amenoree

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura2 spune:

Si pentru a nu ajunge"Carcotasii" inaintea mea...doctorul mi s-a parut [u]ingrijorat si nicidecum [u]ingrijorator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Laura,

Nu ai mentionat la tine e amenoree primara sau secundara ???(absenta menstruatiei pt perioada de 6 luni)..

Analizele(dozarile) hormonale sunt foarte importante pt ca te pot ajuta sa aflii originea amenoreei , eu vorbesc de amenoreea primara, prin determinarea FSH-ului ,astfel:
-FSH normal- amenoree de origine uterina
-FSH crescut - amenoree de origine ovariana
-FSH scazut - amenoree de origine hipotalamo-hopofizara.

Tot ca analize ,investigatii paraclinice pentru aflarea cauzei amenoreei se mai fac:
-curba termica(iti iei temperatura?)
-frotiu citovaginal
-biopsia de endometru
-histerosalpingografia
-histeroscopia si eventual celioscopia.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Laura, amenoree inseamna lipsa menstruatiei. Tu spui ca ai menstruatie in fiecare luna, deci, nu ai in nici un caz amenoree, eventual cantitatea mica de sangerare sa aibe vreun termen, ca de ex hiopomenoree ( ma gandesc si eu).

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Madalina, in afara de cazul mamei mele referitor la Techirghiol, am auzit si de alte cazuri. Tu cat ai stat acolo? Mama a facut tratament 3 saptamani.
Imi pare rau sa aud ca la tine nu a avut nici un rezultat. Tu ai ambele trompe infundate? Oricum, am auzit ca la unele femei este nevoie de cel putin 2 tratamente. Eu una daca as avea trompele infundate, asta as incerca.
Si instilatiile sunt bune, insa not always.

Crinuta

Mergi la inceput