Pretzul in Lume

Pretzul in Lume | Autor: Bogdana

Link direct la acest mesaj

Mesajul acesta l-am postat si la Calatoriile sufletului la subiectul intoarcerea in ro cit costa un trai decent ( cam asa ceva)

"Citind mesajele voastre mi-a venit indeea de a face o pagina cu preturile in lume la produsele de baza, la cheltuieli in general, de peste tot. Am facut-o in mod necomercial !!! iar datele sint relative din facturi. E o versiune beta (de testare)fara prea multe pretentii -nu aveam prea mult timp si am facut-o in 10 minute.
Daca va intereseaza putem contiuna impreuna, fie sa o gazduim pe forum aici daca vrea si administratorul ( daca are spatiu) fie o lasam in adresa urmatoare:

http://www3.sympatico.ca/amalia007/Pretz.html
modificare01

Daca vreti si va intereseaza voi puteti sa-mi trimiteti un email pe adresa de acolo sau facem un subiect nou si completam acolo preturile. Cred ca ar ar putea sa ajute pe toata lumea sa-si faca o idee cum se traieste si care sint cheltuielile si prin alte colturi de lume."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Pe mine m-ar interesa.
Din pacate nu va pot ajuta decat tot cu niste preturi din Canda, dar de pe coasta vestica.
Am trimis o posibila completare la adresa de email postata pe pagina cu preturile.
Numai bine!

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Laura am completat deja, merci.
Astept sa vina si altii cu completari si cind lista va fi completa va fi o versiune mai eleganta.
Probabil ca mai sint persoane care ar fi interesate dar cred ca n-au vazut subiectul.
Apropos am auzit ca cica in Japonia un singur mar ar fi 1 dolar(nu un kg) dar parca nu-mi vine sa cred, atita timp cit n-am o confirmare de la cineva care traieste acolo.

numai bine
B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

quote:
Originally posted by Bogdana

Laura am completat deja, merci.
Astept sa vina si altii cu completari si cind lista va fi completa va fi o versiune mai eleganta.
Probabil ca mai sint persoane care ar fi interesate dar cred ca n-au vazut subiectul.
Apropos am auzit ca cica in Japonia un singur mar ar fi 1 dolar(nu un kg) dar parca nu-mi vine sa cred, atita timp cit n-am o confirmare de la cineva care traieste acolo.

numai bine
B.

Da, exista si astfel de preturi. Nu numai un mar (desi poti gasi mere si la 2 dolari bucata :), dar poti cumpara de 1 dolar 1 rosie sau 1 portocala sau 1 lamaie sau 1 avocado. La 2 dolari poti gasi 1 rodie sau 1 felie de pepene galben (in restaurant costa mai mult :)))) sau 1 litru de lapte. Marturisesc ca m-am obisnuit cu astfel de preturi si nu o data am cumparat din "zona" aia :)))))

Dar sunt preturi si preturi... Exista si variante ieftine, depinde de cat de mult tii la "firma" ori pur si simplu de starea de spirit in momentul in care faci cumparaturi:)))

Julie

Mergi la inceput

Julie merci de raspuns. Nu-mi prea venea sa cred cind imi povesteau prietenii nostri ce preturi sint ( au stat cam 4 ani in Japonia) si mi se pareau exagerate. Si aici poti sa mergi direct la ferma sa cumperi la pretzuri putin mai mici, dar citi au timp si chef

Am mai primit si din Olanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Bogdana, cel fel de pret ai tu in tabel? Pretul maxim? Pai de ex. in Germania numai la paine pretul variaza intre 50 centi o paine feliata pentru toaster(500 grame) si 2,5 sau chiar 3 euro o paine de 1 kg proaspata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by Bogdana

Julie merci de raspuns. Nu-mi prea venea sa cred cind imi povesteau prietenii nostri ce preturi sint ( au stat cam 4 ani in Japonia) si mi se pareau exagerate. Si aici poti sa mergi direct la ferma sa cumperi la pretzuri putin mai mici, dar citi au timp si chef

Am mai primit si din Olanda

Yeap, intaresc si eu ce a scris Julie! in plus am mai vazut in Japonia pepeni cu 50 $/bucata. Si tot in Tokyo am baut cea mai scumpa cafea (una mica-mica) din viata mea, care a costat nu mai putin de 7 $ !!!! Cand am vazut nota de plata, nu mi-a venit sa cred!!

Elena&Laura

Mergi la inceput

Ma refer la pretul cel mai des intilnit insa as putea scrie pretul minim si maxim dar asa apar confuzii pentru ca se exagereaza cam peste tot. Aici de exemplu sint piini biologice certificate cu seminte si stafide de 5 dolari una, asta nu inseamna ca o cumpara toata lumea sau o bucata de pepene 3 dolari vara in piata.... s.a. - cirese 25 centi cireasa daca vrei sa o gusti (vorbesc serios):)
Inca o chestie interesanta in Canada; cit costa un tuns - 20 de dolari barbati si 70 dolari pentru tipe. (5 dolari bacsis). Ma refeream la preturi relative ca sa-si dea seama lumea cam cit costa in general nu am scris la centi:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmesi larissa spune:

cu subiectul asta m-ai atins in punctul slab.pt mine sint in ultimul timp toate scumpe.
de ex aici in ger.un tuns m-a costata 62 de euro,lapte pt fetita praf 5,99 euro 600g,benzina care ne trebe zilnic 1,20 euro/litru.si tot asa as putea sa fac o lista.
din pacate nu am putut sa completez in tabel.
salutari carmen si larissa(care tot mai multe ii trebuie)
ps:am uitat ceva important cel putin pt mine papucei pt larissa(un am si o luna)40 de euro
offf ce scumpa-i viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by carmesi larissa

cu subiectul asta m-ai atins in punctul slab.pt mine sint in ultimul timp toate scumpe.
de ex aici in ger.un tuns m-a costata 62 de euro,lapte pt fetita praf 5,99 euro 600g,benzina care ne trebe zilnic 1,20 euro/litru.si tot asa as putea sa fac o lista.
salutari carmen si larissa(care tot mai multe ii trebuie)
ps:am uitat ceva important cel putin pt mine papucei pt larissa(un am si o luna)40 de euro
offf ce scumpa-i viata

carmen, tzeapa cu papucii am luat-o si noi. Dupa prima pereche (45euro!!!!) am renuntat la cei de firma cu care ne-au innebunit medicii si am luat de la C&A, frumusei foc, tot din piele. Cea mai scumpa pereche de papuci de acolo a costat 25 eur si sunt niste cizmulite cu floricele brodate, din piele intoarsa, o frumusete!! Ghete de iarna de purtat prin nori, zapada si alte medii din astea ce strica papucii, am luat cu 10 euro de la Kaufland, si sunt impermeabile. La pretul asta poa' sa-i creasca picioarul 1 cm pe luna ca tot imi permit sa-i iau altele. Din aceeasi cauza nici nu ajung sa se strice, chiar dacva sunt mai prosti, ca raman mici. Mai vb. pe tema asta, daca vrei pe email. Pupici Larissei!

Cristina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carmesi larissa

Am postat aici lista de unde puteti sa
postati fie aici pe forum ca raspuns
cu comlpetari sau o trimiteti pe adresa email.

Dar vad ca merge f f greu.

LISTA DE PRETURI IN LUME
FRBRUARIE 04

Piine
Covrigi
Cozonac
PASTE
BISCUITI
CARNE PORC
CARNE PUI
CARNE PESTE
CARNE VITA
LAPTE
IAURT
BRINZA VACI
CASCAVAL
NUCI
ALUNE
ZAHAR
FAINA
GRIS
CEREALE
UNT
OUA
INGHETATA
CARTOFI
ROSII
CASTRAVETE
ARDEI
CEAPA
VERDEATA
USTUROI
PASTA TOMATE
MERE
PERE
PORTOCALE
CIRESE
STRUGURE
VISINE
BANANE
PEPSICOLA
TROPICANE
APA MINERALA
BENZINA
ENERGIE ELECTRICA
CHIRIE 2 CAMERE
MASINA BANALA
INTERNET
PC
PORTABIL
PARBOLICA
TELEFON FIX
CELULAR
CAMERE VIDEO
APARATE FOTO
PARCARE
SALAR MEDIU
TAXE
TIMP CONCEDIU
ABONAMENT METRO
asigurarea obligatorie la masina
Apartament (bloc) 2 cam
MSP (asigurari sanatate)
Casa cu 4 camere
Abonament piscina
Abonament aerobic
TUNS BARBATI
COAFAT
UN FILM DVD
UN CONCERT
CINEMA
LAPTE BEBELUSI
PAMPERS
GHETUTE
PANTALON ?
ETC?

Merci Larisa cred ca asa e mai usor.Am ramas uimita cind am vazut cit costa la voi benzina Si aici se scumpesc toate infiecare an si devine din ce in ce mai roz:)))

Cred ca ar fi bine sa fie mutat subiectul in alta parte de la sugestii daca tot n-am primit nici un raspuns de la sefi.

Mergi la inceput