Menstruatie intarziata

Menstruatie intarziata | Autor: MihaelaA

Link direct la acest mesaj

Buna, am citit mesajele aparute despre menstruatie intarziata dar nu regasesc situatia mea. Am 35 ani,am avut mereu cicluri regulate, la 28 zile. Pentru ca nu ramaneam insarcinata, am facut ecografia uzuala, in care s-au observat 2 chisti ovarieni de fiecare parte, de dimensiuni intre 2-7 milimetri.Medicul ginecolog m-a trimis apoi la laborator pentru analiza progesteronului in a 21 zi de ciclu. Rezultatul: anovulatie; mi-a prescris apoi din a treia zi a ciclului urmator, Clomiphene 2tb/zi, 5 zile. Din a 25 zi a ciclului am dureri pelvine ca in timpul perioadei menstruale, adica sub forma de contractii dar de mai mica intensitate, insa cvasi-permanente,ce diminueaza doar in timpul efortului fizic, precum si sub forma de intepaturi in zona ovarelor. Sunt in a 30 zi de ciclu, fara alte semne de aparitia unei noi menstruatii. Poate fi acest efect datorat Clomiphene si faptului ca nu mi s-au verificat valorile estrogenilor in prima perioada a ciclului, inainte de incepe tratamentul cu clomiphene ?
Va multumesc, Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mie mi se pare ca medicul tau s-a cam pripit cu medicamentele.
Daca pana acum ai avut ciclu de 28 de zile, asta inseamna ca ovulai. Acum este firesc sa fi avut ciclu anovulator cu chist, dar asta nu inseamna ca toate ciclurile tale sunt anovulatorii, deci ai musai nevoie de stimulare.
Trebuia tratat intai chistul, si apoi urmarita ovulatie cel putin 3 luni la rand. Daca se observa luna de luna ca nu ovulezi, atunci da, atunci se putea pune problema unei stimulari, dar asa nu ii vad sensul.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Poti sa nu ai ovulatie, desi ai ciclu regulat.

Daca ecografic ti s-a demonstrat ca nu ai ovulatie, ci doar cele 2 chisturi...e de ajuns sau nu. Ai mai repetat eco si in alte luni?
Oricum valoarea progesteronului arata si ovulatia,dar mai exista si partea cu insuficienta..
Doctorii privesc lucrurile din 2 perspective. Daca vad ca ecografic foliculii nu se dezvolta cat trebuie, sau nu ai deloc....atunci iti dau medicamente de stimulare fara analizele hormonale. Si alti dr, care cer si analizle hormonale..Depinde de dr.

Parerea mea e ca ar trebuii facute.

Intrebarea mea e, daca ti-ai tratat chisturile inainte de a incepe stimularea?

Ca daca nu..nu vad bine..chisturile alea cresc la stimulare..

Daca ai scapat de ele. si dupa aia ai luat medicamente..e greu de spus...cand iei prima data medicamente de stimulare si organismul reactioneaza mai diferit, e normal doar primeste "niste informatii" in corp noi..

Pupici
PS: mai multe date da te rog!

AniS

Mergi la inceput

Inca ceva: nu este suficienta doar analiza progesteronului pentru a avea un profil hormonal complet. Ma mira ca ti-a dat acel medicament. Nu cred ca aveai nevoie.

Crinuta

Mergi la inceput

Repet...poti sa NU AI OVULATIE desi AI CICLU REGULAT....

Am uitat sa-ti urez BINE AI VENIT si SEDERE CAT MAI SCURTA!

AniS

Mergi la inceput

Ciclu regulat fara ovulatie? Nu exista asa ceva

Crinuta

Mergi la inceput

Ar fi o ideea sa iti iei temperatura, si sa vezi ce si cum. La mine, temperatura nu da gres niciodata.

Crinuta

Mergi la inceput

Crinuta..
O cunostiinta de a mea...care merge la acelasi dr cu al meu....are 32 de ani..ciclul fix la 28 de zile si are anovulatie..
Acum au trecut-o pe Puregon..ca sa incerce sa obtina foliculi..

AniS

Mergi la inceput

Am mai spus pe forum de cartile Prof ANCAR si Dr Crangu Ionescu. Editura Medicala Nationala. Sunt 2 volume , Primul volum e OBSTRETICA , cel de al doilea e GINECOLOGIE.In cel de-l doilea volum ai sa gasesti multe date, atat referitore la ciclu , cat si al hormoni, infertilitate...boli...infectii ale aparatului genital..patologia benigna a corpului uterin, endometrioza..infectiile colului..menopauza..FIV..inseminare..etc..

Cartile parca ..pe mine m-au costat acum cateva luni bune 480 000 ..acum nu stiu daca sunt sau mai sunt pe piata...poate le gasiti!

AniS

Mergi la inceput