PRINCIPIILE FENG SHUI

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allya spune:

bunaaa! CONCHI draga! spor si tie la fengshuit! eu stiu ca si instinctul si faptul ca iti place ce ai facut si si tuturor sincer le place si se simt bine si revin, inseamna ca ai febgshuit bine

na stati sa va zic cum st treaba cu zodiile la noi: eu si sotu suntem dragoni de foc dupa an si cocosi dupa luna (fecioare, io am si ascendent in scorpion, sotu ii numa pur si virgin....) baietelul nostru ii nascut in 2003 anul trecut care ii anul Caprei (Oaie? dupa unii...) de apa si e scorpion dupa luna (porcusor la chinezi...)... deci noi dupa luna suntem o familie de oratanii...
am inteles ca si asta ar conta desi eu nu prea inteleg cum si de ce... astrologia mi se pare cam irationala mie personal de aia, adica chiar energiile si caracterele nu mi se par ca au legatura cu astrele asa cum le cunoastem noi caci universul asta e maaare si deci si influentele energetice inconjuratoare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Ehehe, dragele mamii m-am cam lamurit cu Feng Shui-tul nostru.
Ceea ce am tot balmajit noi aici se cheama Black Sect Tantric Buddhist (BTB). Se pare ca este o inventie moderna in mintea unui nene Lin Yun din CA acum vreo 20 si ceva de ani, care nu are nici o legatura cu traditionalul FS.
BTB nu este recunoscut de foarte multi practitionisti ai FS. S-a degenerat din dorinta de superstitie si profit.
Nu se foloseste in Asia. In schimb este foarte raspandit in Vest.
In Feng Shui traditional sunt doua mari scoli:
- formele (shapes)
- scoala compasului (flying star si Eight house)

Traditionalul FS foloseste cele 5 elemente ca remedii, nicidecum oglinzile (e o contradictie aici), clopoteii, etc.
Chiar citeam intr-o carte cat este de importanta forma cladirii in care locuiesti, lucrezi, etc.
Dadeau exemplu de cele doua turnuri - World Trade Center.
Doua turnuri inalte si gemene sunt considerate forme rele. Cele doua turnuri sunt ca un simbol al oferirii celor doua bete parfumate ce se aprind in timpul unui ritual funerar (cam cum sunt la noi lumanarile) in Asia. Acestea se ofera in fata cosciugului si te inclini de trei ori. Deci acele turnuri aratand ca acele bete imparstie ghinion si reprezinta moartea.
Si apoi sa nu mai vorbim de constructia in sine. De materialele folosite. Multe colturi, mult metal, mult sha chi.
Sper sa va fi lamurit si pe voi cat de cat.
E clar, traditionalu FS este mult mai complicat decat "modernul"
Numai bine si spor la invatat dragelor,
Ciuf

Mergi la inceput

Laura referitor la contradictia noastra despre oglinzi ca daca sunt de apa sau de metal e cam asa: pe timpuri ele erau facute din metal si deci erau folosite ca remediu pentru metal, pe cand oglinzile moderne sunt facute din mai putin metal si nu pot fi folosite ca element de metal.

Mergi la inceput

Allya, iti spun acum din ce am invatat pana acusica. Ca de acu' incolo imi schimb "profilul"
E de bun augur sa plasezi acvariu pe partea stanga cum intri in casa.
Ref. la zona Faimei eu zic ca e bine sa pui combina muzicala in coltul asta. Este element de foc. Ca sa nu mai vorbim de muzica antrenanta. Apoi tabloutul care il ai e bun. E linistitor. Nu ar fi bine sa ai peisaj cu apa, ocean, etc. Stii tu, apa stinge focul. Sunt bune lumanarile rosii si mov. Astea sunt culorile potrivite zonei asteia. Mai poti pune ceva plante (cum creste planta, asa iti creste si tie reputatia), mobila. E locul ideal pentru pomul de Craciun. In ciclul creativ lemnul hraneste focul.
Sa nu pui: lucruri reprezentand apa, culori negre si oglinzi.
Zona casatoriei: oglinzi, lumanari, flori naturale (nu uscate, daca sunt artificiale ai grija sa fie curate nu pline de praf), ceva rosu, roz, galben, poze cu tine si sotul, cu familia.
Sa nu pui: cactusi, instalatii de AC sau frigider, nu poze numai cu cate un personaj.
Despre TV pot sa spun ca nu e tocmai potrivit aici. Creeaza distractie intre tine si sot. Eventual acopera-l cand nu-l folosesti (cred ca un dulap ar fi taman bun, stii tu cu usi - nu ai, pune mana si cumpara ca de ...pentru familie ce nu face omul, glumesc). Ah, poti sa pui un tablou deasupra TV. Ideea e ca tabloul sa fie mai inalt ca TV-ul. Era bun sa pui televizorul in zona Cunoasterii, ca si cartile, de altfel.
Cum ai pusa canapeaua? Sper ca nu in mijlocul casei sau cu spatele la fereastra.
Trebuie sa fie langa un perete ca sa creeze siguranta, sprijin in casa. Aici poti pune si acvariul.
Masa are colturi? Daca da, pune-o in asa fel incat colturile sa nu fie indreptate catre tine, ai parte de energie negativa.
Poti pune picturi cu ape curgatoare, oglinzi, vase de sticla, metal obiecte albe sau negre. Zona asta trebuie sa fie cat mai aerisita. Evita dezordinea aici.
Sa nu ai culori pamantii, galbene.
Da' bun loc ti-ai gasit sa-ti tii Mentorii...Nu prea stiu ce sa zic de asta. Eventual pune un tablou cu un savant, fizician, ce vrei tu, un simbol al intelepciunii, ceva ascutit de metal (precum mintea ascutita), apa ai acolo, slava Domnului, culoarea neagra, verde, lemn,
Sa nu ai dezordine, alcool, medicamente, tigari (din astea de iti incetoseaza gandirea).
Poate te mai ajuta fetele, dar mine cam astea mi-au venit in minte.
Spor la lucru si schimbari in bine.
Ciuf
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

CIUF si atuncea faza cu pa-kua pica si ea? adica cu amplasarea? pai 2 lumanari asezate fata in fata sunt deci rele? adica daca stau ca si Twin Towers? eu nu am folosit clopotei caci imi plac cristalele... si oglinzi iarasi as folosi in sala de mese....pai oglinzile nu contracareaza sharurile?

mai si black si tantric suna naspa rau!

totusi chinezii aia batrani foloseau oglinzi si acvarii si aveau o masa mare si rotunda... si toate erau aranjate asa cum am citit si eu...ei chiar nu stiu ce fac? si cum intrii la restaurantele chinezesti sunt fantani mari cu testoase si pesti sau acvarii si oglinzi peste tot pt multiplicarea simbolica a mancarii si alte elemente de fengshui am vazut eu la ei....

deci ce sa facem?

mai pe mine m-a impresionat pozitiv superba casa a lui Uri Geller casa aceea era toata numai cristale si sticla si transparenta, era superba dar emana atata energie ca numai un om ca si el ar suporta o astfel de casa...

mie imi plac enorm cristalele si florile de mina si mobilierul transparent de sticla, luminos si florile, culorile si tablourile si incerc sa le folosesc si in limita bugetului... deci fengshuitul e clar pe gustul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Multumesc mult celor care mi-ati raspuns la nelamuriri, si raportez ca am inceput sa studiez aprofundat.
Fetelooorrr, ce mi-ati facut....M-am infipt la Diverta si am cumparat io si omu un teanc de carti Feng shui, si tot we. am stat si am citit cu creionul in mana....
Acum suntem debusolati ( si la propriu si la figurat, ca nu avem o busola) caci tot nu stim ce metoda sa folosim: cea cu punctele cardinale determinate cu busola, sau cea cu Pa Kua asezata peste planul casei...
Aaaa, si mi-am cumparat o broscuta testoasa, s-o pun la intrare, si un dragon (ala am uitat unde trebuie pus, tre sa recitesc...)
Ne-am dus si la casa, sa stabilim modul de deschidere al usilor...
Aici, unde - inca - stam, am pus cristale si poze cu bebelusi (site-ul lui Anne Geddes e perfect, eu am pus o poza cu trei bebei).Si am constatat ca, aici unde stam, baia este in fundul unui coridor lung, fix in fata intrarii, iar pe stanga avem numai debarale..si usa de la baie sta permanent deschisa ca acolo e si toaleta pisicii...si intr-adevar, nu mi-a mers bine de loc de cand stam aici...

AAA, si eu sunt Leu nascuta in anul Maimutei...maimuta de maimuta, deci...anul asta am auzit ca o sa fie senzational de bun pentru Maimute(Doamne ajuta, caci am nevoie!!), dau am auzit si pareri contrare...voi ce stiti?

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

CIUF draga mii de multumiri!

uiet ce nedumerire am eu, combina muzicala e de culoare neagra....chiar in zona faimei ii un geam f mare... deci nu prea incape altceva in locul asta... eu ma gandeam ca totusi negru ar reprezenta si banii si asta ar aduce si faima buna daca esti bogatan adica... tu ce zici?

iar televizorul ii imens 52 de inch...si negru si el..., canapeaua e in partea opusa lui si geamului....

avnad in vedere ca in zona casatoriei troneaza ditai dihania... am activat f mult zona familiei unde am pus poze cu noi pupandu-ne, cristale, un peisaj cu o cascada misto pe care am sa o mut pe masa din fata canapelei sa activez cariera...(e tot o fotografie din locul nostru preferat) si 2 sfesnice de cristal...lucru care acum imi suna ca o corelatie cu Gemenii... ma gandeam sa pun o lampa in zona casatoriei dar nu arata bine deloc...o floare poate sa maschez firele si dvd-urile si cd-urile si cablaraiele de acolo....uffff...

voi ce parere aveti ce imi mai sugerati? mai ales cu zona asta a casatoriei...ca uite ca barbatu ii neromantic si ar sta numai in casa la televizor...

uite am mutat deja fotografia cu cascada e intr-o rama frumoasa transparenta cu o bordura argintie.

In zona Familiei am o masa transparenta de sticla unde este poza cu noi pupandu-ne neinramata (ma enerva rama) ne tine poza un ingeras de craciun transparent, asa inalt si cu aripile finute (adica nu-i vreun bucalat din acela caraghios) un cristal geoda de cuart roz si un cristal alb de cuart purificate in prealabil in apa cu sare, o carticica f draguta si micuta numita Bun Venit Bebelusului de la bunici (parintii mei) si sub masa este un album verde cu auriu cu poze cu toata familia. Albumul se vede f bine caci masa ii din sticla. Am si 2 sfesnice micute din cristal in care intentionam sa pun 2 lumanri aurii, albe sau roz... E bine sau sa mai modific ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Ciuf, cam asa ziceam si io cu FS traditional. So, pana la urma cum ramane cu octogonul ala cu cariera, faima etc? Il punem sau nu? Il punem dupa busola sau dupa usa de la intrare? Sau apelam la trigrame? Uf!!!

Fetelor, observ ca cele mai multe mesaje sunt interogatii. As da-o eu pe studiat, dar zau daca stiu pe unde.
Spor la fengshuit!

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

canapeaua ii bine sprijinita de perete deci bine am facut... si acvariu vine exact in poztia cum ai zis tu CIUF deci ii bine si ala... de asta nu am pus televizorul in zona cunoasterii ca acolo ii canapeaua, caci nu am vrut sa fie canapeaua pe peretele cu geamul... sa le pun totusi invers?

sa pun o poza cu vreun savant pe perete sau chiar in baie? pot sa-l pun pe seful meu? ii si savant (ma rog scientist) si ar cam trebui sa-mi fie si mentor...i-as aprinde si betisoare daca as stii ca merge... si as avea nevoie si de un mentor spiritual...

dragonii de jad verzi is buni pt noi? avand in vedre ca suntem dragoni de foc, dar nu o afecteaza pe oitade apa micuta, pe puisorul nostru?

sa va zic ce am facut in zona copiilor: am pus o iconita cu Sfanta Fecioara cu Pruncul Iisus in brate (Mama si copilasul) asta ii de la bunica si are si un ceas incorporat (??????) asa e arata ciudat, cam kitsch dar e frumos totusi mai ales ca tin f mult la bunica mea..., un cosulet albastru impletit plin cu flori verzi vii, o catricica f colorata de povesti pt copii, niste pantofiori de ai lui Alex si o trusa de acuarele si 3 iepurasi mari albi si un cosulet cu un balonas albastru primit la nasterea copilului. A si tot aicea e si Biblia primita de ALex la Botez si o cruce de lemn. Am adaugat multe elemente de protectie crestine...asa m-am gandit eu ca ar fi bine...
ii bine totusi sau is cam prea multe adunate in zona asta?

Mergi la inceput

ELENA imi cer scuze caci se pare ca eu am cele mai multe interogari si abia am intrat pe subiect!

eu citesc si incerc sa vad ce si cum e mai bine dar nu mi-a inca clar deci nu am citit suficient si ce ar trebui...

intre timp m-am gandit sa va tin la curent cu ce fac si am facut in casa sa vedem poate mai ii vin si altcuiva idei utile sau ma corectati voi cele/cei mai cititi si mai cu experienta!

in zona carierei am deci masa mare transparenta cu un laptop si fotografie cu cascada si atat si chiar langa canapea cum intrii pe stanga un acvariu si o floare curgatoare verde care se sprijina pe un raft facut din perete practic si face legatura intre sufragerie si hol... chiar la intrare in hol care la mine ii in zona cunoasterii pe toata casa am atarnat un alt cristal swarovski albastru, in rest zona curge printr-un hol ca un L si se termina in dormitorul principal si pe stanga e dormitorul de oaspeti unde am pus si un birou (asta nu stiu daca ii bine dar nu aveam unde sa-l mai punem si asta...) vreau sa mai pun un cristal sa atraga chi inspre dormitoare... pe partea dreapta am 2 bai si o debara adica taman la mentori... ma gandeam sa camuflez cu oglinzi usile la bai si debara si sa pun ceva ce sa inspire un mentor, o fotografie cum zicea CIUF nu e o idee rea!

A si patul nostru e sub o fereastra si nu-mi place si nu e pe un suport adica ii o saltea numai deci nu circula chi pe sub el... caci dormitorul nostru e camera copilului si patutul lui e in zona cea mai potrivita unui pat si sunt f multe jucarii in jur.

In zona Bunastarii am un raft negru cu forme curagatoare (e de metal), un cosulet negru cu maruntis, pe raft este un sfenic de cristal, o brosa veche si f frumoasa de argint cu o zeita de fildes si cu rubine de la bunica lui bunica, o Biblie neagra tot de la bunica si niste lumanari aurii pe un suport unde am multe...nuci (????) mai am aicea o masuta tot de sticla cu un bol de pesti sferic din care iese o floare curgatoare verde si din tavan vine un candelabru mare si frumos de care am mai atarnat si un crsital swarovski maaare.... Trebuie sa cumpar o masa rotunda sau ovala si niste scaune in zona asta...

Mergi la inceput