Articol interesant pentru viitoarele mame
Femeile slabe nasc fete
Femeile mici de statura si slabe au sanse mai mari sa nasca fete decat baieti. La aceasta concluzie a ajuns omul de stiinta italian Angelo Gagnacci, de la Centrul Medical din orasul Modena. Studiul, realizat pe un esantion de 10.000 de femei, a relevat ca inaltimea si greutatea pot influenta sexul copilului. La fiecare 100 de fetite nascute din mame firave au fost adusi pe lume 90 de baietei. in schimb, in cazul femeilor cu o greutate de peste 55 kg, raportul era de 110 baieti la 95 de fete. Totodata, cercetatorul Angelo Gagnacci este de parere ca sexul copilului este influentat intr-o masura destul de mare si de luna in care acesta a fost conceput. "sansele de a naste o fata sunt mult mai mari atunci cand copilul a fost conceput in perioada martie-mai, in timp ce bebelusii conceputi la sfarsitul verii si in timpul toamnei sunt in mare parte baieti", a afirmat cercetatorul italian.
Raspunsuri
tlaura spune:
Eu nu o sa pricep niciodata cum e cu studiile astea. Ba sexul copilului e in functie de ce mananci, ba de luna, ba de greutate, sau alte chestii. Ce legatura au toate astea cu
care ajunge primul la ovul? Macar daca ar fi vorba de mancarea barbatului, sau de greutatea lui (la aia mai grasi sa ajunga un xy mai repede, iar la cei slabi un xx)
. Dar asa? Ce legatura are una cu alta? (in contextul de mai sus, vorbind).
Va rog sa ma contrazice-ti daca nu am dreptate, dar eu asa am invatat la scoala; sexul viitorului copil il dau 

barbatului.
Sau, in functie de luna... cine stie, poate in unele luni xy-cii sunt mai vioi decat ceilalti
. sau invers! Asta ar fi posibil, dar alte legaturi, nu vad.
Poate ma lamuriti voi.
Pupici!
Laura, mama lui Andrei
http://community.webshots.com/user/tcatlaura
Bobita spune:
Eu am inaltimea de 157 cm, aveam 60 kg
cind am ramas insarcinata, iar data conceptiei a fost 27 august. Si am o fetita superba, deci studiile domnului la mine nu se potrivesc
.
Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=tot+cu+animalute&mid=224&cid=1083
voljena spune:
si la mine-i fix pe dos: am 1.75, aveam 57kg. (nu spui cat am acum
), conceptia prin august, am o fata pe cinste!
cine o finanta pseudo-studiile astea ca as incepe si eu unul, sa zicem despre existenta napilor in galaxia nu stiu care...
Andreutza spune:
Domnu' asta "cercetator" cam calca in strachini.
Eu aveam 1,55 m 52 kg si am
facut isprava in primele zile ale lui septembrie si a iesit o frumusete de baiat, sa moara nenea mai sus numit de ciuda.
Nu e adevarat, fetele!
Cu drag,
laureta spune:
eu am conceput in septembrie si ar fii trebuit sa fie baiat dar nenea doktoru a zis ca e fetitza pina acuma deci...
laureta si gogosica de 27 de saptamani
Cristina_C spune:
Exista si un tabel chinezesc, probabil stiti de el, dar intra in categoria divertisment, nu cercetare. Daca se potrivesc datele, e pura intamplare. Cercetarile italianului nostru sfideaza din capul locului genetica. Se bazeaza pe o statistica, atata tot. Ha-ha!
In particular si la mine a fost exact pe dos
.
Cristina
Rayuela spune:
Idora,sper sa se potriveasca la mine!!
Acum nu are importanta daca e baietel sau fetita..dar daca se adevereste studiul de care pomeneai..dau o bere 
Elena 40 de sapt
anda141 spune:
Eu cred ca n-are nici-o treaba momentul conceptiei si inaltimea
! Eu am 1,58 si 47 kg si am nascut baietel, momentul conceptiei aprilie, deci...
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
bidiloi spune:
Dragut din partea ta Idora, ca te-ai mai gindit si la noi mamicile sa ne mai aduci noutati de orice fel.Chiar daca nu se potriveste in unele cazuri macar ne-ai dat un alt subiect de discutie ca sa nu ne plictisim!