PRINCIPIILE FENG SHUI

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Laura, site-ul tau e excelent. Am reusit si eu sa citesc cate ceva, dar am si cateva probleme. Va rog si sper sa ma lamuresc cu ajutorul vostru.
Intai de toate, ma incurca putin "eight houses" pentru ca noi avem casa de vest, eu si copiii avem Ming Gua tot de vest, pana aici bine, doar barbati-miu nu se incadreaza in peisaj ca e cu estul. Bine, asta n-ar fi tot. Ca sa-mi complice viata si mai mult (sotul adicatelea), e nascut pe 4 februarie 73 inainte de ora 7 cand se schimba anul. Dilema mea este ca in unele zodiacuri scrie ca se schimba pe 3, in altele ca pe 4, asta referitor la 1973. Evident ca in conditiile astea are si ming gua diferite, respectiv 9 sau 1. Macar daca se nimerea vreuna in est. Voi cum ati lua? Sa ma ghidez exclusiv dupa siteul FS? Culmea este ca aici am vazut pentru prima oara schimbarea anului lui pe 4. Va rog, daca aveti idee despre amanuntul asta, ziceti-mi si mie! Inca nu-mi dau seama cat este de important pe parcurs, dar sta cam rau in casa noastra. Ma gandesc sa-l mut la mama ca are casa pozitionata cum ii trebuie lui.
In cazul vostru, cele care aplicati 8 houses, v-ati nimerit in aceeasi grupa cu partenerul?

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Cleo, in plus fata de ce s-a spus deja despre oglinda la intrare, sa mai adaug ca eu am intalnit doua pozitii care se pot bate cap in cap:
- una care spune ca daca oglinda reflecta un peisaj frumos, vegetatie, etc, ea aduce simbolic elementele respective in casa deci aduce energii bune; daca insa reflecta o cladire, sau o strada aglomerata, va aduce energie negativa in casa;
- in alta parte, am intalnit o parere cum ca oglinda pusa in fata usii ar scoate energia din camera, si, fiind chiar la intrarea in casa, inseamna ca o scoate din casa ta.
Hmmm... te-am lamurit?

Oricum, se pare ca, in general, e bine ca oglinda in casa sa fie cat mai mare, sa va arate pe toti cei din casa din cap pana in picioare, sa nu fie crapata/sparta si sa nu fie facuta din bucati (care v-ar "fragmenta" pe voi, cei ce va oglinditi in ea).

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Elena, si eu cu Andrei suntem exact pe dos, unul grup est, altul grup vest.

Parerea mea in legatura cu data la care se schimba anul este sa nu te iei dupa ce spune un singur site: cauta cat mai multe pareri si alege-o fie pe cea data de unii in care ai incredere, fie daca toti spun la fel si numai unul sau doua zice opusul, alegi ce este mai "sigur". Am sa ma uit si eu dupa asta si am sa iti scriu ce am gasit.

Apropo de greseli, eu am gasit unele pe site-ul pe care vi l-am dat. Insa cred ca am si deslusit pasii. Mi-am facut deja o harta a casei si am impartit-o in zone. Sa vad acum cum ma descurc cu interpretatul...

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Multumesc, Laura. Eu n-am ajuns inca la finalizarea hartii, dar... zic ca merge. Vedem mai departe si cum facem cu partenerii din grupuri opuse. Sa vedem ce zice si Ciuf ca parea sa se orienteze si ea spre aceeai metoda.
Adevarul e ca site-ul cu pricina imi pare cel mai accesibil si in plus, din bantuirile mele prin net am vazut ca 8 houses e cea mai aplicata de consultanti.
Spor la treaba!

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Ciuf, desi la mine nu era greu de stabilit, am facut si eu totusi chestia aia cu "sitting" si "facing' directions ca sa stabilesc unde trebuie sa masor ca sa aflu pozitia casei. Am folosit site-ul pe care vi l-am dat.

Si, sa nu radeti de mine, dar m-am cam chinuit cu masuratul cu busola. Ma rog, pana la urma am reusit, doar ca ceva mi-a cam ramas ca nelamurire: de ce oare Lu-Pan-ul dat de site are gradatiile in sens invers decat busola? La busola, masuratoarea e asa cum am invatat la geometrie: gradele cresc in sensul invers al acelor de ceas. La Lu Pan e pe dos!

Laura

Mergi la inceput

Legat de numere, acum am gasit si eu scris ca:
-numarul 4 este factor negativ pentru ca, in cantoneza, se pronunta precum "moarte"; in feng-shui, nu inseamna acelasi lucru, dar poate insemna o franare in actiuni. Ca solutie (daca locuiesti intr-o casa sau apartament cu numarul asta), se zice ca e bine daca poti scrie un mic "B" alaturi, cu un "B" care sa semene cu "8", ceva de genul " 4 la puterea B" (atentie sa nu distraga postasul ); semnificatia se schimba in "mereu prosper".
- daca este numaru 14, in cantoneza se citeste ca "moarte sigura"; remediu e acelasi: un "B" mic pus dupa "4", ca si cum ai scrie "4 la puterea B", si care inseamna "cineva va prospera mereu.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

multumesc fetelor

laura, da, oglinda mea e amplasata chiar in fata usii principale, deci reflecta...usa. asadar o s-o mut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by Victoria
..dar cu cat am citit mai mult, cu atat am intrat in ceatza...ooooffffff

facem un club?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Fetelor, dati un click pe link-ul urm.:http://online.geomancy.net/public/code/html-all-generic?ID1=103958|KjjOjc1j1OLDLK|YVPD|gaafadhahfe2eg|0|0|0|0|&lang=0&ref=&db=0&tpl=login&z=1

aici am gasit toate elementele ce-mi sunt favorabile sau nu.
Sper sa va fie de folos ca mie mi-a fost.
Numai bine, Ciuf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Bai, fetelor, pe unde sunteti? Mai ridicati burticile de pe carti.
Ciuf

Mergi la inceput