Greutatea si inaltimea copiilor
Fetelor va rog sa-mi raspundeti cat cantaresc bebeii vostri? Indiferent ce varsta au acum, eu voi citi mesajele voastre si mai tarziu pe masura ce Julia va creste si vreau sa compar...
Julia la 3 luni (s-a nascut cu 2,900kg si 47 cm) iar acum are 6,210kg si 61cm. Stiu ca exista o curba dupa care se ghideaza medicii dar nu reusesc s-o gasesc nicidecum ca sa ma orientez.
Eu stiu, important este ca bebelusul sa se dezvolte normal si sanatos nu conteaza ca la o anumita varsta are cu 1 kg mai mult sau mai putin.
Raspunsurile voastre m-ar ajuta.
Am citit intr-o carte ca dublul inaltimii unui copil de 2 ani va fi inaltimea lui cand va fi mare. O fi adevarat?
Am mai citit ca la 3 luni bebelusul isi dubleaza (sau asa ar trebui) greutatea de la nastere.
Numai bine!
Adela & bb Julia
Raspunsuri
ariadne spune:
draga adela, am sa incerc sa-ti fac o copie la graficele de crestere a greutatii , circumferintei capului si inaltimii bebeilor si ti-o voi trimite pe email.
le am in caietelul celinei.
informativ, celine are 14 luni, cca.80cm si 9.500kg
...
la nastere a avut 53cm si 3620kg.
despre fetita voastra pot spune ca a luat f.bine in greutate, sper ca nu iti faci probleme in sensul acesta.![]()
probabil astazi , insa mai tarziu...
palmyrah2002 spune:
Buna Adela,
Baietelul meu s-a nascut in prima zi a celei de a-37-saptamini de viata intrauterina.La nastere a avut 3 kg si 49 de cm.In primele 2 luni crescut in greutate cu 2,5 kg si cite 5 cm pe luna la inaltime,
iar la 4 luni avea 6,300(deci a luat in greutate mai putin decit scrie la carte,dar a crescut mai mult in inaltime 10 cm in loc de 8).
In toate cartile scrie ca bebelusii isi tripleaza la un an greutatea avuta la nastere,iar inaltimea maxima este de 72 cm pentrui fetite si 75 pentru baieti.Mihnea are 11 kg(deci doua in plus)si 76 de cm.In schimb intre prietenii lui de joaca sint copii si mai inalti sau chiar mai grasi,dar asa este constitutia lor.In cartile pe care le am eu casa(scrie in toate la fel) graficul de crestere in greutate arata cam asa:
- in primele doua luni cite 800-1000 g pe luna
- in luna a treia si a patra cite 700 - 800 g pe luna
- intre a patra si a opta luna cite 500 g pe luna
- dupa a noua luna cite 100 g pe luna.
graficul de crestere in inaltime :
- in primele 2 luni cite 5 cm;
- luna a treia si a patra cite 4 cm;
- luna a cincea pina la a 8-a cite 2-3 cm pe luna;
- dupa 8 luni cite 1-1,5 cm pe luna
Graficele sint pur orientative.Fetita ta este foarte bine pentru virsta pe care o are si daca este vioaie nu conteaza cu cit creste pe luna.Fiecare bb are ritmul lui propriu si nu trebuie sa te alarmezi daca citesti despre un bb de aceeasi virsta ca este mai gras sau are cm in plus.Eu iti doresc crestere usoara si multa,multa sananate tie si fetitei tale.Pa!PA!Cristina![]()
![]()
&Mihnea
PS Da intr-adevar,la trei luni bb are dublul greutatii de la nastere si fetita ta are si 200 de g in plus.Asa ca totul e OK
coryna spune:
Adela,
Eu nu am fost o mamica tipicara, asa ca nu mi-am scris, dar din ce imi aduc aminte, pot sa-ti spun ca Dragos la 3 luni avea si el 6 kg (s-a nascut cu 3.050 si 50 cm), iar acum la 1 an are 10.5 kg si vreo 75 cm (la inaltime pot sa pun o marja de eroare de +/- 3 cm ca nu sta locului sa-l masor). Nu cred ca trebuie sa faci comparatie pentru ca nu toti copii sunt la fel, dupa cum nici oamenii, asa ca daca arata bine, se joaca, maninca, doarme nici nu trebuie sa te uiti in carti sau in grafice.
vilma spune:
Anca are 1 an si 5 luni:
10,5 kg.
81 cm.
PS: oare cum o fi cu bebelusul ala care s-a nascut cu 8 kg....:-(
CristinaT spune:
Buna, eu cred ca fetita ta este bine.
Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa.
Fetita mea are 2 ani si 7 luni si a avut la nastere 2,850Kg si 50 cm. Acum are 16 Kg si 1,16 cm. Sunt cam suparata - a slabit pentru ca de la inceputul lunii august si este inceputul lunii octombrie este tot bolnavioara, ba viroza, ba viroza, ba de toate cred a facut toate tipurile. O zi se simte bine si apoi pac! face alta trasnaie.
In doua luni am fost de 6 ori la pediatru si de inca 3 ori la medicul de familie!
Multa sanatate
light spune:
Liviu s-a nascut cu 2.650 kg si 48 cm. Acum are 4 luni si o saptamana si are 6.5 kg. si vreo 62 cm.
Otilia spune:
Buna Adela
!
Draga de Julia, creste repede
!!!
Adelita a mea la nastere avea 3,020 kg si 47 cm, iar acum, la 2 luni si 3 saptamini, are 5,200 kg si 57 cm.
Sper ca ai primit deja graficele de crestere din carnetul de sanatate, daca nu, spune-mi, le am si eu.
Pupici multi tie si Juliei (care se poarta bine
)![]()
Otilia & Adélie