Parinti mei aveu inchiriat atelierul. Primul si singurul contract pe care l-a semnat tatal meu cu chiriasul dateaza din anul 1996 si era pe termen nelimitat. Pentru ca noi tinerii dorim sa ne construim casa pe terenul acela am fost la Administratia Financiara si dupa verificari tatal meu nu apare in evidentele lor cu abosult nimic. Explicatia care mi s-a dat este ca dupa anul 2000 s-au introdus alte metode de tinere a evidentei si contractul nu s-a reinoit si astfel s-a sistat. Mentionez ca pe parcursul acestor ani tatal meu nu a platit impozit dar nici somatie sau orice altceva nu a primit pt a merge sa plateasca.
Daca contractul era pe termen nelimitat cum s-a sistat?
Multumesc
Silvana
Dar cine este proprietarul terenului in cauza? Mai mult decat atat nu exista terminologia de contract de inchiriere pe termen nelimitat. Exista un termen dar poate sa fie ceva de genul 99 de ani de exemplu ceea ce inseamna un fel de nelimitat in viata de zi cu zi. Mai aveti contractul in cauza?
Marius (www.desprecopii.com)
Proprietarii terenului sunt parintii mei, iar noi tinerii vrem sa construim o casa pe acel teren si deci aterierul trebuie demolat. Terenul se afla in curtea din spate. Am o copie a contractului de inchiriere in care la rubrica termen de inchiriere scrie nelimitat. Explicatia care mi s-a dat la Adm. Financiara era ca din anul 2000 evidentele se tin pe calculator si pt. ca nu a venit nimeni sa reinoiasca acel contract ei nu l-au introdus in baza de date. Azi de dimineata am vorbit cu arhitectul care m-a linistit spunandu-mi ca daca la Adm. Financiara nu s-a gasit nimic, eu nu mai am nici o treaba cu chiriasii si din momentul in care am autorizatia de demolare ma pot apuca de treaba.
Silvana
Daca nu se poate proba cu acel contract...arhitectul are dreptate. Oricum nu exista termen nelimitat.
Marius (www.desprecopii.com)