Se da bonus inca un salariu pt. nastere?
Raspunsuri - Pagina 16
cool spune:
In cazul ca se da acel sal bonus si pt cei din 2002 (eu nu cunosc) iti spun doar ca termenul de prescriptie este de 3 ani.
mellanny2000 spune:
Daca dupa terminarea concediului de maternitate (max 126 zile) ma intorc la servici si solicit sa lucrez 6 ore/zi pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, in acest caz sotul meu mai poate solicita concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani?
Helen spune:
Am intrebat si eu de salariul asta bonus chiar pe Dir. Ec. si de Personal de la firma unde lucrez. Raspuns (dupa ce i-am explicat eu unde, ce si cum scrie): Societatea la care lucrez nu are sindicat si deci nu este afiliata Uniunii Sindicatelor la Niv National..sau cum s-o fi numind si in consecinta aceste firme nu au nici o legatura, deci nici o obligatie sa respecte prevederile CCM la NIV Nat, nefiind semnatare prin inexistenta sindicatului ... Ele trebuind sa respecte numai Codul Muncii si Contractul Colectiv de Munca la nivel de firma, unde bineinteles ca nu scrie asa ceva... Raspunsul mi s-a parut plauzibil dar cum nu am informatii suplimentare va intreb si eu .. Asa e?
Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004
marius spune:
Nu s-a publicat, eu nu stiu sa se fi publicat si este foarte probabil sa nu se publice decat o nota prin care sa se admita valabilitatea prevederilor CCM 2003 si pt 2004.
Cat despre obligativitatea respectarii CCM asa cum s-a spus este prevazut de lege pentru toate formele institutionale angajatoare de forta de munca indiferent de forma de organizare (privata sau de stat) indiferent daca au sau nu forma sindicala organizata, indiferent la ce nivel. Daca persoana care ti-a dat un astfel de raspuns nu stie prevederile legilor putem sa iti punem la dispozitie in mod concret astfel incat sa devina "mai informat" deci "mai profesionist".... hmmm toti invatam nu?
monica-elizabet spune:
buna ziua si ma scuzati ca ma bag si eu in treaba dar as vrea sa intreb si eu ceva...poate este o prostie dar as vrea sa aflu un raspuns.
eu platesc CAS de 2 ani de zile pe un salariu de 2500000 lei(adica maxim 800000 lei...nu mai stiu exact cat este rata pe luna fiindca imi plateste mama mea) acum sunt insarcinata in 29 de saptamani si vreau sa va intreb, eu beneficiez de acest bonus? sau numai pesoanele angajate?
in speranta ca nu v-am suparat cu intrebarea mea, va multumesc aniticipat
monica
marius spune:
Doar persoanele angajate. Societatea angajatoare are obligatia sa plateasca un salariu. In cazul tau nu exista aceasta forma angajatoare.
Rozi spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
eu platesc CAS de 2 ani de zile pe un salariu de 2500000 lei(adica maxim 800000 lei...nu mai stiu exact cat este rata pe luna fiindca imi plateste mama mea) acum sunt insarcinata in 29 de saptamani si vreau sa va intreb, eu beneficiez de acest bonus? sau numai pesoanele angajate?
Monica, inteleg ca nu esti angajata nicaieri. Ti-ai facut contract de asigurare de platesti direct la casa de pensii?
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"