Bronsiolita acuta si administrare Fluimucil

Bronsiolita acuta si administrare Fluimucil | Autor: Freia

Link direct la acest mesaj

Am luat-o pe Alexa la purtator, ne-am suit in masina cu tati si fuga la doctor Sambata dimineata. Nu se mai putea dupa saptaman trecuta cu tusit si nedormit noaptea. Ne-a controlot pe toate partile, ne-a trimis si la ORL si rezultatul: bronsiolita acuta. A vrut sa ne interneze sa facem aerosol de doua ori pe zi timp de 5 zile. Am refuzat internarea (mi-e frica sa stau cu ea in spital sa nu faca ceva si mai rau de atat) si ne-a schimbat tratamentul. Acum luam Nurofen pt copii 3 ml la 8 ore, Ospamox suspensie 5 ml la 6 ore si Fluimicil (sper ca am scris bine denumirea) dizolvat in 20 ml ceai de 4 ori pe zi cate 5 ml.

Doctorita de la Grigore Alexandrescu m-a avertizat ca tusea va trece greu, asa ca nu pot spune ca de sambata pana azi am observat o imbunatatire. Colac peste pupaza am racit si eu si am trecut pe tratament intens cu Stodal.

Reactia farmacistei la Fluimicil ma intriga... a zis ca nu se da la bebelusi. Stiti ceva de medicamentul asta? Eu le-am primit sub forma pliculetelor .. asa ca nu am instructiuni atasate.

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna Freia,
Din cate stiu eu Fluimucil-ul trebuie administrat imediat dupa dizolvare,altfel isi pierde proprietatile.Imparti doza ochiometric in 4,dupa care dizolvi fiecare doza la ora stabilita.Fetita mea a primit Fluimucil la 9 luni.Intr-adevar,efectul tratamentului l-am vazut tarziu,dupa 5 zile.
Numai bine!
July si bb.Teodora Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Daca Fluimucilul e acelasi lucru cu Fluimukan-ul, iata ce scrie in Agenda Medicala:

Prezentare:
Fiole a 2 ml continand acetilcisteina 0,4 mg

Actiune terapeutica:
Reduce vascozitatea secretiei traheo-bronsice prin actiune mucolitica

Indicatii:
Afectiuni pulmonare cronice: enfizem cu bronsita, bronsita asmatiforma cronica, tuberculoza, bronsiectazie, amiloidoza pulmonara primara;
afectiuni pulmonare acute: pneumonie, bronsita, traheobronsita;
cpmplicatii pulmonare ale fibrozeo chistice, atelectazie prin obstructie mucoasa;
ingrijirea bolnavilor cu traheostomie, anestezie generala si complicatii pulmonare ale acesteia, ingrijire posttraumatism toracic;
manevre diagnistice bronsice.

Mod de administrare:
Inhalare de aerosoli, 3-5 ml din solutia 20% sau 6-10 ml din solutia 10%; instilatie traheala cu 1-2 ml solutie 10% sau 20%.

Reactii adverse:
Stomatita, greata, rinoree, bronhospasm (mai ales la astmatici), acumularea de secretii (cand tusea este insuficienta - la nevoie se face aspiratie), rareori hemoptizie, reactii alergice.

Contraindicatii:
Alergie la acetilcisteina; prudenta la astmatici, atunci cand tusea este inadecvata si la batrani cu insuficienta respiratorie severa. Acetilcisteina inactiveaza penicilinele si cefalosporinele (nu se administreaza local impreuna).

Sinonime:
Acc-200, Acetylcystein 100 von CT, Acetylcystein 200 von CT, Fluimukan, Siran-100-200, Siran 200 Brause, Siran Long

Nu stiu daca e vorba de acelasi medicament, avand in vedere ca acesta e de inhalat, uita-te la substanta activa (acetilcisteina)
Sanatate!
J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Si eu ii dau Fluimucil fetitei mele si este sirop special pt copii,se administreaza incepind cu a 10 zi de viata,fara probleme.E un sirop gata preparat,nu e suspensie,nu pliculete dar posibil ca in Ro sa nu exista varianta pt copii.
ACC-ul din Fluimucil e continut si in siropuri de tuse pt adult,nu stiu ce denumire comerciala au dar poate la asta s-o fi referita farmacista.

Sanatate maxima!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Fluimucil-ul se prezinta sub forma de pulbere in pliculete. Se dizolva in apa si are culoare portocalie si gust de portocala. Baietelul meu dupa ce a inceput sa ia Fluimucil tusea foarte tare. Doctorul mi-a zis sa-i mai reduc doza.
De fapt Fluimucilul este un mucolitic necesar pentru fluidifierea secretiilor bronsice.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Da,Fluimucil-ul este acelasi lucru cu Fluimukan-ul insa sub o alta forma farmaceutica.Substanta de baza este acetylcysteinum.Dozajul este urmatorul in cazul maladiilor acute:Copii pana la 2 ani:de 3 ori /zi,50 mg.
July si bb.Teodora Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

adevarul e ca la catva timp dupa administrarea lui o apuca o tuse magareasca. ii reduc doza de maine.

Freia si bebe Alexa

p.s. multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

fluimicil exista la pliculetze pentru copii...un praf cu gust placut de portocala, dar exista si pastile pentru adulti care se cheama la fel. S-o fi confuzat farmacista.

Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna! Intr-adevar Fluimuculul este un mucolitic,la pliculete de 100 ptr copii pana in 3 ani si Fluimucil 200 peste aceasta varsta.Este foarte bun,am folosit si noi,efectul a fost rapid si nu cred ca este nevoie sa ii reduci doza ,ci doar sa incerci sa ii dai ultima doza pana in ora 18,ptr ca va incepe sa tuseasca si sa nu se nelinisteasca in timpul somnului.Multa sanatate!!
Mamica lui Jill...cea mai nazdravana fetita....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Draga Freia o sa-ti spun ce mi-a spus mie o doctorita despre Fluimucil(sau ACC,Exomuc).A zis ca nu se da la bebelusi sau daca se da,nu mai mult de 5 zile deorece fluidifica secretiile bronsice si bebelusul cand tuseste se poate ineca cu ele ca nu stie sa expectoreze.Eu dupa ce i-am dat baietelului meu de 1 an si 10 luni Fluimucil a tusit mai tare si era plin cu secretii in gat.Eu stiu ca e unul dintre cele mai bune medicamente pentru tuse,dar asta am auzit,ar trebui sa mai ceri parerea si altui medic.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

am fost si la alti doctori (vreo trei) si mi-au spus sa-i dau cantitatea indicata de primul (au verificat si ei doza- cica se da in functie de greutatea copilului). Oricum, Alexa tuseste mai putin si de maine seara o sa il scot. Oricum se termina toate medicamentele, unele le-am cumparat chiar de doua ori.

multumesc pt informatii,

Freia si bebe Alexa

Mergi la inceput