analize hormonale

analize hormonale | Autor: MRL

Link direct la acest mesaj

Salut!
Salut mamici!
Salut viitoare mamici, caci toate vom fi mamici intr-o buna zi iar ziua aceea simt eu ca se apropie pentru fiecare dintre noi.
Sunt noua pe forum dar va citesc de multisor si sunteti meseriase. Aveti o forta in voi ceva de invidiat.

Si eu aspir la "rolul" de mamica cam de 1 an.
Am facut HSG, analize hormonale de 2 ori si zoonoze. Acum iau Duphaston, vitamina E forte, acif folic, Vioxx pt anexita cronica.
La HSG trompe permeabile dar cam lungi, uter latero deviat spre dreapta.
Primul set de analize hormonale nasoale. Nu am luat nici un tratament si le-am repetat pentru ca am fost sigura ca STRESUL le-a influentat. ATENTIE! STRESUL DAUNEAZA GRAV FERTILITATII

primul set de analize hormonale - 2003 - in aceeasi luna am facut si HSG
Ziua 5:
FSH – 10,826 (normal 2-10) – putin peste
LH – 15,214 (normal 2-20)
Estradiol – 50,19 (normal 30-120)
Prolactina – 47,687 (normal 2,39-25,15) – foarte mare

Ziua 14
FSH –39,367 (normal 7-20) – foarte mare
Estradiol – 108,551 (normal 130-370) – sub limita

Ziua 21
LH – 4,765 (normal 2-20)
Progesteron – 15,11 (normal 4-25)
Prolactina – 33,856 (normal 2,39-25,15) – foarte mare

al doilea set de analize hormonale - 2004 ianuarie - februarie - stresul a fost lasat in alta parte
Ziua 5:
FSH – 7,89 (normal 2-10)
LH – 9,022 (normal 2-20)
Estradiol – 67,235 (normal 30-120)
Prolactina – 21,5 (normal 2,39-25,15)

Ziua 14
FSH – 21,081 (normal 7-20) - putin peste
Estradiol – 104,842 (normal 130-370) – sub limita

Ziua 21
LH – 5,856 (normal 2-20)
Progesteron – 16,21 (normal 4-25)
Prolactina – nu am mai repetat analiza

ANALIZE ZOONOZE
ELISA IgG in toxoplasmoza / pozitiv (0,645)
ELISA IgM in toxoplasmoza / negativa (0,120)
Aglutinare macroscopica cu antigenul Patoe inactivat (RAR) – negativ
Aglutinare ultramicroscopica cu antigenul Patoc viu (RAM) – negativ
Rubella IgG (cov-0,182 ser-0,502) – pozitiv
Citomegalovirus IgM (cov-0,213 ser-0,211) – negativ
Citomegalovirus IgG (cov-0,150 ser-0,354) – slab pozitiv
Determinare anticorpi anti Coxiella burnetii – R.F.C. – negativ
Determinare anticorpi anti Chlamydia trachomatis ELISA – IgM – negativ
Determinare anticorpi anti Chlamydia trachomatis ELISA – IgG – pozitiv la limita – mi se recomanda repetarea testului peste 2-3 saptamini
Brucella – negativ
Listeria 1a – titrul 1/160 – recomandare control peste 14 zile

Diferentele dintre cele doua seturi de analize hormonale sunt destul de mari. Eu una sunt bucuroasa ca am rezolvat problema prolactinei si al FSh-ului numai prin eliminarea stresului si ca nu am recurs la medicamente. Asa ca, fetelor luati aminte, se poate si fara medicamente.

Analizele hormonale au fost facute la Giulesti iar cele pentru zoonoze la Cantacuzino.
Cu analizele hormonale am fost la doctor si totul a fost OK.
Cu cele de la zoonoze nu am ajuns nicaieri. Pina ajung la doctor cu ele poate ma lamuriti si pe mine daca este in regula sau nu.
Gata, ma opresc aici pentru ca nu vreau sa scriu un roman intreg acum.
Liliana M.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Bine ai venit in primul rand....si sedere cat mai scurta..

Ceea ce am vazut la tine......e aproape identic cu analizele mele.
Hai sa-ti spun ce mi s-a dat mie..din cauza ca si mie mi-a iesit FSH o data mare 13,3 (am 27 de ani) mi s-au dat medicamente de stimulare, pt ca ovocitul nu era cinsiderat viabil.Dr spune ca odata ce ti-a iesit FSH amre asta insemna ca ovarele dau semn de imbatranire..premenopauza.asta pe acle medicamentoasa rar se paote rezolva..sau chiar deloc..
Ca si tine la HSG, am descoperit ca am trompele lungi....si din momentul ala, am aflat ca incerc cam degeaba natural..si am trecut pe inseminare. Din punctul dr cand ai trompe lungi, neaparat inseminare...ca altfel ai sanse mici de tot ,aproape inexistente pe cale naturala.
Ecografic s-a demonstrat la tine ca ai ovulatie?

Cu listeria, la fel ca tine 1/160, am m-ai repetat-o de vreo 3 ori (la 14 zile alea) mi-a iesit la fel, dr a zis sa o las in pace si cand am sa raman insarcinata o sa o verificam mereu..

Mi-ar place sa vorbim mai multe...mai ales ca avem aproape aceeleasi analize..ca rezultat vorbesc..

Neaparat sa repeti chlamydia!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Salut Anis!
Multumesc pentru urari si sper sa ne cresaca si noua burtici cit mai repede!

Am facut ecografie anul trecut chiar in luna in care am facut si primul set de analize hormonale si rezultatul:
ziua 12 endometru 10 mm, folicul 23,5. Ziua 21 nu am mai facut eco sa vad daca ....

Cind am vazut primul set de analize am crezut ca mai am putin si intru la menopauza, pur si simplu nu am vrut sa cred ca stau chiar asa de rau. Hotarirea de a-mi repeta analizele imi apartine. Doctorita mea nu a avut nimic impotriva. Iar rezultatul a fost favorabil dorintei mele si chiar ma bucur ca nu am luat medicamente. Parca cineva de "sus" imi spunea "Repeta! Repeta!"

Dr nu mi-a zis nimic ca ar fi imposibil de obtinut sarcina pe cale naturala, adica prin munca la domiciliu. Nici printre picaturi nu ni-a spus de asa ceva. Momentan am luat un antiinflamator Vioxx care mi-a facut foarte bine.Mi-a recomandat sa fac niste instlatii chiar daca am trompele permeabile pentru ca am si o pacatoasa de anexita pe partea dreapta (cam nasoala). Stimulare nu mi-a dat pentru ca setul doi de analize hormonale este OK.

In legatura cu zoonozele am sa las listeria la o parte, pentru ca nu cred ca este cazul sa ma agit cu ea prea mult si o sa ma ocup de chlamydia, sa vad ce o sa aiba de zis si dupa ce o sa o repet.

Te pup dulce
Liliana M.

Mergi la inceput

Inseminarea am facut-o pt ca am trompele lungi. In fine..poate la tine nu e cazul....Spermograma cum e ? Ai ramas vreodata?

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Spermograma a fost facuta in august - septembrie 2003 la Medsana iar rezultatul a fost normospermie.
Pina acum nu am ramas niciodata si de ferit nu m-am mai ferit de ani buni, dar nu mi-am pus problema de copil decit acum 1 an.
Am uitat sa iti spun ca sunt una dintre aspirantele tinerele (hi! hi!) pe forum - 36 de ani.
Nu stiu cit de lungi sunt trompele mele, dar eu sper sa reusesc in urmatoarele luni, dupa ce fac instilatiile.
Din cite am inteles la tine trompele sunt permeabile dar foarte lungi (?). Tu ai facut instilatii?
Te pup dulce
Liliana M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

MRL si eu sunt tot o aspiranta "tanara" (34 ani)
cu analize bune dar fara .
dar...speranta moare ultima, nu?

aime

Mergi la inceput

Nu am facut instilitatii, fiindca trompele sunt permeabile,dar sunt foarte lungi.
Si dr prof Ancar si mai multi dr mi-au spus ca astept cam degeaba pe cale naturala...sau mai concret spus.degeaba astept.
Exact ca si tine..nici eu nu m-am ferit niciodata, dar de aproape 3 ani pun problema copilului.
Am facut 3 inseminari, si se pare ca nici asa nu ajung spermatozizii la destinatie..find lungi trompele..dar sper sa reusesc macar prin inseminare si sa nu ajung la FIV.

Parerea mea e ca ,daca esti in Bucuresti sa discuti cu un dr bun, asta vizavi de trompele tale lungi,pt ca e pacat sa stai aiurea sa astepti, mai ales..ca esti "tanara" cum zici tu...
Nu sunt adepta inseminarii...dar stiu de la dr ca la trompe lungi avem sanse multtt mai mici..pt ca spermatozoizii trebuie sa strabata o cale mult mai lunga decat de obicei..si 99% din cazuri nu rezista la maraton..
Mie mi-au luat 2 ani..pana am ajuns la asta..era bine daca stiam de la inceput...

AniS

Mergi la inceput

Anis, am sa iti scriu putin mai tirziu din fisa de la HSG si sa iti dai cu parerea, eventul sa o compari cu a ta si sa discutam pe tema asta. Pentru mine este important ce aflu de la tine. Tinem legatura.
Te pup si ne auzim cam peste 1-2 ore.

Aime, speranta nu o sa moara niciodata. Pentru mine totul conteaza. As vrea sa aflu mai multe despre tine, daca se poate. Orice informatie pentru noi conteaza. Daca ai deschis un subiect da-mi adresa sa caut si sa citesc.
Ne auzim cit de curind

Va pup dulce
Liliana M.

Mergi la inceput

Anis, am deschis un nou subiect cu rezultatul de la HSG, poate discutam mai multe fete pe tema asta.
Te pup dulce
Liliana M.

Daca se considera ca nu trebuia deschis un alt subiect rog moderatorii sa il aduca inapoi sau sa il mute in alta parte cu scuzele de rigoare.
Multumesc de intelegere,
Liliana M.

Mergi la inceput