Cafea fara cofeina,bere fara alcool in timpul sarc

Stie cineva daca in timpul sarcinii se poate bea cafea fara cofeina si bere fara alcool?Imi place f mult cafeaua si mi-e pofta sa beau,dar nu stiu daca e bine.
Raspunsuri

tinatache spune:
in pricipiu si o cafeluta cu cofeina se poate bea.Eu am baut fara cofeina la greu.
Bere cu/fara alcool nu am baut dar nu vad ce probleme sa fie. Astea sunt parerile celor dr. ai mei, de la prima si de a doua sarcina.
Sarcina usoara!
Cristina

iris spune:
eu am fost o gravida usor betiva, ca sa ma exprim cu blindete; ma trezeam noaptea si faceam o tura la baie si una la frigider; aveam bere, citeodata chiar cu alcool, ca nu gaseam aproape de casa fara...ma invatasera oamenii aia la chiosc ca veneam cu trei sticla sa iau bere; dar medicul a zis, ok, eu imi potoleam setea, era si tare cald, si am dus-o binisor, pot spune ca dormeam chiar bine...suna groaaaaznic ce-am facut dar asta a fost..sigur ca e mai bine fara alcool si fara excese de fapt; eu am baut si coca-cola in fiecare zis cred, imi era tare greata, si era singurul remediu, plus covrigii cu sare; aveam tensiune 9 , 10...si ma tratam cu coca-cola...mai ales la a doua sarcina cind trebuia sa fac fata si bebeului nr 1...cam asta am facut noi...

Laura _Oprescu spune:
eu la prima sarcina nu alcool, nu cafea .Mint ,am baut cafea fara cofeina,dar aia e ca si cumnu bei nimic.Tensiunea mea atunci era ok.
Am mancat si foarte bine ..la aceasta sarcina a doua in schimb, timp de trei luni aproape nu mi-a trebuit nici mancare nici cafea nimic.M-am simtit abslut ingrozitor.Insa dupa ce am intrat in luna a patra, am inceput sa beau si cate o cafeluta dimineata sau sa scurg ceasca sotului meu...am mai baut de vreo doua ori si cate un pahar cu bere..
ca sa va zic drept am baut si douazeci de grame de vin alb sec cu trei cuburi de gheata! ..am baut si cola tot din cauza gretei...(bautura pe care nici nu o cumpar de obicei)...asta e..am marturisit!
spun insa ca dupa cele trei luni, am si crezut ca reinviez ....

tlaura spune:
In primele 3 saptamani, cand inca nu aflasem ca eram , in fiecare dimineata , la birou, ma tratam cu o cana maaaare de cafea. Si fetelor, eu fac o cafea, de sta lingurita dreapta in ea, colega mea ii spunea "crema de cafea". Asa imi pacea mie. Acum am lasat-o mai moale. Dupa ce am aflat ca e si bb pe acolo, nu am mai baut deloc; dar asta pana pe la 6 luni, cand am luat-o iar. Dar nu la consistenta si cantitatea dinainte.
cat despre bere, cred ca la 2-3 zile cate una, cu cola, ca asa poftea Andrei. Cred ca de-aia e asa zbuciumat acum!
Laura, mama lui Andrei
http://community.webshots.com/user/tcatlaura

anca tanasica spune:
In timpul sarcinii am baut in fiecare zi cafea, destul de des bere si vin rosu. Toata lumea imi spunea ca daca beau cafea si fumez va iesi bebe nervos, dar....bebelina mea este super calma si cuminte..., deci....
Pe un site american am citit ca gravida nu trebuie sa-si refuze nici o placere ca altfel devine enxioasa si nervoasa...
Si inca ceva, eram de-un calm in sarcina, vecin cu nesimtirea, nu ma enerva nimic, nimic nu-mi putea perturba ritmul!!!!
Anca si bebelina Alexandra

cristalina spune:
La carte spune ca studii care au demostrat nocivitatea cafelei in sarcina se refera la femeile care au baut mai mult de 5 cani de cafea pe zi (sau 4...p"acolo). Cani, nu cescute! Acum, depinde de cafea...:)
Despre alcool spune ca nu trebuie consumat in mod regulat si ca nu trebuie sa facut abuz. Doctorii spun ca ficatul proceseaza fara nici un fel de risc o cantitate de alcool care e echivalentul a 330ml de bere sau 200ml de vin sau un paharel mic de tarie...:))) (asta banuiesc ca inseamna 25ml sau p'acolo).
Sanatate multa!
Monica 20+ saptamani