1-10 motive sa pleci din Romania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Da, Olivia, examenul practic se da numai aici dar restul se pot da la Budapesta sau in tara. Eu le-am dat la Budapesta si n-am dat examenul practic, care s-a introdus acum 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Lia, citind cele scrise de voi imi dau seama ca ma cam bag ca musca in lapte, eu inginer intre medici, dar am intrat in discutie inainte de a sti ce profesii aveti.
Nu pot sa spun ca o duc rau si daca m-ar intreba cineva daca vreau sa ma intorc as raspunde NU. Si asta pentru ca sunt de acord cu toate motivele invocate de voi toti. Pe mine ma omoara asteptarea. Mi se pare nedrept sa pierd 5 ani din viata din cauza unor legi idioate. Voi vorbiti de vointa si de teluri si ambitie si asa mai departe. Sunt total de acord. Dar astea sunt zero pentru mine (repet pentru mine) daca legea imi interzice sa lucrez. Imi pot doar folosi ca sa rezist si sa astept si sa accept pierderea unor ani de viata.
Frustrarea e cu atat mai mare cu cat stiu ca daca eram in tara lucram si eram apreciata.
S-ar putea ca venirea aici sa-mi fi distrus cariera profesionala, tot asa cum s-ar putea ca pana la urma dupa ani sa reusesc. Habar nu am si oricum nu renunt.
Dar ceea ce am vrut mai presus de orice intrand in discutii de genul asta este sa spulber din capul unora ideea ca in strainatate umbla cainii cu covrigi in coada. Inca sunt multi in tara care mai gandesc asa si care sunt suficient de ingusti la minte ca sa nu accepte si sa nu inteleaga atunci cand li se vorbeste de dificultati in strainatate.
Stiu cum e sa ceri in fiecare an viza pe anul urmator chiar daca ai o situatie stabila. Inchipuie-ti ca anul asta faceam trei ani si aveam drept de rezidenta iar toamna trecuta s-a modificat legea si s-a trecut la cinci.
PS- stiu si cum e cu cercetarea, eu am lucrat la un institut de proiectari si cercetari si cand au inceput disponibilizarile au inceput de la cercetare
Asta e, curaj tuturor si poate nu e rau sa pricepem ca avem de invatat unii de la altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Fetelor, nu stiu cit ne-am lamurit cu problema stepurilor, dar nici nu cred ca este important daca este vorba de un an jumate sau de 2. Eu am zis un an jumate, altii au zis 2, 2 jumate. Are chiar atit de mare importanta? Pentru mine important este ca nu trebuie sa refac ani de facultate sau sa practic cu un statut incert perioade mult mai lungi, cum este cazul in alte tari. In rest, depinde de ce isi doreste fiecare si de ambitia fiecaruia. Eu personal, de cind am dat la medicina, m-am lovit in permanenta de acest "nu se poate", ba chiar de o gramada de "binevoitori" care m-au sfatuit sa renunt. Am auzit pe rind ca medicina nu e pentru femei - da, da , ati auzit, bine. Dupa aceea, ca chirurgia nu e pentru femei. Dupa aceea ca specialitatea pe care o vreau eu la rezidentiat este un vis si ca numai o naiva ca mine poate crede ca fara pile si sustinere fianciara serioasa poate avea acces la asa ceva. Si oricum... asta nu e specialitate de femei!!!Si uite ca pina acuma s-a putut, e drept, cu multa munca, cu multa ambitie, cu foarte multe renuntari, dar s-a putut. Parerile oamenilor sunt dictate de foarte multi factori, experiente personale, ambitii personale, interese personale... eu cred ca principalul este sa stii ce vrei si sa ai incredere in tine, in destinul tau si in Dumnezeu.
A doua problema: pe mine tocmai de aceea ma socheaza unele mesaje, pentru ca sunt adresate celor care se gindesc sa emigreze pentru a le scoate din cap ideea ca dincolo ar umbla cainii cu covrigi in coada. Ei bine, eu nu am aceasta idee. Mie una imi este foarte clar ca daca vom reusi sa plecam urmeaza citiva ani foarte grei. Dar importanta este motivatia cu care treci prin acesti ani. Nu ma gindesc acum cit de greu va fi, pentru ca sunt constienta ca nu pot eu de aici sa imi imaginez asta. Incerc doar sa fiu pregatita psihic cit de bine se poate, ca sa pot face fata. De aceea, mie una imi sunt mult mai utile persoanele cu care vorbesc pe aceste teme si care incearca sa ma ajute in demersurile mele in acest sens, chiar atragindu-mi atentia asupra unor neajunsuri, dar punind in lumina jumatatea plina a paharului, comparativ cu persoanele care se centreaza aproape exclusiv pe jumatatea goala...
Eu personal va multumesc tuturor pentru parerile pe care le exprimati aici, toate sunt foarte utile, cu mentiunea ca trebuie adaptate de fiecare la felul lui de a fi, la ambitiile pe care le are, la ceea ce si-a propus sa realizeze.
Va doresc numai bine oriunde ati fi,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

sunt multe motive , dar iata unul dovedit recent (si cazul nu e izolat , ci este o plaga in masa... cu niste reporteri incognito s-ar arata si cine este primarul Mazare si cine este primarul X si cine este de fapt primarul Y)... si ce putem noi sa facem????putem unele lucruri , dar probabil ca nici anul asta nu le vom face.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=22626

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Salut, gagici, hai sa ma bag si eu desi nu am nici o legatura cu medicina si nu stiu despre ce e vorba...dar sunt chiar curioasa, pentru ca la centrul Prometric de aici unde eu am fost la toefl si o sa merg si la gre, se dau stepurile USMLE, am vazut scris pe usha...in Romania nu se dau tot la centrele Prometric? Nu vor ei adica prometric sau de ce? Nu zic de examenul practic, ca ala e alta poveste.Bafta multa tuturor, la examene si nu numai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Ba da, Llaura, ei administreaza examenul asta in toata lumea. Si in Romania...

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Damaris spune:

Salut.
Sunt un nou venit si sper sa ma acceptati in discutia voastra silin altele viitoare.Cum v-am gasit?Cautam un site unde sa gasesc informatii despre cei plecati in SUA prin Loteria Vizelor, dar sincer nu am prea gasit informatii despre ce se intampla dupa.
Imi doresc foarte mult sa plec impreuna cu sotul meu si cu baietelul meu si am zis ca voi incerca pina voi reusi.Aici in tara sunt pareri pro si contra despre emigrare si de aceea diream sa aud si parerile celor care deja au ajuns acolo.
Daca cumva ati ajuns careva dintre voi in Sua in acest fel as dori sa aflu mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucamatei spune:

Fetelor,
Vad ca se incing spiritele...iar in pivinta medicii sa ma ierte Dumnezeu ,dar ma pricep si la romani si la americani. Scoala de Neuroscience mi-am facut-o aici...si vreau sa va spun ca in astia 4 ani de facultate preclinica am intilnit o romanca in ultimul an al meu, care venise din anul 5 de medicina o bagasera anul 2 la neuroscience.Deci cam atit valoreaza la ei 5 ani de munca la Romania.
Deci cu scoala facuta aici in intregime, pot sa va spun ca ei altfel se uita la cei cu diploma de aici si altfel la cei cu diploma din alata parte ... Romania, India, etc. In primul rind ca american faci o facultate inainte de a putea intra la medicina, si dupa ore de voluntariat, 4 ani de scoala grea, recomandari etc...abia atunci poti sa incepi Medicina propriu-zisa. Sa va spun sincer si sper sa nu imi dati in cap, am vazut in Romania medicinisti care la 19 ani cit aveau nu auzisera de anemie..la noi dupa 4 ani de scoala nu exista asa ceva, ce vreau sa evidentiez este ca aici sunt mai pregatiti la 22-23 de ani sa faca ce fac ai nostri la 19 ani, care inafara de faptul ca tocesc nu prea stiu ei cu ce se maninca un spital. Eu sunt multumita ca mi-am facut scoala aici desi ma ustura cind ma gindesc la pret. Altfel de garzi voi avea ca American..aici ca student strain rezident la 35 de ani esti tot timpul pus de garda...americanii scapa mai ieftin zic eu, nu stiu...De fapt, daca vrei sa practici medicina si in Romania se poate la genul foarte elegant, am intilnit medici de virsta mea, care nu sunt stabari si nu fac avorturi pe motive morale...deci se poate si la noi, omul sfinteste locul..am intilnit in Romania medici minunati care m-au facut sa uit de conditiile de spitalizare de acolo, cu asistentele e problema ..apropos aici o asistenta are facultate...pentru ca, comunistii au dat nas la toate uscaciunile...just my 2 cents, oana

oana olson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Dovezi despre nivelul de trai din Romania:
http://www.evz.ro/social/?news_id=150925

http://www.evz.ro/social/?news_id=150926

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by casandra

Dovezi despre nivelul de trai din Romania:
http://www.evz.ro/social/?news_id=150925

http://www.evz.ro/social/?news_id=150926

Ei ash! Uite aici dovezi despre nivelul de trai

http://www.evz.ro/social/?news_id=150924

Laura si papusica din burtik (34 saptamani)

Mergi la inceput