau si tuseste mai mult.Cand tuseste ciuleste-ti bine urechile sa vezi ce tuse e.Fetita mea era cand 2 zile exp[ectora si apoi avea tuse seaca, imediat schimbam siropul.Pediatra m-a invatat si am acasa sirop pt tuse seaca, cu expectoratie, tuse cu suierat, de toate.
Daca tuseste noaptea incearca si uda o batista cu apa calduta si peste leag-o cu una uscata la gatut, lasa-l asa pana dimineata cand batista sigur va fi uscata, atunci uda din nou batista .Eu asa faceam cu fetita mea cand avea tuse chinuitoare de nu mai putea dormi noaptea.
sanatate

Mergi la inceput