Carti vechi de povesti

Carti vechi de povesti | Autor: nemo

Link direct la acest mesaj

Am avut in copilarie unele carti de povesti pe care nu le mai gasesc prin biblioteca parintilor mei:

- Craiasa de borangic
- Una (traducere din bulgara parca) cu lupta dintre un vint si un pin; alta poveste din carte era despre un purcel mistret cu clopotel la git
- Alta continea mai multe povesti, din care una cred ca se numea Padureana sau Padureanca, iar alta era cu un peste numit Caterinca

Unde as putea oare cauta asa ceva (si altele)?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Eu imi amintesc de Padureanca a fost si un film Padureanca in care juca Adrian Pintea. Ai incercat la anticariat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catusha spune:

Ma indoiesc ca la acea "Padureanca" se referea Nemo...

Si eu am o carte din copilarie pe care o caut. Se chema "Povesti cu zine", si avea niste ilustratii foarte frumoase.

Catusha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Catusha, sunt povestile Contesei de Segur. S-au reeditat, desi nu e aceeasi calitate.

Nemo, intr-adevar, gasesti cartile prin anticariate. Cand vii in Ro sau daca ai pe cineva care sa le caute... Si am vazut librariile pline de Basmele romanilor plus colectii de basme din intreaga lume.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Eu caut " Sageata capitanului Ion" un roman istoric foarte palpitant. Si nu stiu daca va mai amintiti voi o carticica subtire despre anotimpuri, cu ilustratii superbe, din care eram obligati in clasele primare sa scoatem " expresiile frumoase". Nu pot nicicum sa-mi amintesc titlul.

Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!

Mergi la inceput