PRINCIPIILE FENG SHUI
CE PARERE AVETI DESPRE FENG SHUI?AR TREBUI SA TINEM CONT DE ACESTE PRINCIPII CA SA AVEM O VIATA MAI BUNA?CARE SUNT CUNOSTINTELE VOASTRE IN LEGATURA CU ACEASTA TEMA?
Raspunsuri
Adela99 spune:
Pentru mine e doar o tema interesanta, n-am citit foarte mult despre feng shui, dar daca vreodata ma va interesa mai mult, voi exclude multe din reguli care mi se par absurde.
mihaelajulia spune:
Eu am un bun prieten arhitect, care a avut un client japonez care a insistat sa-si construiasca biroul dupa principiile feng-shui. Dupa aproape un an de calcule, modificari si adaptari practice, a renuntat. Singura lui conditie a ramas ca incaperea de munca efectiva sa nu fie in capatul culoarului si biroul sa fie dupa usa. Concluzie, e interesant, benefic, dar aproape imposibil de aplicat in europa...
Sa fiti iubiti
Vivi spune:
Am citit cateva carticele pe aceasta tema, apoi mi-am da seama ca nu pot schimba locul usii de la intrare si nici pozitia ferestrelor si nici tevile din casa si multe altele. Am incercat sa plasez o floare acolo unde se poate si sa fac micile modificari pe care le pot face. Nu cred ca se poate aplica la noi si asa ca am renuntat sa ma mai gandesc :-)
O zi buna tuturor,
Cu drag Vivi
roxanaz spune:
eu cred ca principiile feng-shui se pot aplica oriunde, in limitele normale, bineinteles.
nu trebuie luate ca litera de lege, ci doar observat c apentru majoritatea problemelor se ofera cite o solutie, incepind cu simpla pozitionare a unor oglinzi sau unor clopotei de vint.
la fel cum nu poti schimba usa casei sau baia poti ameliora starea lor de curatenie, ordine, samd si poti incerca sa indrepti unele probleme.
activarea unor colturi benefice pentru tine, partener sau copii este usor de facut si chiar arata bine.
eu incerc sa aplic citeva principii in casa, cel putin cea cu activarea colturilor benefice prin diferite metode.....si, cel putin pina acum, merge destul de bine!
asa ca....incercati si voi, e distractiv, nu e greu....si la o adica....de ce nu???
succes,
Roxi
alinamoro spune:
Nici eu nu stiu prea multe despre aceste principii,dar am mai citit cate ceva in reviste.Puteti citi aici ceva despre Feng Shui:
http://www.avantaje.ro/familie/deco-feng-shui1.html
alina
alina2004 spune:
eu as vrea sa aplic aceste metode dar nu prea stiu bine cum sa fac.punctele cardinale se stabilesc de la usa casei sau sunt exact asa cum este asezata casa?am citit mai multe materiale care se cam contraziceau.stie cineva mai bine?
camelia-daniela spune:
Intr-adevär, asa cum spune Roxi, se pot "remedia" anumite nepotriviri prin tricuri simple...eu mi-am fäcut schita apartamentului...am mäsurat toate camerele si le-am trecut pe hirtie, dupä care mi-am scos busola si am cäutat nordul!!!...nu e deloc greu!!...dupä aia am pus planul pe podea si am notat toate punctele cardinale in functie de pozitia lor ( dar si NE, SE, SV, NV )
Tevile se pot "ascunde"...colturile negative se acoperä cu o plantä care atirnä, sau cu un cristal agätat din tavan etc.
Dar ce imi place cel mai mult la Feng Shui este ordinea!! Oglinzile trebuie sä fie extrem de curate, sub pat sä nu ai absolut nimic ( ca sä poatä circula energia!!!), iar un animal de casä este cel mai benefic...umple casa de energie!!!...dacä l-ati cunoaste pe Pussy al meu!!!...numai pe lampa din tavan nu s-a suit!!
Eu gäsesc Feng Shui foarte interesant...dar eu am o "boalä" veche cu asiaticii mei!!...acum multi ani am descoperit dintr-o intimplare intelepciunea lor, care m-a ajutat enorm in acele timpuri, dupä care le-am studiat si alte pärti interesante, cum ar fi subiectul nostru.
Acum citva timp mi-am "tras" o carte despre I Ging in der Heilkunst ( pt. nemtoaice!!! )...diagnozä si prognozä a stärii sänätätii...dar incä nu am practicat deloc, din lipsä de timp...si mai trebuie sä am si liniste + concentratie deplinä, ceea ce la mine cam lipseste!!
Vä pup pe toate, Cami.
acina spune:
Mi-am dat seama ca mi-am aranjat casuta in acest mod fara sa stiu despre principiile Feng Shui.
Anca
tata lu Toma spune:
Pe mine subiectul nu ma preocupa prea tare dar coincidenta, sau nu, sotia mea a ramas insarcinata dupa ce a "corectat" greselile din zona copiilor !
roxanaz spune:
este foarte adevarat ca multe tratate spun ca trebuie sa iti asculti instinctul si daca ceva iti spune ca un anumit obiect trebuie sa stea intr-un loc, apoi sunt 99% sanse sa fie exact locul care va fi cel mai benefic ptr tine.
sunt mai multe carti si in romaneste iar site-ul www.wofs.com e bun, de asemenea.
Alice, sunt mai multe idei care se pot aplica, cea mai usoara este cea cu planul cu 9 segmente relativ egale pus peste casa, de jos in sus incepind cu usa de la intrare, fiecare sector fiind alocat unui segment din casa. eu initial pe asta l-am folosit, ptr ca nu aveam busola.
acum cind am voi incerca sa le combin la noul apartament, pe care il voi "feng shui"-i cum zice barbatu-meu cit pot mai bine.
daca mai vreti detalii....mai scriem!!!
Roxi