Cum vi se pare viata in Japonia? (4)
Raspunsuri - Pagina 7
remy spune:
Angi eu zic ca se poate obtine viza atit pentru fiica ta cit si nepoata si spor la munca.
Nanatigru cazul lui Cristi il gasesti la" Ajutor umanitar"
nanatigru spune:
AZUMI,cu prietena ta este cam complicat,si eu sunt intr-o situatie cat de cat asemanatoare.Eu am facut un subiect cu LEGILE SI DIVORTUL IN JP.Intra acolo si poate gasesti o cale sa-ti ajuti prietena.Iar PE PROTV INTERNATIONAL ,intri pe adresa http://www.protvintl.com si acolo iti dau toate relatiile necesare.Numai ca trebuie sa ai un cont in banca ca sa platesti cei 9.95 de dolari /lunar.
saory spune:
Buna la toata lumea si bine v-am regasit.
Angel jp. Daca bine imi amintesc eu am pe acasa pe undeva
formularela pt cere de viza.Daca vrei eu pot sa ti le trimit.
Da-mi un numar de fax sau eventual adresa ta sa le trimit prin posta.
Iti dau si nr de tel de la Ambasada Romaniei si daca vrei poti suna
si iti vor spune si ei de ce acte este necesar.Nr de tel este 212 100 90
iar programul este zilnic intre orele 9-12 (ora Romaniei).
ralucami spune:
Salutare la toata lumea!Julie sincera sa fiu eu vb tot din auzite. Vazusem la o filipineza de aici, acum vreo 2 ani de Pasti. Am intrebat-o cum se cheama si am bagat la cutie. Chiar o sa ma mai interesez. Totusi nu cred sa fie colorant alimentar, ca atunci e nasol. Angi nu stiu ce sa itzi spun. Habar nu am! M-am chinuit si eu odata sa pun pozica de pe yahoo la profilul meu personal de pe forum si degeaba. Nu s-a putut si pace! Ana daca nu ai internet prin cablu, ci dial-up mai bine te lasi pagubasa cu Pro TV-ul internatzional, pt ca se vede intrerupt. Am intzeles ca cele care au prin cablu vad destul de bine, nu au probleme cu imaginea. Stiu ca itzi trebuie un card Visa cu care sa faci plata lunara. Daca itzi este dor de emisiuni romanesti vezi si pe siteul celor de la Antena1 si a celor de la TVR. Au emisiuni inregistrate. Nu au filme sau mai stiu eu ce , ci doar reportaje, talk-show-uri, cateodata si emisiuni de divertisment (gen -"garantat 100%). Vizionare placuta Bey fetele ieri am primit pachet de acasa si nu imi venea sa cred cand am vazut cate cartzi mi-a trimis frate-meu. Si surpriza-surprizelor: am primit si eu martzisor!!!! Plus Cd-uri cu muzica ce imi place!!! Chiar asculta careva Budha-Bar? Eu da si chiar imi place!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
eli spune:
Angi multa sanatate sotului tau! In legatura cu viza, atat fiica ta cat si nepoata pot veni aici cu viza de turist. Deci nepoata nu vine cu viza de insotitor, ci tot cu viza de turist pt ca uite ce zice pe site-ul ambasadei "Viza de "Temporary Visitor"- Este destinata persoanelor care urmeaza sa se deplaseze in Japonia pentru o varietate de scopuri, cum ar fi: turism, vizitarea unor rude sau prieteni..."
Viza se obtine, in general,usor, daca trimiti toate actele necesare. Familia mea a obtinut-o intr-o sapt de la depunerea actelor la ambasada. Fa rost de documentele cerute de ambasada Japoniei in Romania. Uite aici gasesti informatiile despre actele pe care trebuie sa le obtii si sa le trimiti (in original) fetei tale pentru ca ea si nepoata ta sa se prezinte cu ele la ambasada cand va face cererea pentru viza: http://www.ro.emb-japan.go.jp/web1/consulara/222.htm. Citeste pe aceasta pagina si jos la Observatii.
"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eliza, in 16 saptamani
angel_jp spune:
Multumesc mult Eli,fata mea a mai fost aici ,griji imi faceam pentru nepoata ,ca este mai mare ,dar banuiesc ca fiind ruda de gradul 1,nu se pune problema.
Multumesc fetelor
ralucami spune:
Ziua buna fetele!! Astazi mi-am facut si eu comanda pe site-ul dat de Dan si pt ca am cumparat ca disperata m-a ajuns totul in jur de 20.000 de yeni. Nici nu ii spun lui barbate-meu. Tac si nu spun nik pana ce vine comanda si o sa il pun in fatza faptului implinit, cand nu o sa mai aiba ce face. Mi-am comandat si vopsea de oua! Imi pare rau ca nu se pot comanda si cozonaci, ca ar fi fost perfect!!! Stie careva pe unde se pot comanda cozonaci on-line? Imi vine sa rad: intreba cineva odata ce inseamna internetul in viatza mea. Pai daca stau bine si ma gandesc de cand sunt in Japonia, de internetul asta prapadit depinde supravietzuirea mea-pana si mancarea mi-o comand de pe net Mey fetelor voua va place carnea de miel? Stiu ca mama nu concepe SF. Pasti fara miel, oua rosii si cozonac/pasca. E un fel de legatura indestructibila intre astea trei produse: nu merge una fara alta. Sincera sa fiu eu o sa imi fac o salata beouf si niste outze rosii si cu faza asta consider ca am respectat traditzia.Anul asta chiar am fost harnicutza
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by ralucami
Ziua buna fetele!! Astazi mi-am facut si eu comanda pe site-ul dat de Dan si pt ca am cumparat ca disperata m-a ajuns totul in jur de 20.000 de yeni. Nici nu ii spun lui barbate-meu. Tac si nu spun nik pana ce vine comanda si o sa il pun in fatza faptului implinit, cand nu o sa mai aiba ce face. Mi-am comandat si vopsea de oua! Imi pare rau ca nu se pot comanda si cozonaci, ca ar fi fost perfect!!! Stie careva pe unde se pot comanda cozonaci on-line? Imi vine sa rad: intreba cineva odata ce inseamna internetul in viatza mea. Pai daca stau bine si ma gandesc de cand sunt in Japonia, de internetul asta prapadit depinde supravietzuirea mea-pana si mancarea mi-o comand de pe net Mey fetelor voua va place carnea de miel? Stiu ca mama nu concepe SF. Pasti fara miel, oua rosii si cozonac/pasca. E un fel de legatura indestructibila intre astea trei produse: nu merge una fara alta. Sincera sa fiu eu o sa imi fac o salata beouf si niste outze rosii si cu faza asta consider ca am respectat traditzia.Anul asta chiar am fost harnicutza
Spune-mi si mie,te rog,cum ai procedat cu comanda?
Cum se plateste?Si iti vine ce-ai comandat acasa?
Poate ma lamuresti si pe mine,ca nu prea stiu cum se procedeaza.
Merci
Sorina.
"Zambeste,maine poate fi mai rau!"