1 an - biberon, pai, cana sau...?

1 an - biberon, pai, cana sau...? | Autor: Tareia

Link direct la acest mesaj

Buna!
as vrea sa va intreb din ce beau lapte copiii vostri de un an sau peste. Tot umbland prin magazinele pt. copii am vazut sticle cu pai (Nuk) si sticle cu un fel de biberon tare ,plat si cu 3 gaurele (Avent). Din cate am inteles din pliante si din cartile pt. diversificarea alimentatiei(carti americane) sticla cu biberon se inlocuieste cu sticle de genul celor de care v-am zis mai sus atunci cand copilul creste. Si mie mi se pare o idee buna, dar as vrea o parere mai avizata.
Eu am cumparat ambele sticle, si o folosesc mai mult pe cea cu pai, deci sa renunt la sticla cu biberon?

Voi ce folositi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Daca Damin e de acord,e foarte bine daca poti sa renunti la biberon.Lui Andy nu i-au placut canitele alea cu cioc sau cu pai,a baut direct din cani normale,sau pahare normale,cu pai sau fara.
Numai bine tie si bebelusului tau!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Fetita mea dupa ce am intarcat-o la 8 luni a baut laptic din cana cu cioc, iar baietelul la fel, de la 1 an a baut din canita, apoi dupa citva timp au baut din cani obisnuite. Ai mei nu au supt din biberon deloc, nu le-a placut dupa ce supsesera la sin mult timp, si eu m-am bucurat pentru ca nici nu e prea grozav pentru dintisorii lor sa traga din tetina prea mult timp.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Marc 1 an si 3 luni inca bea din biberon (dar cu gaura mare)si acum ii dau cana de la avent de care zicea tareia-asta e buna pt ca are un ventil care nu permite scurgerea decat cand suge copilul(de fapt toate sticlele noastre sunt avent)Ziua bea apa din sticla measau din pahar si chiar si cu paiul.
si eu vreau sa.l determin sa renunte la biberon,dar inca nu adoarme fara lapte/suc de fructe...si bea si noaptea in somn cam 500ml,sper sa il dezvat cat mai repede.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Stiu ca se trece treptat de la biberon la bautul din cana, scazand cantitatea de lapte din biberon si completand cu cana. Al meu se freaca cu biberonul la gingii, ca-i ies dinti sus. Cred ca la 1 an e prea devreme sa se renunte definitiv la biberon. Poti sa incepi sa-i dai din canita cu cioc sau simpla (fara tetina sau pai)cate putin suc, sau ce-i place lui mai mult.

Carmen si bb Calin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

A mea are doar sapte luni, dar ia din cand in cand lapte cu puree fructe din canuta cu cioc de la Avent.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaVig spune:

Al meu are 18 luni dar inca bea din biberon si dimineata si seara, cateodata chiar si in timul zilei inainte sa doarma. Chiar daca a-si vrea sa-i dau din pahar dimineata sa zicem, nu am avea timp sa stam pana l-ar bea. El trebuie sa ajunga la cresa eu la servici. Sau seara cand e somnoros credeti ca sta el sa bea lapte din pahar, nici vorba, doar din biberon in patut si adoarme. Cred ca au timp sa se obisnuiasca cu bautul laptelui din pahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tareia spune:

Fetelor,
va multumesc pt. raspunsuri.Cred ca ii voi da lui Damin dimineata si ziua lapte, apa sau suc din sticla cu pai sau cioc si seara din biberon. Planuiesc sa renunt si la ultimul alaptat - cel de seara si probabil ca cel mai bun inlocuitor va fi deocamdata biberonul.

va pup

Mergi la inceput