Un inceput in Italia
Raspunsuri - Pagina 12
rodika spune:
fetelor va salut !
Angela ,auzi ca nu se mrita acum...n-are curaj!(amorena ,mai glumim si noi)
Camelia te salut!Eu am nascut aici si munceste numai sotul;nu primim nimic de la stat ,dar nu conteaza ..si cu 100 euro in plus ,nu se schimba mai nimic.Cand vrei sa ai un copil il ai si basta ,mai ales cand amandoi parintii muncesc...
Chiar daca munceste numai sotul ,nu-i lipseste nimic baiatului
mariaangeli_que spune:
Azi sant cu chef de ordine si curatenie ,deci facem recensamintul:(ca vreti, ca nu vreti)
Aditeo- Milano- Slatina
Amorena-Dresano(Mi)-Deva
Camelia-Firenze-Galati
Mariaangeli_que-Corsico(Mi)-Turda
Rodika-Torino-Bucuresti
Simona-Udine-Deva
Astept completari,(cauza lipsa mea de informatii),iar daca am gresit cand ma vedeti ma puteti trage de urechi,santem cam putine...dar bune...
Margot spune:
Multumesc mult fetelor, am inteles.
Vroiam sa stiu mai mult pentru mine, de ce le este asa frica sa aiba un bebe.Le este frica ca nu vor mai putea sa puna bani deoparte fiindca fratele meu desi este de 7 ani in Italia , tot in Romania vrea sa se intoarca.
Mult succes in continuare.
Margot
ADITEO spune:
Buna,
Margot eu pot sa-ti spun din esperienta ca un copil costa in Italia cat costa si in Romania,adica daca decizi sa ai un copil si vrei sa pui si bani deoparte la una din ele trebuie sa renunti.
EX.eu am un baiat de 19 luni,castigam 2000 euro lunar din care 600 platim asilo nido(caminul)30 doar pampers plus haine(un costumas costa in jur de 10 euro)plus mancare(pentru el cumparam carne biologica care costa mai mult);doctora pediatra o avem de la stat,dar nu vine acasa daca Teo e bolnav asa ca trebuie sa chem o pediatra privata=80euro vizita.mentionez ca haine si jucarii am primit de la prieteni care au copii mai mari decat al meu.
Eu cred ca daca vrei sa-i oferi esentialul trebuie sa renunti la multe lucruri tu ca parinte.
Noi am renuntat la multe lucruri de cand s-a nascut Teo,dar nu-mi pare rau.
ADINA
CameliaS spune:
quote:
Originally posted by Margot
Multumesc mult fetelor, am inteles.
Vroiam sa stiu mai mult pentru mine, de ce le este asa frica sa aiba un bebe.Le este frica ca nu vor mai putea sa puna bani deoparte fiindca fratele meu desi este de 7 ani in Italia , tot in Romania vrea sa se intoarca.
Mult succes in continuare.
Margot
Este adevarat ca un copil costa dar nici chiar atat de mult incat sa-ti fie frica sa-l faci. Eu sincer nu cred sa fi cheltuit foarte mult in primele 6 luni. Daca alapteaza la san pana la 6 luni iti trebuie doar pampersi si hainute. Cum ti-au mai spus si celelalte fete, aici fac multe oferte chiar si la Pampers , dar daca vrei sa cheltui mai putin sunt si mai ieftini. Hainutele costa dar ar putea sa le cumpere din Romania ( daca sunt mai ieftine, sincer nu stiu ).
Daca muncesc amandoi legal ( deci au un contract de munca ) asa cum ti-a spus si mariaangeli au dreptul la asa zisele "assegni di maternita" .
Camelia
CameliaS spune:
quote:
Originally posted by mariaangeli_que
Azi sant cu chef de ordine si curatenie ,deci facem recensamintul:(ca vreti, ca nu vreti)
Aditeo- Milano- Slatina
Amorena-Dresano(Mi)-Deva
Camelia
Mariaangeli_que-Corsico(Mi)-Turda
Rodika-Torino
Simona-Udine-Deva
Astept completari,(cauza lipsa mea de informatii),iar daca am gresit cand ma vedeti ma puteti trage de urechi,santem cam putine...dar bune...
rade,ca maine poate sa fie si mai rau
Eu stau la Firenze si sunt din Galati.
Camelia
mariaangeli_que spune:
Am facut corectarile pt.Camelia,eu am 2 copii,la scoala sa vezi acolo cat costa ,dar daca faci atentzie,nu e exagerat,ba cred ca e mai ieftin ca in tara ca am vazut nepotul (Timisoara)la 12 ani cu celularul dupa el (ca toti au),eu stau linistita ca la scoala e interzis cu celular asa ca asteptam sa mai crestem
amorena spune:
Buna iubitelor,ma bucur ca ati inceput sa mai vorbiti si voi ca vad ca fetele de prin alte parti sunt cu mult inaintea noastra.
Mariangeli,ai scris bine datele mele.Scumpa mea,cele 3 luni de stat in Romania se vor termina la sfarsitul lui Iulie,pentru ca eu abia in 25 Aprilie m-am intors in Romania.Draga mea,ma intrebi de ce nu ma marit odata,este o poveste mai lunguta.Daca vrei o sa ti-o povestesc pe PM,chiar as vrea sa iti mai cer si niste sfaturi.Cand esti dispusa sa ma citesti putin te rog sa ma anunti.Mariangeli sau Adina,unde este biserica ortodoxa la Milano?Ce puteti sa imi spuneti,este destul de mare comunitatea romanilor in zona Milano-ului?Voi mergeti de obicei la acea biserica?Mariangeli spuneai ca ar fii chiar si un magazin cu specific romanesc la Milano in sensul ca se gasesc produse specific romanesti,cum ar fii slanina.......mai stiu eu ce?Acesta in ce zona este?Hai, ca acum va innebunesc cu intrebarile,dar,viitorul meu sot,desi e italian nu cunoaste toate aceste amanunte.
ciao,si o multime de pupici,
Amorena