PRINCIPIILE FENG SHUI
Raspunsuri - Pagina 14
Laura B spune:
ce se fengshuieste aici !
Fetelor, dragelor, eu oricum ma hotarasem pe metoda compasului. Am ales "Eight Mansions" si deja mi-am scos ceva materiale de studiu de pe net. Deocamdata mi-am dat seama ca am gresit cum am pus harta peste casa, asa cum am facut la o prima incercare. Am aflat pana acum ca cu metoda asta aplic peste planul casei si o harta care tine cont de "fata/spatele" cladirii, dar si o harta care tine cont de punctele cardinale. Fac intersectia lor si apoi incepe studiul propriu-zis! Deci mai am inca multe de lamurit!
Din cate am inteles eu, pana la urma metoda pe care te hotarasti sa o aplici nu prea conteaza. Nu exista "cea mai corecta" metoda, pare-se. Cel mai important pare a fi sa te simti tu "confortabil" cu ea!
Si am gasit undeva o explicatie, care mie mi se pare de bun simt, in favoarea variantei cu pa-kua (cea care nu tine cont de punctele cardinale)... Daca va intereseaza, am sa o traduc si am sa o postez.
Oricum, am sa revin maine (la mine) cu detalii, pentru ca acum e deja tarziu rau.
A mai ales cineva metoda "eight mansions"?
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
elena_ltd spune:
Laura, pe site-ul de FS traditional, subtirel de altfel, am vazut ca se aplica metoda aleasa de tine. Si asta am inteles si eu, ca se alege centrul casei si de acolo incepe balamucul. Mai departe eu nu stiu ce si cum trebuie facut, dar sper sa aflu si eu. Ma bat gandurile sa aplic si eu aceeasi metoda. Eu oricum sunt inca in ceata si inca nedecisa. Eu astept cu interes detaliile care va sa vina.
Allya, nici vorba de scuze! Fereasca si pazeasca! Eu insami intreb intruna si ma lamentez. Era o constatare facuta cu haz de necaz. Bine ar fi fost sa avem pe-aici un expert FS. Ca numai asa ne lamurim... intreband.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Laura B spune:
Allya, eu am pus in zona casatoriei un bol de sticla (transparent) in care am bagat pietre translucide transparente si mov. Bolul l-am asezat pe o oglinda rotunda si, langa el, am pus si o lumanare mov (zona casatoriei are ca element de baza pamantul; mov e culoare de foc, iar focul produce pamant; oglinda multiplica ceea ce se reflecta in ea). In plus, ai mai putea pune si apa in bolul de sticla, iar pe apa poti aseza si aprinde lumanari plutioare. Eu m-am temut insa sa nu sparg sticla de la bol de la caldura flacarilor si sa-mi cada toata apa pe mobila.
O planta in zona casatoriei nu e o idee buna din punct de vedere feng-shui, dat fiind ca lemnul distruge pamantul.
Poti insa sa optezi pentru un vas ornamental mai mare, din ceramica, care ar fi tot element de pamant
Acum, daca vreuna din sugestiile mele poate fi aplicata, numai tu stii!
Pe masura ce imi mai amintesc o sa-ti mai raspund si la alte intrebari ale tale.
Laura
Laura B spune:
Elena (si oricine ar mai fi interesat), site-ul: http://www.wealthfengshui.com/feng-shui-wealth.html
mi s-a parut cel mai concret si interesant, cel putin la nivelul meu de acum. Acolo spune, pas cu pas si cu desene, cum se face harta casei.
Daca te intereseaza, studiaza-l si tu putin, iar apoi vom incepe sa ne punem intrebari reciproc. Ce parere ai?
Laura
Laura B spune:
In legatura cu Black Sect Feng Shui, metoda recenta creata de profesorul Lin Yun, am gasit undeva explicatia urmatoare: tipurile de remedii sunt de doua feluri, si anume "lumesti", si "transcedentale".
Cele "lumesti" fac apel la ceea ce vedem, la logica, la rearanjarea culorilor, la forme si elemente. Ele nu apartin de nici un punct geografic, deci nu e nevoie de compas.
Cele "transcedentale", prin natura lor depasesc logica. Aceste remedii lucreaza la nivel de subconstient, implica utilizarea din partea noastra a mintii, a corpului si a declararii verbale a intentiilor, si se declanseaza cand ne hotaram sa introducem un anumit remediu. Acest remediu e de cele mai multe ori simbolic si e legat de simboluri.
Echilibrul si armonia in cazul asta nu se creaza prin manipularea "fizica" a energiilor. In cazul in care schimbi efectiv cursul energiei, tu ai obtine ceea ce vrei, dar alticineva ar trebui sa "plateasca pretul".
Laura
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by Laura B
Ciuf, din pacate nu stiu ce sa-ti raspund cu oglinda. Daca e sa ma iau dupa faptul ca oglida=metal, iar metalul e neutru pentru foc, as zice ca nu iti poate face rau o oglida mare in zona faima.
salutare, fengshuistelor
e prima data cand deschid subiectul asta si as fi vrut sa intreb despre amplasamentul oglinzii in fata intrarii principale, dar ma lovesc de "zona faima",care nu-mi spune nic, asa ca o sa citesc de la pagina unu plus linkurile date, rumeg si revin.
daca intre timp cineva poate sa ma lumineze cu oglinda la intrare, ar fi tare bine.
elena_ltd spune:
Laura, multumesc! O sa-l studiez si eu si sper sa schimbam pareri. Numai putina rabdare cu mine ca nu am totdeauna suficient timp de studiat si e posibil sa nu tin pasul cu voi. Multumesc pentru toate informatiile.
Cleomax, eu n-am inteles prea bine ce intrebi tu legat de oglinda de la intrare. De obicei e indicata pentru anularea sharurilor create ori de aleile directionate direct pe intrarea in casa, ori de holurile din interior sau exterior directionate la fel. Se mai pune cand alaturi de usa de la intrare sau chiar in fata ei este o alta incapere cum ar fi baia, debaraua etc. Se pune si pentru dublarea simbolica a spatiului de la intrare in cazul unei intrari inguste. Sunt convinsa ca sunt si multe alte situatii cand amplasarea unei oglinzi la intrare e oportuna, dar nu le cunosc eu sau nu-mi vin acuma in minte.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
ciuf spune:
Laura, e super site-ul ala.
Eu am bantuit ca o nebuna pe la forumuri si m-am cam lamurit.
Asta as cam vrea si eu sa urmez: 8 houses.
Bai o fi vreun augmentativ pentru vaca: stiti voi, pleci bou si vii vaca?
Nu prea mi-e clar cu casa si intrarea ei. In unele parti citesc ca sa te ghidezi dupa est-vest, pe alte site-uri dupa nord-sud. Si in functie de asta vezi cum e Tai Chi-ul in casa. Unde e yin, unde e yang, si in functie de asta le echilibrezi.
sunt in ceata totala. Dar ma ajutati voi si mai citesc si eu.
Numai bine, Ciuf
allya spune:
LAURA multumesc! ideea ta se poate aplica si la mine! suuuper!
CIUF multumesc inca odata de toate informatiile imi sunt f utile!
na merg sa ma uit pe linkul cel
CLEOMAX bine te-am regasit si pe tine aicea si spor la fengshuit!
ELENA stiu ce ai vrut sa zici dar io chiar am sarit calu troian cu interogarile...
Victoria spune:
Al meu sotz, dupa ce a citit 7 carti de feng shui si tot atatea siteuri, a sunat un consultant feng shui, si pretul estimativ e de aprox. 150 euro/etaj. E o suma care in momentu asta ma depaseste....dar cu cat am citit mai mult, cu atat am intrat in ceatza...ooooffffff
V.
veni, vidi, Victorie!